O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
ODINN

Następny 11 września będzie na Wyspach...

Postautor: ODINN » 12 wrz 2008 23:39

Następny 11 września będzie miał miejsce w Wielkiej Brytanii - oznajmił szejk Omar Bakri Mohamme, członek zwalczanej przez służby bezpieczeństwa ekstremistycznej grupy islamskiej. Ostrzeżenie to ma związek z siódmą już rocznicą zamachów na World Trade Center i Pentagon w Stanach Zjednoczonych - pisze "Daily Mail".
Słowa szejka padły podczas pewnego rodzaju wideokonferencji - pisze "Daily Mail".

Lider sekty al-Muhajiroun powiedział, że Osama bin Laden 7 lat temu udzielił Amerykanom "lekcji", ale "krzyżowcy" niczego się nie nauczyli, zatem kolejny 11 września będzie miał miejsce na Wyspach Brytyjskich. Również następny "7 lipca" (data zamachów bombowych w Londynie - red.) może nadejść.

Radykalny duchowny powiedział ok. 100 osobowemu tłumowi swoich zwolenników zgromadzonym w Walthamstow (wschodni Londyn - red.), że jest przekonany, iż brytyjski rząd próbował go zabić, jednak udało mu się uniknąc zamachu bombowego wymierzonego w jego osobę.

Techniczne trudności sprawiły, że spory fragment jego przemówienie nie był słyszalny.

Najostrzejsze przemówienie wygłosił jednak Saiful Islam, który wychwalał Osamę bin Ladena za odwagę. - Winę za zamachy z 11 września 2001 roku ponosi rząd amerykański i nikt inny. To oni są terrorystami - stwierdził Saiful Islam. I dodał: Osama ostrzegał USA wiele razy, wszystko z powodu ich arogancji, bo myśleli, że są supermocarstwem i nikt nie może im zagrozić. Więc bin Laden udzielił USA lekcji, której wciąż jeszcze nie pojęli.

Islam jest powiązany z organizacją Salafi Youth for Islamic Propagation.

Inny ekstremista, Anjem Choudary, zapowiedział zaatakował z kolei Muslim Council of Britain, jedną z głównych organizacji zrzeszających muzułmanów na Wyspach. Ocenił, że jej członkowie "sprzedali swoje duszę diabłowi" - pisze "Daily Mail".

http://wiadomosci.onet.pl/1824583,28350 ... osceu.html

Komentarz odemnie..... :

Obrazek

Oczywiscie nie chodzi mi o wszystkich... tylko tych "fik przez glowe".

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 13 wrz 2008 13:29

juz kiedyś wklejalem chyba

Pismo Kozaków zaporoskich do sułtana Mehmeda IV

List Kozaków zaporoskich do sułtana - piśmiennicza pamiątka historii Siczy Zaporoskiej. Według legendy został napisany przez atamana koszowego Iwana Sirko wraz z "całą Siczą Zaporoską" w odpowiedzi na ultimatum sułtana osmańskiego Mehmeda IV. Datowanie listu jest niepewne; podawany jest 1667, 1675[1] i 1676[potrzebne źródło] rok.

Oferta Mehmeda IV
„ Ja, sułtan, syn Mehmeda, brat Słońca i Księżyca, wnuk i namiestnik Boga, Pan królestw Macedonii, Babilonu, Jerozolimy, Wielkiego i Małego Egiptu, Król nad Królami, Pan nad Panami, znamienity rycerz, niezwyciężony dowódca, niepokonany obrońca miasta Pańskiego, wypełniający wolę samego Boga, nadzieja i uspokojenie dla muzułmanów, budzący przestrach, ale i wielki obrońca chrześcijan — nakazuję Wam, zaporoskim Kozakom, poddać się mi dobrowolnie bez żadnego oporu i nie kazać mi się więcej Waszymi napaściami przejmować.

Sułtan turecki Mehmed IV[2]

Odpowiedź Kozaków
„ Zaporoscy Kozacy do sułtana tureckiego! Ty, sułtanie, diable turecki, przeklętego diabła bracie i towarzyszu, samego Lucyfera sekretarzu. Jaki z Ciebie do diabła rycerz, jeśli nie umiesz gołą du-pą jeża zabić. Twoje wojsko zjada czarcie gówno. Nie będziesz Ty, sukin Ty synu, synów chrześcijańskiej ziemi pod sobą mieć, walczyć będziemy z Tobą ziemią i wodą, ku-rwa Twoja mać. Kucharzu Ty babiloński, kołodzieju macedoński, piwowarze jerozolimski, garbarzu aleksandryjski, świński pastuchu Wielkiego i Małego Egiptu, świnio armeńska, podolski złodziejaszku, kołczanie tatarski, kacie kamieniecki i błaźnie dla wszystkiego co na ziemi i pod ziemią, szatańskiego węża potomku i ch-uju zagięty. Świński Ty ryju, kobyli zadzie, psie rzeźnika, niechrzczony łbie, ku-rwa Twoja mać.

O tak Ci Kozacy zaporoscy odpowiadają, plugawcze. Nie będziesz Ty nawet naszych świń wypasać. Teraz kończymy, daty nie znamy, bo kalendarza nie mamy, miesiąc na niebie, a rok w księgach zapisany, a dzień u nas taki jak i u was, za co możecie w du-pę pocałować nas!

Podpisali: Ataman Koszowy Iwan Sirko ze wszystkimi zaporożcami

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pismo_Koza ... Mehmeda_IV

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 13 wrz 2008 19:39

Podam tylko kilka liczb:

9/11:

Casualties
Fatalities (excluding hijackers)
New York City World Trade Center 2,604 died
Total 2,975 died and another 24 remain listed as missing.

Iraq:

U.S. General Tommy Franks reportedly estimated soon after the invasion that there had been 30,000 Iraqi casualties as of April 9, 2003

An Opinion Research Business (ORB) survey conducted August 12-19, 2007 estimated 1,220,580 violent deaths due to the Iraq War (range of 733,158 to 1,446,063.)

...ktorzy to terrorysci, bo nie doslyszalem?

Ach, zapomnialem, dzielni Amerykanie okupujac Irak sie tylko bronia przed saddamowska spodziewana inwazja przy uzyciu nieistniejacej broni. To tak jak dzielni hitlerowcy okupujac Polske bronili sie tylko przed polska agresja na radiostacje w Gliwicach.

komentarz ode mnie:

Obrazek

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 13 wrz 2008 21:51

.....i daj zarobic innym na tej wojnie...

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 13 wrz 2008 22:09

O jejku wojna w Iraku bedzie teraz linia obrony podczas nastepnych atakow terrorystycznych...
Gratulacje Marc, co jeszcze ciekawego dzisiaj uda mi sie wyczytac...

Moze z laski swojej przeprowadz sie do Londynu i przemieszczaj sie dzien w dzien metrem czekajac, az ktorys plecaczek zrobi pstryk...

Ile z tych co zgineli, procentowo, to ofiary samobojczych zamachow terrorystycznych? Nie sprawdziles? A szkoda.

Na wieczor cos do obejzenia.

pozdrawiam
ps. prosze nie zwracac uwage na blog gdzie zosalo to zebrane w jedna calosc.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 wrz 2008 09:23

Rzeczywiscie, ile z tego miliona to byly ofiary samobojstw, hm?

I to szokujace jest ze walcza z panstwem ktore okupuje ich kraj, naprawde wstrzasajace. Calkiem jak Polacy 65 lat wczesniej.

Bardzo zaluje ze tacy dziennikarze Fox News nie byli dziennikarzami Voelkische Beobachter w czasie drugiej swiatowej. Wyobraz sobie te tytuly:
"Polscy terrorysci morduja bezbronnych cywili!" a w srodku:
"Polscy terrorysci z takz zwanej "Armii Krajowej" wysadzili w powietrze niemiecka restauracje mordujac i ciezko raniac kilkadziesiat osob"
To dopiero bylaby perelka, no nie?

A tak powaznie: to tak jak napisala kaslawka: chodzi o pieniadze i to one dyktuja polityke miedzynarodowa mojej nowej ojczyzny (bo w przypadku bylej powodem byla glupota politykow) sprawiajac ze przypomina taka mala kukielke poruszana sznureczkami z Waszyngtonu.

Moj kumpel, dzialajacy bardzo aktywnie w polityce kiedys mi powiedzial: co sie dziwisz? Nasz kraj jest tak zwiazany ekonomicznie z USA ze kiedy Bush mowi do Blaira (byl jeszcze wtedy premierem) "skacz!" to Blair nie pyta "czemu?" tylko "jak wysoko?".

I zeby nie bylo: ja nie USPRAWIEDLIWIAM terroryzmu tylko ROZUMIEM jego powody i wiem ze metody rozwiazania tego problemu nie skladaja sie z lufy, zamka i kolby.

Obrazek

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 15 wrz 2008 09:13

A to teraz nagle zaczelo ci przeszkadzac ze ktos jedzie po polakach i polskiej historii?

Nigdy cie chyba nie zrozumie.

Obejzales film i zrozumiales powody, to dobrze, ze chociaz tyle.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 15 wrz 2008 12:11

???
brain, to ja cie nie rozumiem. Pisze jak wygladalby komentarz do walki partyzanckiej a'la pseudodziennikarze z Foxa bo to jest porownanie ktore chyba latwiej moze trafic do polskich odbiorcow, nieprawdaz? Filmu (zapewne masz na mysli link ktory wkleiles?) nie ogladalem; wybacz ale ostatnio nie mam na nic czasu.

Ok, jak dla mnie mozemy to zostawic w tym puncie. Pozdrawiam.

Wróć do „Hyde Park”