AnkaMak pisze:Masy to uwazaja ze aborcja powinna byc zakazana. Popytaj wokol siebie, zdziwisz sie, ilu ludzi mysli tak jak Ty. No i niech mysla, przeciez tu nie ma jednej dobrej ani jednej zlej koncepcji.Tylko ze jedni i drudzy musza jakos zyc razem.
Dla mnie zakaz aborcji godzi w moje prawo decydowania o swoim losie, dla czlowieka, ktory jest przeciw - on tego i tak nie zrobi, bo jest przeciw! - jakie to ma konkretnie znaczenie? Powiedz mi, bo Ty jestes anty-, dlaczego to jest dla Ciebioe takie wazne - czy ktos usunie czy nie? Prosze Cie bardzo, odpowiedz.
MarcFloyd pisze:Po raz kolejny nie odpowiedziales na pytanie.
Czy uwazasz ze ZYGOTA to to samo co czlowiek?
Czy uwazasz ze zaplodnione jajko to to samo co kura?
AnkaMak pisze:Zastanawiam sie, czy gdyby nie bylo religii, ludzie dalej mysleliby to samo - ze aborcja jest zla? Czy jest jakis inny czynnik, ktory naklania do takiego sposobu myslenia? Jak to jest z Toba user1553434, czemu myslisz tak a ni inaczej? Wyniosles to z domu, pod wplywem otoczenia, czy sam doszedles do takich wnioskow droga osobistych przemyslen?
banita pisze:user1553434 pisze: i nikt naprawde nie wie, co uczynilo człowieka człowiekiem.
byl taki jeden co wiedzial - Darwin sie nazywaluser1553434 pisze:Uwazam, że to przejaw pychy, tak odgorne narzucanie swoich poglądow bez poparcia w faktach.
i vice versa ...
user15... pisze:Dla mnie nie ma znaczenie, zjadam zarowno jajka jak i kury. Widze też istotną różnicę między kurą i człowiekiem, więc nie próbuj sprowadzić wszystko do jednej płaszczyzny, mianowicie Twojej płaszczyzny. Chybiłeś z tą analogią.
user15... pisze:Teorii na ten temat jest wiele. Jest jeszcze teoria Von Danikena i teoria ...
Teori jest wiele. Dlatego to są teorie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 33 gości