O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 28 lip 2010 08:26

matej pisze:widzisz... @Emigrantka to też jednak człowiek :lol:
Cięte ma riposty ale można i pogadać :lol:

A co do tego że pisała że dobre związki sie rozpadają, fakt.
Rodzice mojego kumpla tutaj przyjechali i po pół roku sie rozeszli a mają dzieci w wieku 20lat... ale to inna historia :)

@surikjunior

Co byś nie zrobił to powodzenia :)
Ja tu ogólnie jestem od 5lat, rok temu wyjechałem do PL... pracowałem ale i tak znowu tu wróciłem bo tam ch...j nie pieniądze.... tzn na rachunki było ale co z tego jak nic nie mogłem odłozyc.
Niedługo planuje znowu powrót do PL bo mnie tam ciągnie ale zobaczymy na jak długo tym razem ehh.

8)
Otóż to. Za cholerę nie można tu odłożyć.
Chociaż gdyby moja żona pracowała, pewnie byśmy coś tam zawsze odłożyli.
Mamy jednak pięcioletnie bliźniaki (parka) :wink: i dziewięcioletnią córkę.
Do szkoły kosmiczna odległość, więc jedno z nas musi być na etacie szofera. W dodatku potrzeba drugiego samochodu jest niezbędna. I tak błędne koło się zamyka.
Z jednej strony potrzeba większych wydatków, z drugiej niemożność zarabiania żony.
Marzyła mi się zaciszna okolica :x to teraz mam.
Nigdy nie wiadomo co człowieka w życiu zaskoczy. O wielu sprawach człowiek w ogóle nie myśli, dopóki go nie dotyczą.
Chociażby z tego powodu wyjazd całą rodziną jest raczej niemożliwy. Balibyśmy się w obcym kraju puszczać samopas dzieci do szkoły. Tym bardziej, że są urodziwe, a zboczeńców i kryminalistów nie brakuje. Może się mylę, jeżeli tak to mnie naprostujcie.
W każdym bądź razie nie zmienił bym niczego odnośnie posiadania dzieci, gdybym miał ponowny wybór. Ale muszę jakoś wyjść z tego labiryntu, bo się zajadę pracując w pojedynkę.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lip 2010 08:57

surikjunior pisze:Otóż to. Za cholerę nie można tu odłożyć.

ludzie a na co wy chceta te kase odkladac?

na dom? kupta se na kredyt i splacajta bedzieta na swoim 15 lat wczesniej
na auto? kupta se na kredyt albo gorsze zamiast ciulac co miesiac do skarbonki toz to tylko 4 kola i kupa zlomu
na emeryture? zaluzcie sobie fundusz, samo sie odlozy, pozatym przeciez mozecie nie dozyc wiec po co sie o nia teraz zamartwiac?
na wakacje? zaplaccie karta i bawcie sie bez stresu

caly swiat juz dawno odkryl ze mozna miec cos od razu i zaplacic za to w ratach zamiast zbierac na kupke, do polakow to jeszcze nie dotarlo ale moze za 20 lat ...

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 28 lip 2010 09:15

banita pisze:

na dom? kupta se na kredyt i splacajta bedzieta na swoim 15 lat wczesniej
na auto? kupta se na kredyt albo gorsze zamiast ciulac co miesiac do skarbonki toz to tylko 4 kola i kupa zlomu
na emeryture? zaluzcie sobie fundusz, samo sie odlozy, pozatym przeciez mozecie nie dozyc wiec po co sie o nia teraz zamartwiac?
na wakacje? zaplaccie karta i bawcie sie bez stresu

caly swiat juz dawno odkryl ze mozna miec cos od razu i zaplacic za to w ratach zamiast zbierac na kupke, do polakow to jeszcze nie dotarlo ale moze za 20 lat ...
Niby racja.
Sam przyznał bym Ci ją jeszcze rok temu.
Jednak później, gdy zaczną się zwalać na łeb rachunki, to człowiek nie wie w który kąt się schować :cry:
Chyba nie znasz realiów życia jako jedynego żywiciela rodziny, w dodatku prowadzącego jednoosobową działalność usługową w Polsce.
Ale dzięki za dobre intencje.
Co do traktowania dobytku materialnego, jako głównego wyznacznika swojego spełnienia w życiu, zgadzam się z Tobą w stu procentach. Samochód to tylko kupa użytecznego złomu.
Dom ? Zbudowałem własnymi rękami, bez ekstrawaganckich odlotów, 80-cio metrowy, więc dla pięcioosobowej rodziny nawet lekko ciasnawy. Ale co tam, przynajmniej na całoroczne ogrzewanie wydaje niecałe tysiąc złotych (w tym cały rok ciepła woda).
Ogólnie rzecz biorąc. Im mniej w życiu własności, tym mniej kłopotu.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010 09:22 przez surikjunior, łącznie zmieniany 1 raz.

surikjunior
Gastarbeiter

Postautor: surikjunior » 28 lip 2010 09:18

Amerykanie mówią, że gdyby nie mieli długów, to by nic nie mieli.
Tys prowda.
Ja tylko dodam, że nie mieli by też siwych włosów :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lip 2010 09:24

surikjunior pisze:Jednak później, gdy zaczną się zwalać na łeb rachunki, to człowiek nie wie w który kąt się schować :cry:

widzi Pan panie kolego, wszystko jest dla ludzi ale trzeba:

Obrazek

surikjunior pisze:Chyba nie znasz realiów życia jako jedynego żywiciela rodziny, w dodatku prowadzącego jednoosobową działalność usługową w Polsce.

oj znam i to bardzo dobrze - od strony pl bo moj tatus jest takim polskim biznesmanem od xx lat
a w uk znam realia zycia jako jedynego zywiciela rodziny, pracujacego i dodatkowo prowadzacego dzialalnosc jakastam w pl

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 28 lip 2010 12:21

blondynek pisze:odklada sie na jedna rzecz - zabezpieczenie jak sie bez pracu zostanie (bo jak nie to jak user - Hackney chodniki welcome ;) )

albo zeby dzieciom cos zostawic :lol:

takie zostawianie dziala demoralizujaco, jak zasilki. Lepiej niech dziecko sie nauczy zarabiac

matej
Emigrant

Postautor: matej » 28 lip 2010 12:22

banita pisze:

@banita, mi chodzi o to ze chcialbym zeby mi cos kasy zostawalo po zaplaceniu rachunkow i po zakupach. glownie o to mi chodzi... bo co to za robota tylko na rachunki...

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 28 lip 2010 12:28

matej pisze:
banita pisze:

@banita, mi chodzi o to ze chcialbym zeby mi cos kasy zostawalo po zaplaceniu rachunkow i po zakupach. glownie o to mi chodzi... bo co to za robota tylko na rachunki...

i co bedziesz z ta kasa robic ?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lip 2010 12:33

dzieci maja fundusz

a jak sie traci jedna prace to sie idzie do drugiej, jak sie nie moze od razu pojsc do takiej jakiej sie chce to sie bierze taka jaka jest i szuka takiej jakiej sie chce - proste jak konstrukcja cepa i nie trzeba na taka okolicznosc odkladac

mam wujka, wielki szef, dyrektor (cos jak user:) ) zwolnili go, powiedzial ze innego niz dyrektorskiego stolka nie wezmie, 7 lat byl bezrobotny, przymieral glodem, tynk z sufitu mu sie sypal ale wytrwal w postanowieniu no i znowu zostal dyrektorem - debil, zwykly debil

matej
Emigrant

Postautor: matej » 28 lip 2010 14:07

usercostam pisze:i co bedziesz z ta kasa robic ?

głupie pytanie, jest wiele możliwości ale niebede ich wymieniał bo poco

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lip 2010 14:09

a bez kasy nie ma mozliwosci?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 28 lip 2010 14:19

banita pisze:a bez kasy nie ma mozliwosci?

Sa, ale wiekszosc woli byc najpierw chociaz zabrana na kolacje. :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lip 2010 14:20

ales sie uczepil tego tematu, brakuje ci czegos :?: :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 28 lip 2010 14:23

Ja???? :shock: To ty caly czas o seksie :P

Wróć do „Hyde Park”