Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 lut 2013 11:43

No i jak bedzie madra osoba to legal prace ma ,placi skladki moze dodatkowe bo sa takie emerytalne zeby nie miec golej podstawowej emerytury jest finansowo zabezpieczona.To jak ktos tu te 20 lat przepracuje to moze spokojnie zyc w Polsce na stare lata jak paczek w masle.I jescze przy takich zarobkach napewno duzo odlozy znam naprawde takie osoby ,nie bede tu po imieniu pisal ale tez kolegi znajoma 25 lat tu przepracowala jako sprzataczka dzieciom domy kupila wesela zrobila,doczekala emerytury w UK i teraz mieszka w polsce i pietami sie po dupie kopie.I po co jej awans byl i dazenie do kariery?Ma wszystko czego chciala.I prosta sprzataczka hm.Blondynek moja ŚP babcia 5 lat u baora za niemca pracowala,potem 40 lat jako przadka,wiesz juz dawno inny by sie powiesil i popadlby w alkocholizm.A ona to wszystko przezyla i lubiala ta prace.Takze cierpliwoscia i wytrwaloscia tez mozna wiele osiagnac.Tak jak kropla drazy skale powoli i cierpliwie.A ludzie maja rozne cele w zyciu,i nie trzeba ich do niczego naklaniac.

pamka2
Gastarbeiter

Postautor: pamka2 » 08 kwie 2013 20:34

Podłączam się do tematu, bo także szukam pracy w okolicy Londynu. Nie byłam jeszcze nigdy, po angielsku się dogaduję, tylko strasznie niegramatyczne, bo nie ze szkoły znam :) chce jechać z mężem i mam kilka pytań:
1. jeśli mam możliwość mieszkania za niewielką cenę u znajomych pod Londynem, to uda mi się znaleźć pracę teraz w kwietniu? Wybrzydzać na pewno nie będę.
2. Mój mąż jest z zawodu murarzem, ale nie zna języka i nie ma numerów NIN, UTR i CSCS, ma szansę na znalezienie pracy na miejscu? Jak dzwoni stąd, to nie chcą, bo jeszcze w Polsce siedzimy.
3. Ile kosztuje przejazd promem z Francji mniej więcej dla osobówki?

Proszę o jakieś odpowiedzi i z góry dziękuję za życzliwość :)

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 08 kwie 2013 22:45

pamka2 pisze:Podłączam się do tematu, bo także szukam pracy w okolicy Londynu. Nie byłam jeszcze nigdy, po angielsku się dogaduję, tylko strasznie niegramatyczne, bo nie ze szkoły znam :) chce jechać z mężem i mam kilka pytań:
1. jeśli mam możliwość mieszkania za niewielką cenę u znajomych pod Londynem, to uda mi się znaleźć pracę teraz w kwietniu? Wybrzydzać na pewno nie będę.

Jak się będzie szukać to na pewno.

2. Mój mąż jest z zawodu murarzem, ale nie zna języka i nie ma numerów NIN, UTR i CSCS, ma szansę na znalezienie pracy na miejscu? Jak dzwoni stąd, to nie chcą, bo jeszcze w Polsce siedzimy.

Więc na razie niech szuka polskich firm typu Maryjan i Syn spółka z pod krzaka.

Masz internet? Sprawdź! Zobaczysz jak dasz sobie radę w szukaniu informacji po angielsku, najwyżej to co znajdziesz i pewna nie będziesz zapytaj na forum czy dobrze to rozumiesz...

Przy okazji, dlaczego ludzie z Polski oczekują, że się wszystkim ktoś inny zajmie? Ja rozumiem pytania o potwierdzenie czy Acton to dobra dzielnica i czy metro jeździ w nocy, ale większość odpowiedzi jest dostępnych po kilku minutach szukania w internecie.
Jeśli tego się nie umie to jak ktoś ma sobie poradzić w UK?

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 09 kwie 2013 00:59

goraluk pisze:
pamka2 pisze:Podłączam się do tematu, bo także szukam pracy w okolicy Londynu. Nie byłam jeszcze nigdy, po angielsku się dogaduję, tylko strasznie niegramatyczne, bo nie ze szkoły znam :) chce jechać z mężem i mam kilka pytań:

Jak się będzie szukać to na pewno.

Więc na razie niech szuka polskich firm typu Maryjan i Syn spółka z pod krzaka.

Masz internet? Sprawdź! Zobaczysz jak dasz sobie radę w szukaniu informacji po angielsku, najwyżej to co znajdziesz i pewna nie będziesz zapytaj na forum czy dobrze to rozumiesz...

Przy okazji, dlaczego ludzie z Polski oczekują, że się wszystkim ktoś inny zajmie? Ja rozumiem pytania o potwierdzenie czy Acton to dobra dzielnica i czy metro jeździ w nocy, ale większość odpowiedzi jest dostępnych po kilku minutach szukania w internecie.

Hahahahhahaahahahahhaha
hahahahhahahahaha

Poplulam monitor
:lol: :lol: :lol: :lol:

W okolicznosciach dnia dzisiejszgo - nawet z dobrym fachem w ręku - bez znajomości języka - Czarno to widzę - SORRY 8)
ale to pewnie przez te cool okulary :shock:

pamka2
Gastarbeiter

Postautor: pamka2 » 09 kwie 2013 09:21

Znalazłam te informacje już dawno w necie, ale jest pewna rozpiętość cenowa między 14, a 35 za osobę, zależy w jakim terminie. a mnie interesuje opłata na miejscu, powiedzmy: jadę i kupuję bilet i ile mam na to mieć.

No cóż, na większość pytań znalazłam odpowiedzi na tym forum czytając inne posty, te wydają mi się dość indywidualne i nie znalazłam osoby z takimi samymi pytaniami z wcześniejszych postów.

W okolicznosciach dnia dzisiejszgo - nawet z dobrym fachem w ręku - bez znajomości języka - Czarno to widzę - SORRY 8)
ale to pewnie przez te cool okulary :shock:

a ja właśnie tego się obawiam :(

Wróć do „Praca”