Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
Jaca420
Gastarbeiter

Sąd - Odzyskanie rentu

Postautor: Jaca420 » 20 kwie 2009 11:55

Witam serdecznie. Mam pytanie czy ktoś już kiedyś podał swojego poprzedniego landroda do sądu o zwrot części lub calego rentu.
U mnie sprawa jest taka iz od września do maja 2007 roku mieskzalem w pokoju za który placilem 90 tygodniowo. Jak się potem okazalo moj landrod nie miał specjalnej licencji na wynajem tych pomieszczeń i rent pobieral nielegalnie. W Council powiedzieli mi iż mogę dostać zwrot całego rentu (w sumie około 5000) co jest nie małą sumą.
Nie wiem natomiast jak to zrobić i gdzie się udać. Czy potrzebuje do tego prawnika?
Pozdrawiam wszystkich
:lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 kwie 2009 13:00

hehehe a to dobre :lol: jeden taki wyrok i fala pozwow i cala wyspa zbankrutuje :)

mysle ze potrzebujesz nie tylko prawnika ale wybitnego prawnika

Jaca420
Gastarbeiter

Postautor: Jaca420 » 20 kwie 2009 19:26

Nie wiem jak jest z Coucile i jego nieruchomościami ale jeżeli osoba prywatna posiada dom i wynajmuje w nim pokoje to musi posiadać odpowiednią licencję na wynajem tych pomieszczeń jako pomieszczenia mieszkalne. Wiem to gdyż zaraz po wyprowadzce od landroda zgłosilismy ta sprawę do naszego Council'a i Council założył sprawę w sądzie naszemu landrodowi za brak licencji i pobieranie nielegalnie rentu. Council sprawę wygral bez problemu a potem nas poinformował, że my możemy odzyskać caly rent za okres w którym tam mieszkaliśmy. Nigdy czego takiego nie robiliśmy i daltego szukamy pomocy na formu, bo może ktoś coś wie na ten temat albo ma prawnika którego może polecić.
Pozdrawiam :lol:

Wróć do „Mieszkanie”