O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 23 sie 2012 10:51

Ludzie nadal myślą, że w UK jest jak 15, 20 lat temu z tą różnicą, że nie trzeba się na granicy tłumaczyć. Kiedyś udało się wjechać i pracy było od groma. Można było przywieżć kokosy jak człowiek znalazł robotę jako 'fachowiec' i miał dodatkowo swoje narzędzia (kielnie). Tak było. Tanie pokoje, jedzenie za parę pi, zero kosztów.. Po paru latach nawiózł kasy i wymienił po kursie 6+ to była fortuna. Był Panem na wsi.

Dzisiaj ? Nie będę pisał bo macie to w każdym temacie typu 'jadę, co mi trzeba?'

Jak ktoś nie chce na stałe wyjeżdżać do Uk to lepszym rozwiązaniem są sezonowe prace w niemczech czy holandii. 3, 4 miechy i do domu z czystą kasą. Z Uk tego nie przywieziesz.

:wink:

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 10:58

Ja wcale nie myślę że tam zbije kokosy po prostu chce tam zacząć i pisałem że wiem że będzie ciężko no ale trudno. Może dlatego że już jesteście w UK ciągnie was trochę by odwiedzić Polskę bo macie miłe wspomnienia po tym co przebyliście w UK ale ten efekt jest normą i raczej nie trzeba pisać wszystkiego pod siebie. Stopniowo chcę pokończyć te kursy i wtedy praca lepsza się znajdzie do tego w międzyczasie chciałbym poskładać samochód do treningów to zawsze jakieś doświadczenie będzie do CV. A co do pracy fizycznej to tego właśnie mi trzeba wiem że szybko mi to zbrzydnie no ale cóż albo to albo nic.

No a nie chcę pracować w innym kraju bo nie zależy mi na jakimś bogactwie tylko utrzymaniu się w Londynie i pisałem czemu.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 sie 2012 11:03

Kazdy jakos zaczynal. Coz, jesli chodzi o mnie to ja teraz zaluje ze nie wyjechalem od razu po maturze. Byc moze kiedys bede na to inaczej patrzal, ale teraz zaluje - co najmniej kilka spraw wygladaloby inaczej.

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 11:07

Dlatego jak byś się postawił w mojej sytuacji ja tu mogę skończyć tą szkołę tylko moje kwalifikacje po niej będą marne dlatego chcę zrobić te kursy i zaoszczędzić trochę czasu nie chcę marnować go na siedzenie jeszcze 3 lata tutaj wtedy będę miał 21 i na pewno będę żałował ponieważ tyle rzeczy jeszcze chciałbym w życiu zrobić a wtedy będę miał 3 lata w plecy no a jeżeli zacznę tak jak teraz chcę to prawdopodobnie w wieku 21 lat będę miał już wszystko za sobą, mieszkanie, język i utrzymanie.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 sie 2012 11:11

Trzy lata? Myslalem ze juz konczysz? Technikum konczy sie zazwyczaj w wieku 18-19 lat, czy sie myle?

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 11:12

Technikum jest 4 letnie ;p kończy się w wieku 20 lat lecz ja jestem rok w plecy ponieważ raz już zaniedbałem szkołę i jestem rok w plecy.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 sie 2012 11:19

Czyli jeszcze trzy lata ci zostaly i jadac teraz tutaj jechalbys bez matury?

To musisz Emigrantke zapytac, ona wie to i owo o ksztalceniu doroslych, ja nie mam pojecia.

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 11:20

Tak bez matury no bez przesady że będę czekał 3 lata aż może uda mi się zrobić maturę;p

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 sie 2012 11:23

Coz, kazdy kieruje wlasnym zyciem. Mysle ze to zalezy od tego co zamierzasz w zyciu robic.

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 11:26

Wątek głównie założyłem po to żebyście mi rozjaśnili jak by wyglądał start na co trzeba się przygotować no a czas potem pokaże. Bo chciałbym zrobić te kursy w międzyczasie i starać się potem o prace w kierunku mechanika samochodowego.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2012 11:28

A co na ten pomysl twoi rodzice?

Diverse
Gastarbeiter

Postautor: Diverse » 23 sie 2012 11:32

Wytłumaczyłem im po prostu że to nie ma sensu w moim wypadku skoro taka 3 letnia męczarnia mi nic nie da bo po prostu i tak bym wyjechał tylko po ukończeniu tej szkoły i zaczynał bym pewnie tak samo jak teraz może ciut lepiej ale przemyślałem to i nie warto marnować 3 lata na takie ułatwienie i teraz czekają na dalszy tok wydarzeń są przygotowani że chcę wyjechać. Lecz nie mogę też ich prosić o to by mi coś załatwili bo to jest głównie mój wybór moja sprawa. Po prostu pomogą jak będą mogli głównie finansowo.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2012 11:45

Moja corka ma 22 lata, jakis miesiac temu skonczyla studia, spakowala prace (studiowala i pracowala) i .. wynajela dom na hotel (B&B) 5 godzin samochodem od Londynu bo nie chce pracowac dla nikogo, chce miec swoj business... Nogi mi podcielo - mam nadzieje ze jej sie uda... Jest na etapie remontowania tego domu. Mala roznica - moja Mloda w UK 21 lat.

Kombinuj - jak nie sprobujesz to nigdy nie bedziesz wiedzial. Ale w tym wieku bedzie ci bardzoooooooooooooooooooooo ciezko.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 sie 2012 12:02

Im szybciej staje sie na nogi tym lepiej. Ty mu lepiej powiedz jak tu z ksztalceniem doroslych wyglada, bo ja nie mam pojecia.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2012 12:15

dorosly = 21 lat plus wiec jeszcze dlugo sie na \"mature student\" nie zakwalifikuje

moja Mloda normalnie A levels i Uni robila w tym wieku wiec pojecia nie mam

zreszta on chce byc mechanikiem wiec pewnie jakies NVQ a to nie moja dzialka

jakby chcial bys psychiatra - chetnie poradze bo teraz w tym (za moje grzechy) siedze.. medical education w psychiatryku.. lekarzy szkole .. psychiatra to podobno tez lekarz-po paru miesiacach tutaj mam powazne watpliwosci.... ;)

Wróć do „Hyde Park”