usercostam pisze:Dlaczego pytanie tylko do kobiet?
usercostam pisze:A no i co do skór... włoska firma zamawia skóry w Chinach, Polska firma zamawia we włoskiej i viola! mamy włoskie skóry...
ObsessionFootwear pisze:usercostam pisze:A no i co do skór... włoska firma zamawia skóry w Chinach, Polska firma zamawia we włoskiej i viola! mamy włoskie skóry...
Nie do końca Włoska gospodarka w dużej części oparta jest na produkcji skór, i modzie budowali tą pozycję przez lata, nie mogą sobie pozwolić na zaprzepaszczenie opinii jaką sobie wypracowali przez lata. Ponadto wydaje mi się, że przepisy odnośnie oznakowania towaru są znacznie restrykcyjne w kontynentalnej części Europy niż tutaj... co ciekawe pracownicy sklepów również nie mają wiedzy na temat produktów, które sprzedają i nie są w stanie udzielić wyczerpujących informacji np Schuh sklep flagowy na Oxford street - kompletny brak kompetencji i wiedzy na temat sprzedawanych towarów...
usercostam pisze:ObsessionFootwear pisze:usercostam pisze:A no i co do skór... włoska firma zamawia skóry w Chinach, Polska firma zamawia we włoskiej i viola! mamy włoskie skóry...
Nie do końca Włoska gospodarka w dużej części oparta jest na produkcji skór, i modzie budowali tą pozycję przez lata, nie mogą sobie pozwolić na zaprzepaszczenie opinii jaką sobie wypracowali przez lata. Ponadto wydaje mi się, że przepisy odnośnie oznakowania towaru są znacznie restrykcyjne w kontynentalnej części Europy niż tutaj... co ciekawe pracownicy sklepów również nie mają wiedzy na temat produktów, które sprzedają i nie są w stanie udzielić wyczerpujących informacji np Schuh sklep flagowy na Oxford street - kompletny brak kompetencji i wiedzy na temat sprzedawanych towarów...
Włosi może tak, ale nie ma przeszkody w tym, aby Polak sobie tam założył firmę z jakąś fajną nazwą i tak robił.
blondynek pisze:bzdury piszesz ze nie ma informacji o materialach
z Twoich linkow:
Product information
Material:suede
Colour:blue suede
Lining Material:synthetic
Sole Material:synthetic
inny:
Upper: Leather
Lining: Synthetic
Sole: Synthetic
Material:Suede
Upper:Leather
Lining:Synthetic / Leather
Sole:Synthetic
poza tym kazdy but ma na podeszwie - badz w srodku trzy znaczki; kazdy symbol odnosi sie do danej czesci obuwia - czyli material zewnetrzny, wewnetrzny i podeszwa
co do kraju - moje buty maja wewnatrz stemple gdzie zostaly wykonane; i chyba wiekszosc butow ma
ty tylko chcesz tu reklamowac jak wspaniale sa wasze buty
informacja o waszych 'wspanialosciach' jest rownie ograniczona ; kazdy moze wpisac 'genuine Italian leather'
skoro takie genuine to mam nadzieje ze buty z jakimis certyfikatami sa
blondynek pisze:mam buty KG, Dune, Prada, Gabor , jakies wloskie i jakies inne typu Ecco, Dr Martens, Earth-cos tam;
kazda para jest jasno i klarownie oznaczona a sklepy w ktorych kupuje nie maja w zwyczaju usuwac zadnych oznaczen..kraj pochodzenia w moich butach jest tloczony widocznie, a nie jakis konspiracyjnie ukryty wiec nie przeginaj
moje kozaki KG maja czytelnie wydrukowany kraj produkcji (i nie sa to Indie - az sprawdzilam)
sklepy na high street to mi sie kojarza tylko Office i Clarks a w zadnym z nich obuwia nie kupuje;
poza tym metoda plucia na konkurencje jacy oni to sa be a my cacy nie przysporzy wam klientow
blondynek pisze:a dlaczego mialoby przeszkadzac?
czy nawet but syntetyczny?
to my Polacy mamy przekonanie ze futro i skora to jest to co powinno byc a reszta jest be bo 'nieprawdziwa'
tu naprawde ludzie czasem wola kupic produkt nieskorzany/nie-zwierzecego pochodzenia
jest to kwestia mentalnosci i swiadomosci wyboru, a nie braku znajomosci z czego ich but jest zrobiony
maja gleboko w powazaniu tak dlugo jak nie jest ze zwierzat i nie jest robiony niewolnicza praca
mam mase znajomych co kupuja tzw toms - i w nich ganiaja jak tylko sie cieplo robi...kupuja swiadomie bo jedna para zakupiona przez nich jest donowana (??? o donation mi chodzi) osobie z tzw. krajow trzeciego swiata - czyli jakby kupowali dwie pary, ale jedna szla do Afryki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 59 gości