ork pisze:Ogrzewacz wody? Jasne. Robię kotłownie, pompy ciepła, gazowe, węglowe, podłogówkę, grzejniki, kanalizacje, wodę użytkową. Projektuję zasilanie i sterowanie do skomplikowanych układów, obliczam zapotrzebowanie na ciepło i zimno do klimatyzacji, układy chłodnicze też dam radę zrobić, choć raczej proste. Co do elektryki to mam uprawnienia sep, na gaz zresztą też, ale w Anglii mogę sobie tym wytapetować pokój.
Dzięki Pozdrawiam
Spokojnie, olej osoby które pieprzą i będzie OK:)
Żadnych zdjęć nie musisz przynosić, jedyne co to przyglądać się jak tu się robi. Wiem, że elektrykę robi się kompletnie inaczej niż w Polsce, normy są znacznie ostrzejsze (np. w łazience nie może być żadnego przełącznika czy gniazdka) Ponoć nowe normy są jeszcze ostrzejsze. W gazie też jakieś różnice są, ale fizyka jest fizyka i jeśli umiesz robić to czy tamto "po polsku" to sprawa dotyczy jedynie zmiany technologi i jak miewam opanujesz ją w kilka dni.
W UK są inne materiały niż w Polsce, tu nie używa się np. wapna.
Co do szukania pracy to jak ci napisałem, nie patrz na głupie tłumaczenia NoToCo tylko szukaj pracy jako General Biulder czy Builder labourer.
Jak byś pytał o prace związane ze sprzątaniem to bym w nazewnictwo nie wnikał:)) i być może Notoco miała by racje.
Ps. co do uprawnień to faktycznie, ciężko będzie ci je użyć, jednak naprawdę, zrób jak ci radzę, znajdź prace na pomocnika np. hydraulika czy elektryka, idź do szkoły podszkolić język, nie instaluj polskiej tv w domu:) poza tym, że to dno to jeszcze nie będziesz mieć z językiem obycia. W domu włącz TV angielską i napisy, to bardzo pomaga w uczeniu się języka (ja tak robiłem na początku) poza tym TV angielska jest o 1000% lepsza od Polskiej;). Dla ciebie najważniejsze będzie język. Resztę z tego co piszesz to drobnostka. British Gas ("państwowa firma energetyczna") non stop poszukuje osoby znające się na piecach, bojlerach czy tym podobnych "zabawkach" jak piszą idealnie jak ktoś zna systemy sterowania, elektronikę i zna się na gazie:)) Więc pracy ci nie braknie... Tylko język.
ps.
Nie ograniczaj się w szukaniu pracy jedynie do agencji czy pośredniaków, z tego co piszesz jakie masz doświadczenie to zaglądaj na strony BritishGas czy EON lub tym podobnych koncernów energetycznych (ideał pracy to National Grid - państwowy właściciel wszelkich kabli, rurek czy tym podobnych instalacji krajowych na powierzchniowych jak i podziemnych).
Tu link do prac w NG:
http://www.nationalgridcareers.com/