Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
buchow11
Gastarbeiter

Aborcja w Wielkiej Brytanii?

Postautor: buchow11 » 17 mar 2010 10:06

Jestem dziennikarzem. Piszę reportaż o problematyce turystyki aborcyjnej.
Poszukuję kobiet, dziewczyn, które mają osobiste doświadczenia z wyjazdu do Wielkiej Brytanii lub innych krajów. Proszę też o kontakt przyjaciół, mężów, rodziców, rodzeństwo, znajomych, bliskich i lekarzy takich kobiet.
Gwarantuję całkowitą anonimowość i dyskrecję. Zdaję sobie sprawę z delikatności i wrażliwości tematu.
Proszę o kontakt.
buchow11@gmail.com

Emigrantka
Rezydent

Re: Aborcja w Wielkiej Brytanii?

Postautor: Emigrantka » 17 mar 2010 23:38

buchow11 pisze:Jestem dziennikarzem. Piszę reportaż o problematyce turystyki aborcyjnej.
Poszukuję kobiet, dziewczyn, które mają osobiste doświadczenia z wyjazdu do Wielkiej Brytanii lub innych krajów. Proszę też o kontakt przyjaciół, mężów, rodziców, rodzeństwo, znajomych, bliskich i lekarzy takich kobiet.
Gwarantuję całkowitą anonimowość i dyskrecję. Zdaję sobie sprawę z delikatności i wrażliwości tematu.
Proszę o kontakt.
buchow11@gmail.com

I masz maila na gmail?

BUahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 18 mar 2010 09:54

no popatrz, a ja zawsze myslalam ze 'turystyka aborcyjna' to zjawisko polegajace na tym, iz kobieta wyjezdza - w tym wypadku z Polski - za granice w celu dokonania aborcji, a zaraz po zabiegu wraca do siebie. tak wiec chyba powinno sie szukac takich pan w Polsce, nie w UK.

Emi, on pewnie pisze dla jakiejs malej gazetki, ma nadzieje napisac sensacyjny artykul i sprobowac na tym wyplynac. powodzenia w tym zycze - serio!

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 18 mar 2010 14:59

Polki tak lubia aborcje, ze niektore tu przyjechaly jeszcze nie bedac w ciazy i na razie szukaja inseminatora.

sawana
Gastarbeiter

Postautor: sawana » 24 mar 2010 21:50

co mam zrobić? przedwczoraj sie okazało, że jestem w 6 tygodniu ciązy! nie moge teraz miec dziecka, niedawno zaczelam prace, mieszkam z rodzicami, jestem za mloda-mam 24 lata, pomozcie, jak umowic sie na zabieg w wielkiej brytani? mam tam znajomych, ale oni nie wiedza za bardzo jak to sie tam robi, a moze nie chca mi pomoc, pieniadze nie graja roli, moge poleciec w kazdej chwili, moze ktos juz korzystal z zabiegu tam, jak to tam wyglada? ile kosztuje? ja i moj facet jestesmy w szoku, ale decyzje przeanalizowalismy dokladnie,

moze ktos z forum bedzie mogl mi pomoc?
1sawana@wp.pl

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 mar 2010 23:59

sawana pisze:co mam zrobić? przedwczoraj sie okazało, że jestem w 6 tygodniu ciązy! nie moge teraz miec dziecka, niedawno zaczelam prace, mieszkam z rodzicami, jestem za mloda-mam 24 lata, pomozcie, jak umowic sie na zabieg w wielkiej brytani? mam tam znajomych, ale oni nie wiedza za bardzo jak to sie tam robi, a moze nie chca mi pomoc, pieniadze nie graja roli, moge poleciec w kazdej chwili, moze ktos juz korzystal z zabiegu tam, jak to tam wyglada? ile kosztuje? ja i moj facet jestesmy w szoku, ale decyzje przeanalizowalismy dokladnie,

moze ktos z forum bedzie mogl mi pomoc?
1sawana@wp.pl

Zdaje sobie sprawe ze mozliwe ze ktos sobie glupie zarty stroi ale.. :

http://www.mariestopes.org.uk/Womens_se ... rtion.aspx

http://www.mariestopes.org.uk/Fees/Wome ... rtion.aspx

banita
Rezydent

Postautor: banita » 25 mar 2010 09:39

Emi a zdajesz sobie sprawe ze to co wlasnie zrobilas jest w polsce karane?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 25 mar 2010 14:14

banita pisze:Emi a zdajesz sobie sprawe ze to co wlasnie zrobilas jest w polsce karane?

i?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 25 mar 2010 14:17

tak ci tylko mowie zeby jutro w gazetach nie bylo:
Ujeto szefa mafii aborcyjnej. Okazalo sie ze jest nim kobieta ktora znajdywala swoje ofiary na jednym z portalii polonijnych.

albo jaki inny debil zacznie ci w kolo pior robic ...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 25 mar 2010 21:28

banita pisze:tak ci tylko mowie zeby jutro w gazetach nie bylo:
Ujeto szefa mafii aborcyjnej. Okazalo sie ze jest nim kobieta ktora znajdywala swoje ofiary na jednym z portalii polonijnych.

albo jaki inny debil zacznie ci w kolo pior robic ...

Co do pierwszego to mi lata - podaje linka do oficjalnej strony firmy ktora istnieje tu legalnie, ja tu mieszkam nie tam.

Co do drugiego to tez mi lata bo.. bo mam ponad 10 lat doswiadczenia b-londynkowego

:lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 mar 2010 08:55

Emigrantka pisze:mi lata

dobrze ze nie zwisa :wink:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 01 kwie 2010 14:48

nie usunela bym nigdy ciazy 9 miesiecy to wystarczajaco duzo czasu by jakos zycie ogarnoc i przygotowac na dziecko!!!

aczkolwiek..
aborcja jest darmowa sprawy administracyjne wyniosa ok £300, polega to na tym, ze dostajesz trzy tabletki, ktore polykasz w jakims tam odstepie czasu i czekasz na zabieg.. :x

a po latach jak czlowiek zmadrzeje to wyrzuty sumienia do konca zycia..

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 01 kwie 2010 14:54

w Twoim wypadku pewnie tak - wnioskuje oczywiscie tylko po przeczytaniu krotkiego postu. pamietaj jednak, ze kazda kobieta jest inna, nie kazda bedzie sie tym gryzla do konca zycia

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”