O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 11:04

A pamietam Twoja strone kontaktowa bo 2 maila wyslalam z poprawka bykow ktore tam masz. Widze ze nie poprawione. Moze faktycznie moich 2 maili wiec nie dostales skoro poprawilam byki a Ty je zostawiles jak sa:

I am sure that every pet owner should have the professional photoshoot with his own cat or dog at least once in its live.

Why ?

Let me show you one of mine previous clients:

Jezeli faktycznie maili ode mnie nie dostales - to sobie strone sprawdz bo cos ewidentnie nie dziala a nie pyszcz na forum jacy wszyscy sa beeeeeeeeeeeee

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 22 sty 2013 11:13

za co? ze Goraluk znawca wszystkich tematow wszechwiedzacy a Ty wrogowi podajesz reke,nie reke raz napisal madrze.Ja nie jestem pisarzem tez wielkim bo chce napisac a mysli szybsze,dalas pochwale,Tylko spytaj go jakiej on wiary jest?bo czesto ma pretensje do katolikow.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 11:13

A po jaka cholere mialabym klamac?

Jestes potwornie agresywny i zachowujesz sie jak totalny gowniarz.

Sprawdzilam wlasnie w moim mailu w inbox i w sent items - nie ma zadnej kopi maili ktore przez Twoja strone wyslalam.

A wyslalam.

I tu koncze dyskusje z Toba bo naprawde szkoda czasu.

W tym momencie ciesze sie ze te maile nie doszly bo nie chcialabym narazac znajomych na osobiste kontakty i cholerykiem.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 11:14

Daro - gdzie ja CURVA jaka reke jakiemu wrogowi co ma Goral do tego?

Idz sie CURVA przespij chlopie i przestan pear doll ic i przestac sie wciskac miedzy wodke z zakaske.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 22 sty 2013 11:29

Juz nic ,nie chce mi sie pisac.Bo to nigdzie nie dociera.Proznia to male zjawisko.

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 22 sty 2013 11:39

@blacklabpictures

Chyba @emigrantka ma jednak rację. Zamiast się burzyć, po prostu przetestuj ten swój formularz kontaktowy. Właśnie wysłałem ci message o temacie test z emaila w domenie mailexpire.com ( przed wysłaniem sprawdziłem, czy ten alias działa - działa ). Nie dostałem kopii tego co wysłałem. Sprawdź czy ty dostałeś wiadomość. Tu nie ma się co unosić. Zanim kogoś dwa razy osakrżysz o kłamstwo sprawdź przede wszystkim czy aby problem rzeczywiście jakiś nie zaistniał

Zapytam jeszcze inaczej. Czy ty rodakom jakimś kiedykolwiek pomogłeś od tak bezinteresownie. Przenocowałeś kogoś nieznajomego kilka dni? Zanim odbijesz piłeczkę do mnie, to tak - mi się zdarzyło kilka lat temu paru osobom tak pomóc i już wcześniej na forum pisałem, że na tych osobach nigdy się ani nie zawiodłem, ani nie miałem z nimi problemu i czas ten wspominam miło. Ale było - minęło. Czasy się zmieniły, ja sam już też chyba tak nie ufam ludziom, może to z wiekiem przyszło. Wiec odpowiedz na pytanie, jak bardzo ty pomocny na Wyspach się okazałeś?

Jeszcze jedno, już w kwestii twojej strony. Myślę, że masz cholernie złą domenę. Zanim cię znalazłem w google to chwilę potrwało. Popracuj nad wypozycjonowaniem strony, bo zdjęcia ( to moja, laika i nie-psiarza opinia ) moim zdaniem strzelasz naprawdę fajne, ale znalezienie cię w sieci graniczy z cudem ;)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 13:44

klikam "plus" a post zniknal?

:shock:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 14:11

Ja akurat mam mase kontaktow z psiarzami/kociarzami, dog walkerami, dog groomers itd.

Ludzie ktorzy placa za dog grooming (zamiast psa kapac samemu w domu) czy za dog walking to przewaznie ludzie dla ktorych ceny za zdjecia ze strony to pikus.

W mojej okolicy jest takich ludzi masa i bardzo duzo takich osob znam osobiscie.

ALE - nistety nie polecilabym nikomu takiego choleryka.

Wiec naprawde ciesze sie ze moje maile nie doszly.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 22 sty 2013 14:41

Ta sytuacja przypomina mi trochę gościa, który w grudniu założył całkiem sensowny temat o tym, że szuka pracy:

http://forum.londynek.net/viewtopic.php?t=11651&highlight=

ale jak w ciągu kilku dni nie dostał żadnej propozycji pracy, też założył "kontrowersyjny" temat, w którym pokazał swoje prawdziwe "ja" i tym stracił spalił sobie mosty:

http://forum.londynek.net/viewtopic.php?t=11664&highlight=

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 22 sty 2013 17:22

Zgadzam sie z Blondynkiem..
Blacklabpictures, jesteś "świeży", i widze, że za bardzo ponoszą cie emocje.

Daj na luz i dla natchnienia, zamiast coś udowadniać, wyjdz na lądyńską ulice z aparatem, i szukaj "decydujących momentów" w tłumie ludzi, a nie na forach internetowych:)
Pozdrawiam z Polski.

"Piesek na Lewisham"
Obrazek

blacklabpictures
Gastarbeiter

Postautor: blacklabpictures » 22 sty 2013 18:39

gamedev pisze:@blacklabpictures

Chyba @emigrantka ma jednak rację. Zamiast się burzyć, po prostu przetestuj ten swój formularz kontaktowy. Właśnie wysłałem ci message o temacie test z emaila w domenie mailexpire.com ( przed wysłaniem sprawdziłem, czy ten alias działa - działa ). Nie dostałem kopii tego co wysłałem. Sprawdź czy ty dostałeś wiadomość. Tu nie ma się co unosić. Zanim kogoś dwa razy osakrżysz o kłamstwo sprawdź przede wszystkim czy aby problem rzeczywiście jakiś nie zaistniał

Mam Twojego maila:

phacsarteep@XXXXXX.mailexpire.com via home.pl
11:31 (7 hours ago)

to me
to tylko test :)

gamedev pisze:Zapytam jeszcze inaczej. Czy ty rodakom jakimś kiedykolwiek pomogłeś od tak bezinteresownie. Przenocowałeś kogoś nieznajomego kilka dni? Zanim odbijesz piłeczkę do mnie, to tak - mi się zdarzyło kilka lat temu paru osobom tak pomóc i już wcześniej na forum pisałem, że na tych osobach nigdy się ani nie zawiodłem, ani nie miałem z nimi problemu i czas ten wspominam miło. Ale było - minęło. Czasy się zmieniły, ja sam już też chyba tak nie ufam ludziom, może to z wiekiem przyszło. Wiec odpowiedz na pytanie, jak bardzo ty pomocny na Wyspach się okazałeś?

Nie rozumiem co ma do rzeczy taki argument skoro jestem teraz na wyspach 6 tygodni. Jak to lubi blondynka i emigrantka powtarzać "świeżak". Ale, skoro potrzebujesz takiego określnika to w UK 2005-2008 przenocowałem kilkanaście osób, które szukały pracy w UK. 2 z nich zostały dłużej niż planowały. Z 3 dni zrobiło się 17. 4 osobom załatwiłem pracę w angielskich firmach.

gamedev pisze:Jeszcze jedno, już w kwestii twojej strony. Myślę, że masz cholernie złą domenę. Zanim cię znalazłem w google to chwilę potrwało. Popracuj nad wypozycjonowaniem strony, bo zdjęcia ( to moja, laika i nie-psiarza opinia ) moim zdaniem strzelasz naprawdę fajne, ale znalezienie cię w sieci graniczy z cudem ;)

Strona jest pozycjonowana pod frazę "london dog photographer" i zajmie to kilka miesięcy, może dłużej by wyjść na top10. Ale jak się wpisuje blacklabpictures, znajduje mnie bez problemu. Jakiej wyszukiwarki używasz i jaką frazę wpisałeś ?

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 22 sty 2013 20:05

No niestety za granica spotyka sie wielu Polakow-cwaniakow, a na forach internetowych to juz w ogole kazdy jest najmadrzejszy. Na szczescie w realnym swiecie mozna spotkac fajnych rodakow, wiec sie nie lam ;) Zycze powodzenia w fotografowaniu.

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 22 sty 2013 20:54

@blacklabpictures

Pamiętając, że w adresie miałeś blacklabpictures właśnie to wpisałem w google, pozycja dopiero 8 wyskoczyła. Wcześniej jakieś konta photobucket.

Po pierwsze, to spokojnie, ja cię nie atakuję w żaden sposób. Nie jest to absolutnie moją intencją. Pytasz co ma do rzeczy moje zapytanie o pomaganie rodakom. Zapytanie to jest po prostu konsekwencją treści twojego wątku, w którym piejesz z zachwytu na temat Anglików pomagających ci bezinteresownie, natomiast wyrażasz pretensje, że rodacy nic a nic ci nie pomogli. Stąd też moje pytanie. Nie miało ono żadnego złośliwego podtekstu. Dodam tylko, że pomóc można nie tylko w Anglii ;) Tyle że z jakiegoś ta roszczeniowa postawa wielu budzi się dopiero tutaj. A może po prostu w Polsce komu by do głowy przyszło kogoś zupełnie obcego przenocować czy pomagać ot tak za friko? Nie mnie oceniać. Z kolei w twojej sprawie, sam nie mam ani znajomych, którzy posiadają psy, ani nikogo kto byłby zainteresowany twoją pracą, więc ja również pomóc choćby przez szepnięcie słówka raczej nie mam jak. Natomiast jak wspomniałem, portfolio na twojej stronie moim laickim okiem wygląda całkiem fajnie i zapewne, gdybym miał komu, to te słówko bym szepnął.

Formularz na stronie wydaje się działać, aczkolwiek nie robi tego o czym pisałeś - nie wysyła kopii emaila do nadawcy. Ale ztym naprawdę może być różnie ( szczególnie, że zauważyłem że używasz hostingu z home.pl, a z nimi mam już "doświadczenie" i nigdy więcej ;) ). Po prostu nie atakuj ludzi na wyrost. W IT nic nie działa na 100% i trzeba i na to czasami poprawkę wziąć. Nie bronię tu @emigranki, ale po prostu używam zdrowego rozsądku nie wierząc, że dorosła osoba bawiłaby się w takie dziecinne podchody. Jaki w tym sens?

Cytując "klasyka", "why so serious?" ;)

Wróć do „Hyde Park”