Artur79 pisze:proponuje zostawic tylko mlodych, pieknych i bogatych reszte wyskrobac![]()
Na zachodzie wygoda i egoizm posuwa sie coraz dalej, laski sie skrobia nie dlatego ze nie mialy by za co dzieciaka utrzymac tylko dlatego ze chca sobie jeszcze pare lat poimprezowac. przy obecnym dostepie do edukacji, antykoncepcji, tylko idiotki zachodza w niechciana ciaze i mam w sumie w [piii...] ich prawa. ale niech juz sie skrobia bo lepsze to niz jakby idiotka taka miala wychowac kolejnego bandyte, tylko zeby robily to wczesnie zanim cos dziecko zacznie czuc a nie kiedy sie skapna w 5 tym miesiacu, ze to chyba za duze jak na wyrostek.
banita pisze:user1553434 pisze:Nigdzie nie masz - chodzi o prawo moralne. Nie ustawowe.
wiesz z tym byciem moralnym to tak roznie bywa bo kazdy sobie wybiera ktora moralna droga isc w roznych sytuacjach. to sie obluda nazywa - przyklad - ze swieconka do kosciola w wielka sobote to obowiazek bylo isc ale to ze sie wode chla i mieso wsuwa w wielki piatek to bylo ok (wszyscy twardo soja z koszyczkami ale [piii...].. alkoholem jak od zuli). tak samo z aborcja - aborcja zla ale jak wbije komus noz miedzy zebra zeby z komorki skroic to jest ok. obluda czysta obluda, czy tak czy siak to kazdy bedzie kombinowal oby jemu lepiej bylo a innych mam w d...
Artur79 pisze:kaslawka: tylko cholera z tym czuciem to kiepska sprawa......jaka masz pewnosc ze "galaretka" nie czuje....
jesli nie byla bardzo pijana to moze "galaretka" cos czulaa co do dziecka to ciezko ustalic ale trzeba przyjac jakas granice, nie odowodnisz ze scinane drzewo tez nic nie czuje.
kaslawka pisze:no to prawda jesli postawic drzewo i czlowieka na jednej pozycji, a mysle ze jednak uznajemy nasza wyzszosc nad zwierzeciem i roslina...![]()
no niestety, pewnych rzeczy nie jestesmy w stanie naukowo wytlumaczyc i doswiadczyc nawet jak bardzo mocno bysmy sie starali
Swiat nie zmierza ku lepszemu a wrecz przeciwnie, sensie moralnym a nie technicznym.....moze to powinno zmusic nas do zadania sobie pytania: Dlaczego?
user1553434 pisze:Inaczej więc, czy nie jest hipokryzją zabranianie wsadzanie noza między żebra a pozwalanie na zabijanie trzytygodniowego płodu?
banita pisze:user1553434 pisze:Inaczej więc, czy nie jest hipokryzją zabranianie wsadzanie noza między żebra a pozwalanie na zabijanie trzytygodniowego płodu?
zapytaj lekarzy, nie jestem specem w temacie ale widocznie skoro jest jakas granica do ktorej mozna usunac a potem nie to musi byc jakies wytlumaczenie - lepsze lub gorsze ale jest.
mniejsza mapka tez by pokazala wystarczajaco wiadomosci....
user1553434 pisze:Ty uważasz, że aborcja w takiej formie to normalna rzecz, więc POZWALASZ NA TO, więc po części stajesz się za to odpowiedzialny. Ja takiej odpowowiedzialności ponosić nie chce i jako WOLNY człowiek mam prawo do tego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 23 gości