O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
user753132
Gastarbeiter

Postautor: user753132 » 01 sie 2010 15:06

surikjunior pisze:
user753132 pisze:
surikjunior pisze:Tam jecie siano, w porównaniu z jedzeniem w Polsce.

Wchodzisz na forum zeby sie dowartosciowac? jakies kompleksiki?:evil:
Tutaj mozna kupic wszystkie Polskie produkty.
Zapewne ktoś robi na tym dobry interes.

W przeciwienstwie do ciebie, ktos kto kupuje tu Polskie produkty nie przelicza, ze cos kosztuje tu 1,5 raza drozej.

Nadal probujesz udowodnic swoje racje? Zawsze pileczka musi byc po twojej stronie?
PS. Nikt mi nie bedzie mowil jak pisac Polska czy wytykal bledy. BTW "ciebie" i "twojej" napisalem celowo z malej litery
PS2 kilkanascie postow powyzej obiecales, ze znikniesz z tego forum

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 18:37

Znowu pociągnąłem za niewłaściwe sznurki.
Skoro to mój wątek, to chyba mam prawo ukierunkować dyskusję na konkretny temat.
Coooooooo ? :o
Sam nie wiem po co tu jeszcze trwam. Chyba dlatego, że tu wchodzicie i czytacie.
Podoba mi się, iż wątek żyje dzięki mojej i Waszej determinacji :) i żył będzie, dopóki ja tutaj będę. Potem umrze śmiercią naturalną, jak wszystkie pozostałe wątki.
Myślę, że przebieg dyskusji byłby zupełnie inny, gdyby wchodzili do niej ludzie zainteresowani poprawą relacji pomiędzy Polakami, gdziekolwiek są i cokolwiek robią.
Reszta wchodząc tutaj niestety musi się tylko wkurzać, gdyż nie jest zupełnie zainteresowana rozwijaniem ducha jedności w narodzie, czy kreowaniu dobrego imienia Polski i Polaka.
Taki sobie stawiam cel, przebywając pomiędzy Wami.
Chociaż daleki jestem od szowinizmu, gdyż wybiegam swoimi poglądami ponad wszelkie przynależności społeczne, to cenię sobie solidarność wśród członków poszczególnych nacji.
Może znowu polałem trochę wody, ale taki już jestem. A wy macie przynajmniej frajdę.
Nieczęsto zdarza się przecież usłyszeć jelenia w naturze :lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 19:33

Tam jecie siano, w porównaniu z jedzeniem w Polsce.

No palnales jak lysy grzywka o parapet - moze wiesz co szwagier ja ale nie wiesz co ja/my/inni jedza.

Nie kazdy przepada za/chwali polska kuchnie - osobiscie nie lubie polskiej kuchni (z bardzo nielicznymi wyjatkami).

UK to nie pierwszy kraj w ktorym mieszkam - ale ten gdzie sie osiedlilam na stale.

Chwalisz co polskie bo.. nie znasz nic innego ani wyboru nie masz....

Szwagrowi ktory robi kariere w banku i wpierdziela tesco value powiedz niech sie przejdzie do prawdziwej francuskie, wloskie, zydowskiej czy nawet tureckiej piekarni ......
:lol:
Ostatnio zmieniony 01 sie 2010 19:56 przez Emigrantka, łącznie zmieniany 1 raz.

matej
Emigrant

Postautor: matej » 01 sie 2010 19:49

To o co Ci kolego właściwie chodzi? Każdy sobie żyje jak chce, wolny wybór.
Ma do tego prawo i tyle.

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 21:24

matej pisze:To o co Ci kolego właściwie chodzi? Każdy sobie żyje jak chce, wolny wybór.
Ma do tego prawo i tyle.
Zgadza się.
Więc o co Tobie chodzi ?
Wyraziłem swoje motywy dosyć jasno. Kto chce może podjąć temat, kto nie chce nie podejmuje.
Ale nie rozumiem wchodzenia na czyjś wątek i strofowanie założyciela wątku, iż ośmielił się podjąć dyskusję na temat wątku.
Coś tu nie tak. Albo ja jestem skończonym idiotą i niewychowanym gburem, albo z inteligencją co po niektórych jest coś nie w porządku. :roll:
Ostatnio zmieniony 01 sie 2010 21:42 przez surikjunior, łącznie zmieniany 1 raz.

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 21:27

Emigrantka pisze:
Tam jecie siano, w porównaniu z jedzeniem w Polsce.

No palnales jak lysy grzywka o parapet - moze wiesz co szwagier ja ale nie wiesz co ja/my/inni jedza.

Nie kazdy przepada za/chwali polska kuchnie - osobiscie nie lubie polskiej kuchni (z bardzo nielicznymi wyjatkami).

UK to nie pierwszy kraj w ktorym mieszkam - ale ten gdzie sie osiedlilam na stale.

Chwalisz co polskie bo.. nie znasz nic innego ani wyboru nie masz....

Szwagrowi ktory robi kariere w banku i wpierdziela tesco value powiedz niech sie przejdzie do prawdziwej francuskie, wloskie, zydowskiej czy nawet tureckiej piekarni ......
:lol:
Zauważyłem Twój wpis. :D
No cóż, dam linka szwagrowi, może sam się wypowie na temat.
W końcu nie jestem żadnym adwokatem, tylko wąsatym :wink: kafelkarzem.

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 22:01

Swoją drogą naprawdę sądzisz, iż w Polsce jemy tylko bigos i mielone ? :lol:
Mnie chodziło o coś zupełnie innego. O cały proces powstawania żywności, który w Polsce jest póki co jeszcze w dużym procencie gospodarski.
Do czego zmierzam. Mianowicie do tego, iż schabowy przyrządzony w Londynie przez Polaka, z angielsko kwiczącej świnki, zjedzony w najznakomitszej restauracji, smakuje zupełnie inaczej, niż schabowy zjedzony dajmy na to u babci Stasi w Pskowie koło Rzeszowa.
Gdzie świnka była karmiona ziemniaczkami i zbożem, a nie super nowoczesną paszą z antybiotykami i hormonami wzrostu oraz żyjącą w boksach rozmiarów samej świni.
Jakość żywności, to także problem warunków bytowych zwierząt, ich samopoczucia, dostępu do słońca, świeżej naturalnej karmy. Na zachodzie coraz trudniej o to.
Przykładów można by mnożyć. Wielu w Polsce mówi o tym, iż między innymi tu leży szansa dla Polski a co za tym idzie Polaków. By wypromować na rynku Europejskim jakość naszej żywności i robić na tym biznes. Nasi rolnicy tylko na to czekają, byście Wy, będący tam na miejscu, zechcieli podjąć temat.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 22:14

naprawdę sądzisz, iż w Polsce jemy tylko bigos i mielone ?

Nie, nie sadze, pol zycia mieszkalam w Polsce wiec wiem co jecie. Ty nie wiesz co my jemy. I tu jest roznica.

To sobie mnoz te swoje "przyklady" bo ja osobiscie pier...le swinki tuczone przez babcia Stasie itd....

Ty naprawde taki glupi jestes czy tylko udajesz?

Dlaczego zakladasz ze ludzi tutaj jedza jakies badziewie?

Czy ty masz jakiekolwiek pojecie jaki tu jest wybor zakupow? Tak, wlacznie z organicznym miesem na zamowienie do domu prosto z farmy jezeli ktos ma na to ochote.

Kto je badziewie - bedzie je jadl bez wzgledu na miejsce zamieszkania.

Kto je dobrze - tez bedzie to robil bez wzgledu na miejsce zamieszkania i bez wzgledu na koszty.

Jajka z pieknymi ciemno zoltymi srodkami TEZ tu sa wiesz? Tylko trzeba wiedziec gdzie kupic (zeby nie bylo ze tylko metka jest "free range/organic) i za to zaplacic.

No, teraz idz sie zakop wlasna lopata bo bredzisz jak potluczony

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 22:27

Emigrantka pisze:
naprawdę sądzisz, iż w Polsce jemy tylko bigos i mielone ?[/quote

Nie, nie sadze, pol zycia mieszkalam w Polsce wiec wiem co jecie. Ty nie wiesz co my jemy. I tu jest roznica.

To sobie mnoz te swoje "przyklady" bo ja osobiscie pier...le swinki tuczone przez babcia Stasie itd....

Ty naprawde taki glupi jestes czy tylko udajesz?

Dlaczego zakladasz ze ludzi tutaj jedza jakies badziewie?

Czy ty masz jakiekolwiek pojecie jaki tu jest wybor zakupow? Tak, wlacznie z organicznym miesem na zamowienie do domu prosto z farmy jezeli ktos ma na to ochote.

Kto je badziewie - bedzie je jadl bez wzgledu na miejsce zamieszkania.

Kto je dobrze - tez bedzie to robil bez wzgledu na miejsce zamieszkania i bez wzgledu na koszty.

Jajka z pieknymi ciemno zoltymi srodkami TEZ tu sa wiesz? Tylko trzeba wiedziec gdzie kupic (zeby nie bylo ze tylko metka jest "free range/organic) i za to zaplacic.

No, teraz idz sie zakop wlasna lopata bo bredzisz jak potluczony
Bez względu na koszty jedzą tylko Ci, których na to stać. Skoro do nich należysz, tylko Ci pogratulować.
Tylko oni mają wybór. Skoro przeciętnego mieszkańca UK stać na żywność z najwyższej półki, to mnie autentycznie zaskoczyłaś.
Gdyż obawiałem się zupełnego braku wyboru w tamtejszych sklepach.
No, ale to nie uzasadnia epitetów pod moim adresem. Chyba, że uzasadnia ? :roll:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 22:28

wypromować na rynku Europejskim jakość naszej żywności i robić na tym biznes.

Jakosc? Jakosc czego niby?

Corka przywiozla z Pololandu poledwice. Nawet moj pies tego jesc nie chcial bo na swiezo wygladala ok ale... zamroz to a poznije rozmroz - jak pie... gabka nasaczona woda i ch...j wie czym jeszcze, mozna bylo wuciskac.

To gowno tu chcesz promowac?

Ja wole kupic tu swierze i sobie samej upiec a nie wlec jakies zwloki zwierze z Polski, nasaczone ch...j wie czym zeby WYGLADALo dobrze.

Wez sobie ta solidarnosc narodowa wsadz gleboko w duuuuuupe bo naprawde darwina zaraz dostaniesz.

Jak pisalam wczesniej - trzymam z ludzmi z ktorymi mam cos wsplnego, cos konkretnego a nie tylko miejsce urodzenia.

To moga byc Polacy, to moga byc Iranczycy to moga byc Rosjanie - jezeli mamy cos wspolnego to bede z nimi trzymac.

Fakt ze ktos jest Polakiem mnie to tej osoby automatycznie nie ciagnie - cudow wymagasz o bredzisz....

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 22:30

Chyba, że uzasadnia ?

Uzasadnia.

Ignorancje trzeba tepic....

:roll:

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 22:34

Emigrantka pisze:
Chyba, że uzasadnia ?

Uzasadnia.

Ignorancje trzeba tepic....

:roll:
Zakopując ignorantów ? :(

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 22:37

Skoro przeciętnego mieszkańca UK stać na żywność z najwyższej półki, to mnie autentycznie zaskoczyłaś.

Czy przecietnego Polaka stac na zywnosc z wyzszej polki? Czy wpierdzialaja kurczaki z ryneczkow/supermarketow ktore pod tluczkiem rozwalaja sie bo tyle w nich gowna?

Ktos kiedys do mnie szural ze moja psica kosztuje mnie jakies 350 miesiecznie, fajki drugie tyle(bo nie kupuje lewych przemytow z ptasiego gowna) - na zarciu tez nie oszczedzam. Po to pracuje.

Nie mam za to nic pod materacem, nie kupuje nowych butow jak lece do Pololandu zeby metki pod spodem bylo widac bo "trza sie pokazac". Baaa. ostatnio w Polsce bylam 2 lata temu, 3 dni i to tylko i wylacznie poniewaz corka chciala w Polsce swoja 18-ke zrobic dla rodziny (w Japonskiej restauracji, nie, nie schabowe i pierogi).

Wczesniej nie bylam jakies 5 lat.

Nie wybieram sie przez nastepne conajmniej 5.

Po co?

Jest tyle pieknych miejsc na swiecie.

I wiesz co, Polacy ktorych ja znam (czyt: z ktorymi sie ZADAJE) zyja dokladnie tak jak ja.

Pieniadze po to sie zarabia zeby je wydac na to co czlowiekowi sprawia przyjemnosc - dla mnie wieksza frajda to zrobienie sobie kursu za £2000 nic liczenie ze mam na nastepny metr kwadratowy chalupy w Polsce - po co?

No to pa bo naprawde strasznie mnie juz nudzisz a wydaje mi sie ze od siebie napisalam wszystko co moglam napisac - niech sie inni wypowiedza - jezeli maja ochote (i czas) na dyskusje o zawartosci dukru w cukrze.

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 01 sie 2010 22:39

Emigrantka pisze:
wypromować na rynku Europejskim jakość naszej żywności i robić na tym biznes.

Jakosc? Jakosc czego niby?

Corka przywiozla z Pololandu poledwice. Nawet moj pies tego jesc nie chcial bo na swiezo wygladala ok ale... zamroz to a poznije rozmroz - jak p... gabka nasaczona woda i ch...j wie czym jeszcze, mozna bylo wuciskac.

To gowno tu chcesz promowac?

Ja wole kupic tu swierze i sobie samej upiec a nie wlec jakies zwloki zwierze z Polski, nasaczone ch...j wie czym zeby WYGLADALo dobrze.

Wez sobie ta solidarnosc narodowa wsadz gleboko w duuuuuupe bo naprawde darwina zaraz dostaniesz.

Jak pisalam wczesniej - trzymam z ludzmi z ktorymi mam cos wsplnego, cos konkretnego a nie tylko miejsce urodzenia.

To moga byc Polacy, to moga byc Iranczycy to moga byc Rosjanie - jezeli mamy cos wspolnego to bede z nimi trzymac.

Fakt ze ktos jest Polakiem mnie to tej osoby automatycznie nie ciagnie - cudow wymagasz o bredzisz....
Szanuję Twoją postawę. Ty zrozum moją.
Masz tu muzę na temat

http://www.youtube.com/watch?v=auqVcKcU ... _embedded#!

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 01 sie 2010 22:43

I znowu pudlo, nie moje klimaty.....

MOJE to takie:

http://www.youtube.com/watch?v=AZm31-egHUI

http://www.youtube.com/watch?v=3JTsZDBWN3M

To dobranoc

Wróć do „Hyde Park”