gonzo ty się dobrze czujesz??? czy w koncu przeszłeś mutacje głosu??
taki powazny temat i post!!!
Aż mi glupio
Ok, fajnie że dorastamy heheh
a tak na poważnie ja otwierałem konto kilka lat temu w Barcleys Bank, wiec była na prawdę jazda, dopiero jak cudem wynajęliśmy mieszkanie, bez konta wszędzie nam odmawiali, to z pierwszym rachunkiem zapłaconego podatku i energi oraz list z pracy, teraz niby banki się przestawiły i jest łatwiej ale trzeba trafić do odpowiedniego oddziału, bo inaczej lipa, tak było w moim przypadku.
Ponieważ chciałem uporządkować sprawy finansowe postanowiłem rozdzielić dochody osobiste od firmowych, założyłem konto w Lloyds, tym bardziej że nadchodził czas sporych inwestycji wiec chciałem zapłacić z konta firmowego.
Założenie konta nie było trudne, lecz jakie było moje zdziwienie że zamiast wniosku o karte Visa dostałem o jakąś kartę bankomatową, i nie pomogło tłumaczenie że mam na koncie kilkanaście tysięcy, że chce użyć karty u klienta, że w barklaysie jestem dobrym klientem, albo chyba złym bo mam tam pieniądze i nie chce brać kredytów.
efekt był taki że koniec końców po maszyny pojechałem z reklamówka pieniędzy, a gość jak mu wyłożyłem gotówkę na stół to zrobił oczy jak talerze, już myślałem że zadzwoni po gliny jak to się zdążyło mojemu kumplowi w Australii gdy kupił samochód za gotówkę.
A wiec lloyds owszem daje wsparcie dla polaków, i to nawet w języku polskim ale tylko dla drogich kont dla polaków.
Mnie nie interesują przelewy do polski, potrzebuje kartę którą mogę płacić przez internet za towar i narzędzia, czasami w europie czy USA, do zakupów gdy zwiedzam europe mam karte Visa z Barcleys Bank, zastanawiam się nad zamknięciem tego konta bubla i założenie w barklayscie będzie komplet w jednym miejscu.
I masz racje opłaca się używać karty Visa jak jedziesz poza GB, czy wypożyczasz samochód czy bierzesz gotówkę jest lepszy przelicznik niż kantory