Postautor: angik » 04 lut 2009 06:05
Hej Dawid!
Ja nie mieszkam w Londynie, to tak konkretnie nie moge Ci odpowiedziec. Jesli znalazles pokoj za L300 to sukces.
Co do jedzenia: jesli umiesz gotowac, to L200 powinno skromnie wystarczyc, bo jak ugotujesz sobie garnek zupy , to pewnie w jeden dzien go nie zjesz. Mozesz robic zakupy w Lidlu lub Tesco. Gotowych dan typu fasolka nie polecam poniewaz jesli chcesz zarobic L1000 , to musisz sie niezle natyrac 12h dziennie moze i wiecej, musisz wiec odpowiednio jesc bo sie najzwyczajniej wykonczysz i wyladujesz w szpitalu.
Samochodu raczej nie kupuj z tego , co slyszalam w Londynie najszybciej jezdzi metro ale nie wiem ile kosztuje bilet tygodniowy.
Telefon musisz miec. Mozesz wziac z Polski ( zdejmij simlock) , kup sobie karte O2 . Ile wydzwonisz - nie wiem.
Pytales jak zrobic prawo jazdy. Ja zadzwonilam do szkoly (numer zapamietalam z firmowego samochodu) , umowilam sie na lekcje no i potem poszlo. Potrzebne Ci bedzie tzw. tymczasowe prawo jazdy juz od pierwszej lekcji. Aby go dostac musisz wziac z poczty formularz, wypelnic go, dolaczyc zdjecie ( zrob w Kodaku) , paszport lub dowod oraz postal order za L45 (kupisz na poczcie). Jesli nie znasz dobrze angielskiego mozesz jezdzic z kims , kto zna i bedzie tlumaczyl , na egzaminie rowniez. Egzamin z teorii mozesz zdawac po polsku. No to tyle moich rad.