O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
grzesh29
Gastarbeiter

LLOYDS -Problem z kartą kredytową

Postautor: grzesh29 » 29 maja 2009 10:52

Witam Wszystkich.
Mam problem związany ze swoim Bankiem ,z którym jestem związany już od 2,5 roku a dokładnie z Loyds-em.Problem polega na tym ,iż mimo tak długiego okresu nie mogę otrzymać karty kredytowej.Gdy tylko udaje się do banku z zapytaniem o kartę kredytową ,bank na początek kwalifikuje mnie do takiej karty poprzez bankową punktację,natomiast gdy składają wniosek w systemie i go wysyłają do przetworzenia jest odmowa.Najgorsze jest to ,że nie mogą mi udzielić informacji dlaczego?Zupełnie tego nie rozumiem,posiadam co miesięczne wpływy na konto,niemałe dodam,wynajmuje flat z agencji,rachunki płacę na bieżąco,mało tego jestem zapisany na listę wyborców,płacę ubezpieczenie za samochód,poprostu tego nie rozumiem.Mimo tak długiego okresu korzystania z usług Lloyds jestem zdecydowany zmienić bank,niestety nie wiem na jaki?Dlatego zwracam się z prośbą o jakąś poradę co zrobić ,jaki bank wybrać ,który mógłby mi na początek zaoferować przynajmniej kartę debetową.Będę oczekiwał z nie cierpliwością na porady.
Pozdrawiam :(

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 maja 2009 11:58

Wez sobie karte kredytowa w CapitalOne

http://www.capitalone.co.uk/creditcards ... c-card.jsf

Powinienes dostac na pewno. Kup cos byle co za nia i splacaj na czas minimalna kwote.

Po paru miesiacach LLoyds sam ci zaproponuje karte.

Loguj sie czasem na internet banking w LLoyds, jak nie masz karty kredytowej w 'My Offers', to nie masz co sie trudzic z lazeniem do banku.

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 29 maja 2009 15:43

Witam!Mówisz po paru miesiącach lloyds sam mi zaproponuje kartę,ale ja już jestem związany z lloydsem 2,5 roku i jak dotąd nic mi jeszcze nie zaproponowali.A co do internet banking to używamy tego codziennie,robie przelewy ,wysyłam kasę do Polski,a zakładki my offerts nie zauważyłem niestety.Złżyłem wniosek na podany przez Ciebie link ale czuje ,że i tak będzie odmowa!

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 maja 2009 15:52

Ja tez mam konto w LLoyds prawie 3 lata i dopiero tydzien temu mi zaproponowali karte. Wczesniej zawsze odmowy.
W styczniu jakos aplikowalem o te karte z Capital One tylko, ze mi dali odpowiedz od razu na stronie ze dostalem.
Jesli ci napisali, ze musza jakos bardziej sprawdzic, to pewnie nie dostaniesz... tak mialem rok temu.
Jeszcze inna opcja jest, ze jak masz dwa imiona i na electoral roll podales tylko jedno a w banku dwa lub odwrotnie, to formalnie masz dwa credit score ;)

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 29 maja 2009 16:09

Trochę tego nie kumam,moi kumple pracujący przez jakieś agencje ,raz mający prace raz nie dostają kartę bez problemu.Ja jako osoba płacąca miesiąc w miesiąc podatek i to niemały z pensji,w dodatku cuncil,i jeszcze robia problemy??Przecież to jest skandal!Dlatego myśle nad zmianom banku tylko nie wiem ,który.Wiadomo zmiana banków adresów nie jest dobra dla histori kredytowej w UK ale co zrobić jak nie można inaczej!!!

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 maja 2009 17:16

Zmiana banku nie sadze zeby cos dala.
Po prostu masz pecha, tak jak ja.

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 01 cze 2009 11:25

Otrzymałem dzisiaj po wielu przeszukiwaniach w necie,mój credit report ,który uzyskałem poprzez Experian.Teraz tak mam mój credit report ,który ma za zadanie wyjaśnić dlaczego nie mogę karty kredytowej.Nie wiem jak to ugryść,do kogo się zgłosić z tym raportem,gdzie mogę uzyskać mój credit score?Prosze o pomoc!!!

banita
Rezydent

Postautor: banita » 01 cze 2009 11:31

podobny temat ostatnio walkowany byl tutaj:

http://forums.londynek.net/viewtopic.ph ... highlight=

poczytaj o tym jak banki klasyfikuja klientow

endek
Gastarbeiter

Postautor: endek » 04 cze 2009 02:12

:roll: mialem to samo z lloydsem,ktoregos razu podczas wizyty w swej branzy na cheap said,poprosilem pania manager o pisemna motywacje odmowy wydania karty kredytowej,powiedziala ze ona nie jest odpowiedzialna za takie stanowisko lloydsa,wiec poprosilem o zamkniecie konta i i zostawilem tej pani pismo z uzasadnieniem decyzji zamkniecia konta,napisalem w nim co o nich mysle i ze to co robia to dyskryminacja bo kazdy 16 letni anglik dostaje kilka kart do reki bez zadnych pytan,po kilku dniach sprawdzajac online banking konto ciagle dzialalo [ karte debit,zostawilem pani w banku a pieniadze wszystkie kazalem przelac na konto pko polskie ] na koncie juz mialem debet bo skasowane mnie za prowadzenie konta,zadzwonilem na infolinie i poprosilem o wyjasnienie,poinformowano mnie konto jest aktywne i nic nie wiedza o tym ze je zamknalem,polaczono mnie z jakims kolezka wazniejszym i ten namawial mnie to odstapienia od zamkniecia konta,konto to mialo wtedy ponad 3 letnia czysta historie i jak u Ciebie duze wplywy,opowiedzialem mu o problemach z karta kredytowa i traktowaniu przez bank,ostro wypomnialem mu rasistowskie praktyki jego banku,powiedzialem ze jestem polakiem i wiem ze nie moge oczekiwac takiego traktowania jakie oferuje sie anglikom oraz zazadalem skasowania debetu za prowadzenie konta.Powiedzial ze sprawdzi wszystko i poinformuja mnie listownie.PO kilku dniach otrzymalem list z banku,skasowano obciazenie mnie za prowadzenie konta,przyslano karte kredytowa oraz osobny list z przeprosinami za zaistniala sytuacje,odeslalem im wszystko z powrotem,dziekujac za stanowisko lecz odmowilem akceptacji ich karty,bo limit 500 funow,i jakosc karty to kolejny zart i przejaw rasizmu ze strony banku zazadalem zamkniecia konta.Kilka dni pozniej zadzwonila do mnie pani manager mej branzy,przeprosila kolejny raz za klopoty i powiedziala ze bank moze mi zaoferowac[ taka dostala dyspozycje z dzialu kredytow] karte z limitem do 2000 tys funow,powiedzialem jej ze nie mam czasu na wizyty w tym banku a te 200 tys to zarabiam miesiecznie i jamuzny od nich nie potrzebuje wiec niech juz mnie nie meczy telefonami i w koncu zamknie to konto bo oddam ich do sadu.cala korespondencje z lloydsa zabralem z soba i poszedlem do nationwide gdzie otworzylem konto a karte kredytowa otrzymalem razem z debetowa.Minelo juz kilka miesiecy a konto nadal nie zamkniete taki to lloyds,nie kasuja mnie za prowadzenie konta wiec poczekam jeszcze troche i cos z tym trzeba bedzie zrobic.Niestety nigdy nie bedziemy traktowani w instytucjach,w bankach szczegolnie na tym samym poziomie co rodowici anglicy.

endek
Gastarbeiter

Postautor: endek » 04 cze 2009 02:19

dlacz\ego wybralem Nationwide ??? bo to jedyny bank ktory nie kasuje za uzywanie kart i wyciaganie kasy z automatow za granica.

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 04 cze 2009 08:58

Dzięki stary za tą informację,zrobię podobnie jak Ty,dziś udaje się do Lloydsa i ponownie zapytam o kartę kredytową.Jeżeli będzie odmowa poproszę o formę o zamknięcie konta.A nastepnie udaję sie do innego banku otworzyć konto.Myślę ,że Barcleys ma niezła ofertę,znajomi chwalą ten bank także sprawa jest jasna.Pozdrawiam

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 04 cze 2009 11:27

Hehe wczoraj dostalem list, ze jednak mi nie dadza karty.
To po co mi pisali ze dostane ? ;)

Chyba napisze skarge, bo stracilem tylko czas.

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 04 cze 2009 13:58

USERCOSTAM NAPISAL :Ja glosuje na BNP, maja najbardziej rozsadny program, ze wszystkich partii...

Jak juz zaglosowales na BNP to teraz zwroc sie do ich lokalnego MP o pomoc uzyskaniu CC :lol: :lol: :lol:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 04 cze 2009 14:07

Co ma MP do CC ?

W sumie moze tyle na ile LLoyds jest panstwowy... a tak nie powinno byc.

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 04 cze 2009 14:23

mialam na mysli zeby napisal referencje do bank manager w twojej sprawie oni sa bardzo pomocni obcokrajowca :lol: Sfastyki wytatuowans sa tam gdzie ich nie widac :lol:

Wróć do „Hyde Park”