pamka2 pisze:Podłączam się do tematu, bo także szukam pracy w okolicy Londynu. Nie byłam jeszcze nigdy, po angielsku się dogaduję, tylko strasznie niegramatyczne, bo nie ze szkoły znamchce jechać z mężem i mam kilka pytań:
1. jeśli mam możliwość mieszkania za niewielką cenę u znajomych pod Londynem, to uda mi się znaleźć pracę teraz w kwietniu? Wybrzydzać na pewno nie będę.
2. Mój mąż jest z zawodu murarzem, ale nie zna języka i nie ma numerów NIN, UTR i CSCS, ma szansę na znalezienie pracy na miejscu? Jak dzwoni stąd, to nie chcą, bo jeszcze w Polsce siedzimy.
3. Ile kosztuje przejazd promem z Francji mniej więcej dla osobówki?
Proszę o jakieś odpowiedzi i z góry dziękuję za życzliwość
goraluk pisze:pamka2 pisze:Podłączam się do tematu, bo także szukam pracy w okolicy Londynu. Nie byłam jeszcze nigdy, po angielsku się dogaduję, tylko strasznie niegramatyczne, bo nie ze szkoły znamchce jechać z mężem i mam kilka pytań:
1. jeśli mam możliwość mieszkania za niewielką cenę u znajomych pod Londynem, to uda mi się znaleźć pracę teraz w kwietniu? Wybrzydzać na pewno nie będę.
Jak się będzie szukać to na pewno.2. Mój mąż jest z zawodu murarzem, ale nie zna języka i nie ma numerów NIN, UTR i CSCS, ma szansę na znalezienie pracy na miejscu? Jak dzwoni stąd, to nie chcą, bo jeszcze w Polsce siedzimy.
Więc na razie niech szuka polskich firm typu Maryjan i Syn spółka z pod krzaka.3. Ile kosztuje przejazd promem z Francji mniej więcej dla osobówki?
Masz internet? Sprawdź! Zobaczysz jak dasz sobie radę w szukaniu informacji po angielsku, najwyżej to co znajdziesz i pewna nie będziesz zapytaj na forum czy dobrze to rozumiesz...Proszę o jakieś odpowiedzi i z góry dziękuję za życzliwość
Przy okazji, dlaczego ludzie z Polski oczekują, że się wszystkim ktoś inny zajmie? Ja rozumiem pytania o potwierdzenie czy Acton to dobra dzielnica i czy metro jeździ w nocy, ale większość odpowiedzi jest dostępnych po kilku minutach szukania w internecie.
Jeśli tego się nie umie to jak ktoś ma sobie poradzić w UK?
Masz internet? Sprawdź! Zobaczysz jak dasz sobie radę w szukaniu informacji po angielsku, najwyżej to co znajdziesz i pewna nie będziesz zapytaj na forum czy dobrze to rozumiesz...
Proszę o jakieś odpowiedzi i z góry dziękuję za życzliwość
Przy okazji, dlaczego ludzie z Polski oczekują, że się wszystkim ktoś inny zajmie? Ja rozumiem pytania o potwierdzenie czy Acton to dobra dzielnica i czy metro jeździ w nocy, ale większość odpowiedzi jest dostępnych po kilku minutach szukania w internecie.
Jeśli tego się nie umie to jak ktoś ma sobie poradzić w UK?
W okolicznosciach dnia dzisiejszgo - nawet z dobrym fachem w ręku - bez znajomości języka - Czarno to widzę - SORRY![]()
ale to pewnie przez te cool okulary
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 17 gości