Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
mariusz36
Gastarbeiter

Kierowca potraktowany, jak śmieć - co robić?

Postautor: mariusz36 » 23 sty 2008 18:56

wyobrazcie sobie ze po mojej odmowie pracy w nadgodzinach czyli szóstego dnia pracy zostałem zwolniony przez pracodawce,który mi wmawia ze sam tego zażadałem w rozmowie telefonicznej a ja tylko zarzadałem natychmiastowego zjazdu do domu poniewaz mój czas pracy tygodniowej sie skonczyl.I niepozwoliłem mu sie zmusic do nadgodzin i noclegu w samochodzie.po dwóch bo tyle mi sie nalezało dniach wolnych odwiedziłem lekarza który skierował mnie na 2 tygodnie chorobowego i na pózniejsza operacje zył.MÓJ PRACODAWCA ODMÓWIŁ PRZYJECIA ZWOLNIENIA LEK.TWIERDZAC ZE JUŻ U NIEGO NIE PRACUJE.mam na utrzymaniu 4-osoby i zostałem w tym momencie bez środków do życia .Czy ktos wie co dalej powinienem zrobić? pozdrawiam

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 24 sty 2008 07:57

Idz od razu do CAB (Citizen Advise Bureau) i popros ich o interwencje.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 sty 2008 08:17

dobrze ze CAB a nie CBA bo o 6 rano w kilku by poszli :)

a co do tematu - nie odpuszczaj, pozywasz go i jak sie nie dogadacie na boku to sad zasadzi ci takie odszkodowanie ze sie gosciu niepozbiera, powodzenia

Wróć do „Praca”