O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 22 lip 2008 01:29

Mervinowi jedynie mogę kupić krem do rąk i papierowe ręczniczki :twisted:

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 22 lip 2008 02:39

czesc mareczku, wlasnie skonczylem prace, wiec mozemy sobie jeszcze pogadac, mam nadzieje, ze sie cieszysz ;)

zaczne od tego, ze Twoich informacji o "mordowaniu zydow" przez Polakow nie jestem teraz w satnie zweryfikowac, ale skad inad wiem, ze po wojnie AKowcy dobijali zydowskich bandytow, ktorzy na kresach wschodnich skumali sie z bolszewikami i niby robili partyzantke, a tak naprawde grabili i gwalcili zupelnie bezkarnie, bo jako przydupasy sowietow stali ponad prawem. wiem, ze jest ogolna tendencja "autorytetow" do wybielania ich zbrodni, a wyprani z wszelkiego rozumu antykomunizm myla z "antysemityzmem", bo sa biednymi ofiarami propagandy naszych "braci" ze wschodu, ktorzy przez 50 lat pisali podreczniki historii, a i dzis to robia - z wiadomych wzgledow - nikt tak latwo nie przyzna sie do wlasnych zbrodni, szczegolnie jesli zagraza to jego interesom. na szczescie - jak juz pisalem - sa i porzadni zydzi, w ogole to sa bardzo wartosciowi ludzie, ktorzy wniesli wielki wklad w cala historie ludzkosci, chocby Jezus, czy Einstein. nie weim co masz na celu promujac "antysemityzm", ale zydom szkodzisz bardziej niz Giertych i jego fani, bo psujesz atmosfere i podsycasz wzajemna nienawisc Polakow I Zydow.

W texcie Eco faktycznie znalazlem kilka punktow, ktore mnie dotycza, m.in. przekonanie o zainfekowaniu srodowisk akademickich chorymi ideologiami o roznym odcieniu czerwieni - od rozowych, przez krwisto czerwone, az po brunatne - to oni dbaja, zeby tacy "ynteligenci" jak Ty mieli do glowy wbite, ze "faszyzm i nazizm to ideologie prawicowe", co jest oczywista bzdura, bo prawica nie bawi sie w ideologie, a od socjalizmu trzyma sie z dala wiedzac, ze to choroba wyjatkowo paskudna - z mozgu robi kotlet mielony i trupy produkuje seryjnie, co historia dowiodla niezbicie. dziwnym przypadkiem wielu takich akademickich profesorow okazuje sie miec swoje teczki personalne w archiwach KGB, gdzie sa zarejestrowani jako agentura, a conajmniej drugie tyle to pozyteczni idioci.
modernizm oczywiscie - rowniez uznaje za chorobe psychiczna, bo inaczej nie mozna nazwac np. wzbudzania u kobiet strachu przed posiadaniem dziecka, ktory lezy u podloza wszelkich doktryn pro-aborcyjnych. modernisci na innych polach takze udowadniaja swoja totalna degeneracje, wmawiajac np. oglupialej ciemnocie, ze kupa zamknieta w sloiku to sztuka, tyle, ze "nowoczesna", a kto tego nie widzi ten jest zniewolony przez "ciemnote i zabobon". jestem wiec ciemniakiem i jestem z tego dumny, nie nazwe sraczki sztuka chocby stu profesorow mnie do tego namawialo, a nawet Ty sam - osobiscie, z palka w reku. oczywiste jest dla mnie, ze Eco wsadzil takie twierdzenia do swojej teorii jako bezpieczniki powodujace, ze kazdy kto mu sie sprzeciwi jest automatycznie "faszysta", to jest ochydna manipulacja, ale swiadczy tylko o mialkosci jego rozumowania, ktore inaczej obalil by przecietny pieciolatek.

Tresc wzywajaca do nienawisci ze wzgledu na orientacje seksualna zostaje usunieta, autor posta otrzymuje ostrzezenie.
MarcFloyd

prawde mowiac wale to kompletnie, czy mnie uznajesz za "naziste" czy innego "-iste", bo swiadectwo wystawiasz sobie swoja dziecinada na tym forum , ale rozumiem - jesli traktujesz to jako zabawe - no to luz, troche niezdrowa zabawa. martwilbym sie jednak gdybys to robil na powaznie :lol: .

z wszechpolskim pozdrowieniem ;)
milej nocki

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 lip 2008 08:33

user940736 pisze:czesc mareczku, wlasnie skonczylem prace, wiec mozemy sobie jeszcze pogadac, mam nadzieje, ze sie cieszysz

Nie bardzo, misiu :D Swoja droga czyzbys byl strozem nocnym czy Kitchen Porterem w restauracji?

user940736 pisze:zaczne od tego, ze Twoich informacji o "mordowaniu zydow" przez Polakow nie jestem teraz w satnie zweryfikowac

Mordowaniu Zydow (duza litera, weszpolaczku) przez faszystowskie bandy NSZ a nie przez Polakow. Wali mnie to co mozesz a co nie zweryfikowac bo w ciagu calej dyskusji udowodniles ze nie masz pojecia o faktach, zarowno historycznych jak i politologicznych i zastepujesz je jakimis fantasmagoriami.

user940736 pisze:ale skad inad wiem, ze po wojnie AKowcy dobijali zydowskich bandytow, ktorzy na kresach wschodnich skumali sie z bolszewikami

Nie umiesz czytac, prawda misius?

Pozwol ze ci JESCZE RAZ zacytuje ROZKAZ komendanda NSZ:

For example, an order from the NSZ central command to district commanders, dated March 25, 1945, recommended certain elements of the population for "swift execution: 1. German and Soviet spies (working for the NKVD); 2. the more capable among those working for the Polish Workers Party and PKWN workers who have declared their membership; 3. all Jews and Jewesses; 4. all those who hid Jews during the German occupation...."

Ty po angielsku jednak nie tego...?

user940736 pisze:W texcie Eco faktycznie znalazlem kilka punktow, ktore mnie dotycza, m.in. przekonanie o zainfekowaniu srodowisk akademickich chorymi ideologiami

Eco opisal punkty charakteryzujace wspolczesny faszyzm. Nie zaskakuje mnie ze znalazles wsrod nich swoje poglady bo po prostu jestes faszysta.

Wspolczesni faszysci odzegnuja sie (tak jak ty to robisz w swoich postach) od ideologii faszystowskiej jako ze samo slowo zostalo ma negatywne konotacje ze wzgledu na druga wojne swiatowa ale jednoczesnie nie przeszkadza im to glosic pogladow faszystowskich. Roznica pomiedzy polskimi faszystami a faszystami na zachod od Odry jest taka ze ci ostatni znajduja sie w izolacji politycznej natomiast polscy faszysci jeszcze niedawno tworzyli rzad .

user940736 pisze:Eco wsadzil takie twierdzenia do swojej teorii jako bezpieczniki powodujace, ze kazdy kto mu sie sprzeciwi jest automatycznie "faszysta", to jest ochydna manipulacja, ale swiadczy tylko o mialkosci jego rozumowania, ktore inaczej obalil by przecietny pieciolatek.

Oczywiscie misiu :D Teoria grawitacji zostala bezczelnie stworzona po to aby kazdy kto jej sie sprzeciwi wylecial w kosmos :lol: :lol: :lol:

Wiesz misiu, usilujac zastapic uznane definicje miedzynarodowe slowa "faszyzm" czy "nazizm" wlasnymi weszpolackimi bajdurzeniami robisz sie po prostu jeszcze smieszniejszy niz zazwyczaj :lol: :lol: :lol:

user940736 pisze:prawde mowiac wale to kompletnie, czy mnie uznajesz za "naziste" czy innego "-iste", bo swiadectwo wystawiasz sobie swoja dziecinada na tym forum , ale rozumiem - jesli traktujesz to jako zabawe - no to luz, troche niezdrowa zabawa. martwilbym sie jednak gdybys to robil na powaznie

Mowie to jak najbardziej na powaznie. Wiesz czemu?

Bo ty nie wstydzisz sie gloszenia swoich pogladow, ty wstydzisz sie tylko kiedy ktos cie uswiadomi ze sa to poglady faszystowskie. Wtedy zaczynasz wic sie jak piskorz, misiu i tworzyc wlasne definicje by tylko do faszystow nie zostac zaliczony.

No wiec misiu, chcialbym bys byl swiadomy ze twoje poglady to nic innego jak faszyzm w dosc czystej postaci. Zrob z tym to co ci sie podoba, ale jesli nie wstydzisz sie ich glosic nie wstydz sie ich nazywac po imieniu.

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 22 lip 2008 11:03

bredzisz marcfloyd jak potrzaskany - kazesz mi sie tlumaczyc z jakichs zbrodni, ktore ja nie wiem czy ktokolwiek popelnil czy nie i nie jestem w stanie zweryfikowac, bo sobie ubzdurales w swej chorej wyobrazni, ze o niczym innym nie mysle tylko o mordowaniu Zydow. puknij sie w leb. sprawy historyczne zostawiam historykom, byle tylko nie tworzyli propagandy do oglupiania ludzi. nie wierze, ze ktokolwiek normalny moglby wydac taki rozkaz jak przytaczasz, bo jest on zupelnie sprzeczny z mentalnoscia Polakow, ktorzy nigdy w historii na nikogo nie napadali i nie mordowali dla przyjemnosci. jesli jednak to prawda - no coz, psychole sie zdarzaja, nie wiem czemu ja mam za nich ponosic jakas odpowiedzialnosc - bo Ty sobie wymysliles, ze ja sie z nimi identyfikuje?

Eco nie pisze o "faszyzmie", tylko o swojej chorobie zwanej POPRAWNOSCIA POLITYCZNA, jest ewidentnym przykladem marxistowskiego "mysliciela", ktory powie wszystko co akurat potrzeba powiedziec, by wygrac walke ideologiczna - te jego bzdety to czysta obsesja szukania "faszyzmu" wszedzie i u kazdego, na lewo od Eco jest juz tylko sciana, bo nie wyobrazam sobie czegos glupszego - oprocz wprowadzania takiego belkotu w zycie i tworzenia prawa na jego podstawie. intelektualisci maja ten problem, ze nie musza sie martwic o praktyczna weryfikacje swych bajan, po prostu pier...la co im slina na jezyk przyniesie i nikt ich z tego nie rozlicza, wiec moga mowic cokolwiek, ale trzeba byc kretynem by brac to na powaznie.

"odzegnuje" sie od faszyzmu nie dlatego, ze mi slowo pasuje, lub nie pasuje, i nie dlatego, ze jest "historycznie skompromitowany", tylko dlatego, ze jest ideologia ciemniakow o mozdzku wielkosci orzeszka, tak samo jak POPRAWNOSC POLITYCZNA - ten sam syf - pod tym wzgledem Eco niczym nie rozni sie od przecietnego lysego debila we flejersie, horyzonty umyslowe maja zblizone. nie porownuj belkotu Eco do teorii grawitacji, bo grawitacje da sie stwierdzic empirycznie, a jego imaginacji - nie. niech najpierw udowodni, ze modernizm nie jest odchyleniem umyslowym, albo ze zachodnie uniwersytety nie sa naszpikowane czerwonymi fantastami, dokladnie takimi samymi jak on. szkoda mi Cie jesli wierzysz w jego bajki, w takim razie nie jestes bardziej rozgarniety od 15-letniego gowniarza zapatrzonego w brunatne koszule, sorry, ale taka jest prawda - laczy was automatyzm myslenia i niezdolnosc do samodzielnej analizy.

i nie wiem czemu mi wykasowales kawalek o homosiach - gdzie tam jest nawolywanie do nienawisci? brakuje Ci argumentow, wiec lecisz z nozyczkami, albo wyzywasz od faszystow, nie wiem co za szaleniec dal Ci tu status moda - nie napisalem nic, co by kogokolwiek obrazalo, wrecz przeciwnie. co Ci odbilo? :?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 22 lip 2008 11:45

MarcFloyd, nie sledze "kariery" user940736 na forum (a brak nicka tego nie ulatwia, wezcie zmiencie sobie na jakies normalne nicki a nie jak w Aushwitz numerki:)) ale jakos nie przypominam sobie zadnych faszystowskich tekstów w jego wydaniu, mozesz zacytowac ?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 22 lip 2008 11:52

hehe Artur napewno chcesz sie zaangazowac a ta "dyskusje"? :lol:

swoja droga watek na dobry temat "po co?" :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 22 lip 2008 11:58

w pracy dzis nuda to czemu nie :) dopuki tego tematu sie trzymamy i nie spamujemy w innych

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 lip 2008 13:27

user940736 pisze:bredzisz marcfloyd jak potrzaskany - kazesz mi sie tlumaczyc z jakichs zbrodni, ktore ja nie wiem czy ktokolwiek popelnil czy nie i nie jestem w stanie zweryfikowac

Posluchaj drogi misiu: na poprzedniej stronie nazwales przypadki mordowania Zydow przez twoich ideowych konfratow z NSZ "bajkami".

Ty naprawde masz czytelnikow za idiotow, myslisz ze to tak ciezko spojrzec na poprzednia strone?

user940736 pisze: nie wierze, ze ktokolwiek normalny moglby wydac taki rozkaz jak przytaczasz, bo jest on zupelnie sprzeczny z mentalnoscia Polakow

To jest wlasnie problem, synku:
NIE WIERZYSZ w rozkaz lub WIERZYSZ w slusznosc wlasnych definicji ponad tymi uznanymi miedzynarodowo. Ale tak sie sklada ze twoja "wiara" czy "niewiara", "glebokie przekonanie" nijak ma sie do faktow.

user940736 pisze:Eco nie pisze o "faszyzmie", tylko o swojej chorobie zwanej POPRAWNOSCIA POLITYCZNA, jest ewidentnym przykladem marxistowskiego "mysliciela"

No wlasnie synku, tu jest przyklad twojej "wiary" i uzywania slow ktorych znaczenia nie rozumiesz. Jak widac nie masz rowniez pojecia kim jest Umberto Eco i czym jest marksizm.

user940736 pisze:intelektualisci maja ten problem, ze nie musza sie martwic o praktyczna weryfikacje swych bajan, po prostu pier...la co im slina na jezyk przyniesie i nikt ich z tego nie rozlicza, wiec moga mowic cokolwiek, ale trzeba byc kretynem by brac to na powaznie.

Hermann Goering's pisze:When I hear the word 'culture' I reach for my gun

Nic dodac nic ujac. Nienawisc wobec intelektualistow czy ludzi kultury jest rowniez jedna z cech charakterystycznych wspolczesnego faszyzmu ."Wyksztalciuchy" co, babelku? ;)

user940736 pisze:"odzegnuje" sie od faszyzmu nie dlatego, ze mi slowo pasuje, lub nie pasuje, i nie dlatego, ze jest "historycznie skompromitowany", tylko dlatego, ze jest ideologia ciemniakow o mozdzku wielkosci orzeszka

Mysle ze dosc trafnie scharakteryzowales wlasna osobe. Poczekaj...jak twoje poglady sa zbiezne z zalozeniami wspolczesnego faszyzmu to ty nie jestes faszysta tylko kto...? :lol: :lol: :lol:

user940736 pisze:albo ze zachodnie uniwersytety nie sa naszpikowane czerwonymi fantastami, dokladnie takimi samymi jak on

Tak misiu. I sa rzadzone przez wszechmocny "uklad" ktorego jedynym celem jest zniszczenie Narodu Polskiego (koniecznie duzymi literami).

Kiedy czytam jak ukladasz wlasne definicje terminow naukowych czy jak piszesz takie bzdury to mam wrazenie ze rozmawiam z pacjentem szpitala psychiatrycznego. Zreszta, biorac pod uwage twoje poglady to duzo sie chyba nie pomylilem, co?

Artur: nie chce mi sie (i szkoda mi czasu) na przegrzebywanie sie przez jego profil (robilem to wczesniej, nie chce mi sie po raz kolejny). Spojrzyj sobie tam sam po prostu a pozniej zajrzyj do elementow kluczowych wspolczesnego faszyzmu podanych powyzej. Do tego dodaj zaprzeczanie mordom popelnianych na Zydach przez ugrupowanie faszystowskie jakim byl NSZ.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008 13:36 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 3 razy.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 lip 2008 13:28

user940736 pisze:i nie wiem czemu mi wykasowales kawalek o homosiach - gdzie tam jest nawolywanie do nienawisci? brakuje Ci argumentow, wiec lecisz z nozyczkami

Teraz jako moderator, nie jako uzytkownik:
Ponizales gejow ze wzgledu na orientacje seksualna. Po nastepnym takim tekscie dostaniesz drugie ostrzezenie a pozniej zakaz pisania o czym cie w tej chwili uprzedzam.
MarcFloyd

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 22 lip 2008 13:52

pozwolilem sobie wklepac w googla i wyrzucilo mi taki oto artykul

http://staff.elka.pw.edu.pl/~pwasiewi/nsz.html

gosc zajmuje sie sprawami polsko-zydowskimi i wyklada w stanach a tam wiadomo zydzi maja silne lobby wiec nie sadze zeby wybielal kogos kto ich mordowal, bo bylby tam skonczony jako historyk

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 lip 2008 13:59

Z pewnoscia, zwlaszcza ze powoluje sie na "zeszyty historyczne WINu" bedace propagandowa bibula a nie zrodlem historycznym :D

A facet nigdzie nie wyklada:

Marek Jan Chodakiewicz
Autor jest publicystą, doktorantem historii na uniwersytecie

tylko jest doktorantem - czyli obronil prace magisterska i robi doktorat.

Prosze cie uprzejmie, tu masz zrodla (zamiast propagandowej agitki ze szmatlawca) z Shoah Resource Center, zajmujaca sie badaniem Holokaustu:

http://www1.yadvashem.org/odot_pdf/Micr ... 203128.pdf

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 22 lip 2008 14:07

czyli kazdy znajdzie zrodla które mu pasuja. na historii nie znam sie bardzo, wkleilem tylko przyklad ze sa rozne zrodla i to ze ktos wierzy innym niz Ty to nie znaczy ze trzeba mu przylepiac latke faszysty.

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 22 lip 2008 14:15

oczywiscie - nie odpowiadasz na pytania, tylko wyjezdzasz z "faszysta", masz zniewolony umysl, myslisz (?) kalkami. piszesz o jakichs "zalozeniach wspolczesnego faszyzmu", czyli tworzeniu nowych definicji tak zeby pasowaly do zalozen wynikajacych z politycznego zapotrzebowania. wiec nazywamy dzis "faszysta" kazdego, kto mysli apolitycznie i nie poddaje sie terrorowi ideologow, zwanych dla niepoznaki "intelektualistami" - powiedz mi - co ci "intelektualisci" wnosza do naszego zycia, oprocz swoich dziwactw opartych na mysleniu magicznym i zyczeniowym, oprocz tego, ze sprzedaja sie polityce po to zeby uchodzic za autorytety - tym madrzejsze im bardziej niezrozumiale sie wypowiadaja? robienie ludziom wody z mozgu ma oczywiscie cel taki, zeby seryjnie produkowac mentalnych niewolnikow, majacych wrazenie jakiegos szalonego skomplikowania swiata, w ktorym tylko tacy mondrale jak Eco potrafia sie rozeznac - wielcy mi "oswieceni"...zwykle pajace, odrzucajace Rozum, Wolna Wole i Sumienie.

przypominaja mi sie slowa Einseina, ktorego spytali co mysli o wydaniu pracy "naukowej" obalajacej teorie wzglednosci, podpisanej przez chyba 1000 nazistowskich "naukowcow":
GDYBY MIELI RACJE WYSTARCZYLBY JEDEN
to jest istota rzeczy, ze za Twoimi pogladami stoi tepy instynkt stadny, sa sluszne, bo uznane miedzynarodowo, bo "wszyscy" w nie wierza - esencja baranstwa i prawdziwego faszyzmu, ktorego klasycy twierdzili, ze "klamstwo powtorzone wystarczajaca ilosc razy staje sie prawda". Eco jest marxista, jego belkot to zwyrodnienie, nie trzyma sie zadnych kryteriow obiektywnych, tylko tworzy interpretacje, zupelnie jak Ty i jak, bodajze, Heinrich Himmler twierdzacy: "o tym kto jest Zydem, a kto nie, decyduje ja", czysty obled i opetanie ideologia zabijajace zdrowy rozsadek.
na to masz tylko jeden argument - jestem "faszysta", bo leje na "wyksztalciuchow", zwanych eufemistycznie intelektualistami - to Einstein tez byl "faszysta", bo lal na nazistowskich inteligentow z nadania politycznego, co?

i wez sie nie osmieszaj z tym "ponizaniem gejow", bo nic ponizajacego nie napisalem - jak masz odwage, to wklej moj text niech kazdy oceni. chodzi Ci tylko o to, ze napisalem prawde o ich nieszczesliwym zywocie, ktora nie zgadza sie z Twoim swiatopogladem

sam sobie wystawiasz swiadectwo zniewolenia i pustki, ktora stoi za Twoim durnym klepaniem w kolko "faszysta, faszysta, faszysta" - masz obsesje, ale w sumie to Twoj problem

i wale Twoje ostrzezenia i bany, nie mam imperatywu zeby siedziec na tym forum, mozesz jechac po calosci i banowac nawet teraz - jednak ten, co dal Ci status moda wiedzial co robi, cenzorstwo masz we krwi ;)

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 22 lip 2008 14:17

Szczególnie widać to po przypadku Mervina. Eeee... znaczy Gonza :lol:

user940736 ile osób powiedziało Ci w twarz, że jesteś nacjonalistycznym, ksenofobicznym i zacofanym idiotą?
Możesz dopisać mnie do listy 8)

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 22 lip 2008 14:20

gherbid pisze:Szczególnie widać to po przypadku Mervina. Eeee... znaczy Gonza :lol:

user940736 ile osób powiedziało Ci w twarz, że jesteś nacjonalistycznym, ksenofobicznym i zacofanym idiotą?
Możesz dopisać mnie do listy 8)
z calym szacunkiem, ale w twarz mi tego nie powidziales, wiec sobie nie przypisuj zaslug. a w realu jakos nie mam problemow z "pogladami", bo dla ludzi myslacych sa calkowice zrozumiale

Wróć do „Hyde Park”