Czesc, mam powazny problem!
Mianowicie przyjechalem z dzieckiem do kraju i mialem wyrobic nowy paszport w polsce ( tymczasowy konczy sie w tym tygodniu) Moja mama zalatwila mi polski akt urodzenia i czekalismy na pesel, dzis w urzedzie powiedziano mi ze pesel nie zostanie nadany bo moja corka nie ma zameldowania. dzis to zalatawilem ale.. musimy czekac miesiac na pesel Sad ja musze wracac do UK za dwa tygdonie, moja zona moze zostac jednak jest to bezcelowe bo i tak nie moze wyrobic paszportu bez mojej obecnosci. Wpadlem na pomysl troche dziwny i nie koniecznie legalny... i tu potrzebna mi rada. Moja siostrzenica jest w tym samym wieku jak moja corka, wygladaja bardzo podobnie. Pomyslalem zeby wziasc dowod osobisty siostrzenicy i zabookowac lot dla mojej zony i niby dla siostrzenicy ( leciec bedzie moja corka) czy wiecie jak bardzo ganicznicy moga byc podejzliwi w takim przypadku gdy dziecko z innym nazwiskiem leci z osoba dorosla ( np. wakacje) dodam ze dzieciaki maja po 13 miesiecy. Poraqdzcie. Pozdrawiam Jocker01
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 7 gości