O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Czy chodzisz do Kosciola w UK czesciej niz w Polsce?

Czas głosowania minął 06 kwie 2008 17:09

tak, na emigracji czesciej
0
Brak głosów
nie, w Polsce czesciej
5
38%
nie ma roznicy, gdzie jestem (nie)praktykuje tak samo
8
62%

Liczba głosów: 13

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 12:49

Artur79 pisze:proponuje zostawic tylko mlodych, pieknych i bogatych reszte wyskrobac ;)
Na zachodzie wygoda i egoizm posuwa sie coraz dalej, laski sie skrobia nie dlatego ze nie mialy by za co dzieciaka utrzymac tylko dlatego ze chca sobie jeszcze pare lat poimprezowac. przy obecnym dostepie do edukacji, antykoncepcji, tylko idiotki zachodza w niechciana ciaze i mam w sumie w [piii...] ich prawa. ale niech juz sie skrobia bo lepsze to niz jakby idiotka taka miala wychowac kolejnego bandyte, tylko zeby robily to wczesnie zanim cos dziecko zacznie czuc a nie kiedy sie skapna w 5 tym miesiacu, ze to chyba za duze jak na wyrostek.

No to właśnie to wcześniej jest jeszcze "wcześniej". Właśnie zanim zaczną ten, no tego kopulować 8)

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 12:53

banita pisze:
user1553434 pisze:Nigdzie nie masz - chodzi o prawo moralne. Nie ustawowe.

wiesz z tym byciem moralnym to tak roznie bywa bo kazdy sobie wybiera ktora moralna droga isc w roznych sytuacjach. to sie obluda nazywa - przyklad - ze swieconka do kosciola w wielka sobote to obowiazek bylo isc ale to ze sie wode chla i mieso wsuwa w wielki piatek to bylo ok (wszyscy twardo soja z koszyczkami ale [piii...].. alkoholem jak od zuli). tak samo z aborcja - aborcja zla ale jak wbije komus noz miedzy zebra zeby z komorki skroic to jest ok. obluda czysta obluda, czy tak czy siak to kazdy bedzie kombinowal oby jemu lepiej bylo a innych mam w d...

Masz racje, kazdy patrzy czubka swego nosa. Więc w tym celu ludzie tworzą swpołeczeństwo. Tworzą też normy.

Inaczej więc, czy nie jest hipokryzją zabranianie wsadzanie noza między żebra a pozwalanie na zabijanie trzytygodniowego płodu?

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 12:56

Artur79 pisze:
kaslawka: tylko cholera z tym czuciem to kiepska sprawa......jaka masz pewnosc ze "galaretka" nie czuje....

jesli nie byla bardzo pijana to moze "galaretka" cos czula ;) a co do dziecka to ciezko ustalic ale trzeba przyjac jakas granice, nie odowodnisz ze scinane drzewo tez nic nie czuje.

Artur. Drzewo ma unerwienie- ściana niekoniecznie ;) Ale drzewo rośnie i powinno, jak rośnie ściana (sama z siebie) to już coś nie tego. 8)

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 14 kwie 2008 12:56

no to prawda jesli postawic drzewo i czlowieka na jednej pozycji, a mysle ze jednak uznajemy nasza wyzszosc nad zwierzeciem i roslina... :lol:

no niestety, pewnych rzeczy nie jestesmy w stanie naukowo wytlumaczyc i doswiadczyc nawet jak bardzo mocno bysmy sie starali
Swiat nie zmierza ku lepszemu a wrecz przeciwnie, sensie moralnym a nie technicznym.....moze to powinno zmusic nas do zadania sobie pytania: Dlaczego?

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 12:59

kaslawka pisze:no to prawda jesli postawic drzewo i czlowieka na jednej pozycji, a mysle ze jednak uznajemy nasza wyzszosc nad zwierzeciem i roslina... :lol:

no niestety, pewnych rzeczy nie jestesmy w stanie naukowo wytlumaczyc i doswiadczyc nawet jak bardzo mocno bysmy sie starali
Swiat nie zmierza ku lepszemu a wrecz przeciwnie, sensie moralnym a nie technicznym.....moze to powinno zmusic nas do zadania sobie pytania: Dlaczego?

Właśnie dlatego, że człowiek się nie zmienia. Nie nadąża.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 14 kwie 2008 13:02

user1553434 pisze:Inaczej więc, czy nie jest hipokryzją zabranianie wsadzanie noza między żebra a pozwalanie na zabijanie trzytygodniowego płodu?

zapytaj lekarzy, nie jestem specem w temacie ale widocznie skoro jest jakas granica do ktorej mozna usunac a potem nie to musi byc jakies wytlumaczenie - lepsze lub gorsze ale jest.

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 13:04

banita pisze:
user1553434 pisze:Inaczej więc, czy nie jest hipokryzją zabranianie wsadzanie noza między żebra a pozwalanie na zabijanie trzytygodniowego płodu?

zapytaj lekarzy, nie jestem specem w temacie ale widocznie skoro jest jakas granica do ktorej mozna usunac a potem nie to musi byc jakies wytlumaczenie - lepsze lub gorsze ale jest.

Sęk w tym, że lekarze nie są absolutnie jednogłośni i nie potrafią na 100% okreslić kiedy czlowiek staje się człowiekiem i dlaczego. Jak by wiedzieli to by nie było problemu, nie byłoby też religji, byłaby wiedza.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 kwie 2008 13:34

Wiekszosc rozwnietych cywlizowanych panstw dopuszcza aborcje. Zabroniona jest w takich oazach tolerancyjnosci jak panstwa afrykanskie, religijne panstwa arabskie i panstwa gdzie koloratka przeslania rozsadek :lol:

Obrazek

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 14 kwie 2008 13:53

mniejsza mapka tez by pokazala wystarczajaco wiadomosci.... :lol:

Marcin, ja mam prawde mowiac gdzies co dopuszcza wiekszosc cywilizowanych panstw, nie w wiekszosci jest zawsze sila...
ja nie jestem afrykanka,arabka i katoliczka wiec nie mieszcze sie w twojej mniejszosci a jednak uwazam ze aborcja to mocno sliski temat, i nie uznam jej za dobro dzisiejszego swiata... No ale swiat idzie do przodu, niekoniecznie jednak we wlasciwym kierunku.....

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 13:58

Na tej mapie brakuje mi jeszcze Antarktydy.Swoja droga fajnie zepsułeś wątek tą mapą, ciężko się czyta.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 kwie 2008 14:01

mniejsza mapka tez by pokazala wystarczajaco wiadomosci....

No wiem, ale forum nie skaluje do wielkosci ramki :(

A mapka pokazuje ze swiat cywilizowany wybiera WOLNOSC. Aborcja nie jest przymusowa i ci ktorzy jej nie dopuszczaja nie sa przeciez do niej zmuszani.

To oni wlasnie usiluja narzucac innym wlasne zasady "ja uwazam ze aborcja jest niedopuszczalna wiec TY nie mozesz jej wykonywac".

Czy ja ktoremus z nich mowie: "ty MUSISZ dokonac aborcji"?

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 14:03

Wolność to odpowiedzialność.

MiloMinderbinder
Emigrant

Postautor: MiloMinderbinder » 14 kwie 2008 14:05

Ty uważasz, że aborcja w takiej formie to normalna rzecz, więc POZWALASZ NA TO, więc po części stajesz się za to odpowiedzialny. Ja takiej odpowowiedzialności ponosić nie chce i jako WOLNY człowiek mam prawo do tego.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 kwie 2008 18:04

user1553434 pisze:Ty uważasz, że aborcja w takiej formie to normalna rzecz, więc POZWALASZ NA TO, więc po części stajesz się za to odpowiedzialny. Ja takiej odpowowiedzialności ponosić nie chce i jako WOLNY człowiek mam prawo do tego.

Po raz kolejny prosze o to zeby to piszesz bylo zgodne z prawami logiki.

ZABRANIASZ innym dokonywac aborcji bo jest ona niezgodna z TWOIMI, osobistymi wierzeniami.
Wiec odmawiasz innym wlasnie wolnosci.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 14 kwie 2008 18:16

no niekoniecznie Marc masz racje.....
odmowilabym komus wolnosci jesli zabronilabym mu sie zabic, jak chce sie powiesic, zarznac...jego broszka....
ale tu mowimy o dokonaniu czynu brutalnego unicestwienia (nazwijmy to tak jesli kogos zabojstwo nie przekonuje) na kims komu ta wolnosc juz nie jest dana, raczej prawa glosu nie posiada...
wiec........ :?: :roll:

widzisz, kazdy musi przejsc przez cos i zrozumiec pewne sprawy na wlasnej skorze zeby pojac ze do czlowieka technicznie sie nie da podejsc. Aborcja, eutanazja.......ludzie staja przed takimi sytuacjami i wyborami, zabic nie zabic....nie zycze ci zebys kiedys tego doswiadczyl...

Wróć do „Hyde Park”