user940736 pisze:czesc mareczku, wlasnie skonczylem prace, wiec mozemy sobie jeszcze pogadac, mam nadzieje, ze sie cieszysz
user940736 pisze:zaczne od tego, ze Twoich informacji o "mordowaniu zydow" przez Polakow nie jestem teraz w satnie zweryfikowac
user940736 pisze:ale skad inad wiem, ze po wojnie AKowcy dobijali zydowskich bandytow, ktorzy na kresach wschodnich skumali sie z bolszewikami
For example, an order from the NSZ central command to district commanders, dated March 25, 1945, recommended certain elements of the population for "swift execution: 1. German and Soviet spies (working for the NKVD); 2. the more capable among those working for the Polish Workers Party and PKWN workers who have declared their membership; 3. all Jews and Jewesses; 4. all those who hid Jews during the German occupation...."
user940736 pisze:W texcie Eco faktycznie znalazlem kilka punktow, ktore mnie dotycza, m.in. przekonanie o zainfekowaniu srodowisk akademickich chorymi ideologiami
user940736 pisze:Eco wsadzil takie twierdzenia do swojej teorii jako bezpieczniki powodujace, ze kazdy kto mu sie sprzeciwi jest automatycznie "faszysta", to jest ochydna manipulacja, ale swiadczy tylko o mialkosci jego rozumowania, ktore inaczej obalil by przecietny pieciolatek.
user940736 pisze:prawde mowiac wale to kompletnie, czy mnie uznajesz za "naziste" czy innego "-iste", bo swiadectwo wystawiasz sobie swoja dziecinada na tym forum , ale rozumiem - jesli traktujesz to jako zabawe - no to luz, troche niezdrowa zabawa. martwilbym sie jednak gdybys to robil na powaznie
user940736 pisze:bredzisz marcfloyd jak potrzaskany - kazesz mi sie tlumaczyc z jakichs zbrodni, ktore ja nie wiem czy ktokolwiek popelnil czy nie i nie jestem w stanie zweryfikowac
user940736 pisze: nie wierze, ze ktokolwiek normalny moglby wydac taki rozkaz jak przytaczasz, bo jest on zupelnie sprzeczny z mentalnoscia Polakow
user940736 pisze:Eco nie pisze o "faszyzmie", tylko o swojej chorobie zwanej POPRAWNOSCIA POLITYCZNA, jest ewidentnym przykladem marxistowskiego "mysliciela"
user940736 pisze:intelektualisci maja ten problem, ze nie musza sie martwic o praktyczna weryfikacje swych bajan, po prostu pier...la co im slina na jezyk przyniesie i nikt ich z tego nie rozlicza, wiec moga mowic cokolwiek, ale trzeba byc kretynem by brac to na powaznie.
Hermann Goering's pisze:When I hear the word 'culture' I reach for my gun
user940736 pisze:"odzegnuje" sie od faszyzmu nie dlatego, ze mi slowo pasuje, lub nie pasuje, i nie dlatego, ze jest "historycznie skompromitowany", tylko dlatego, ze jest ideologia ciemniakow o mozdzku wielkosci orzeszka
user940736 pisze:albo ze zachodnie uniwersytety nie sa naszpikowane czerwonymi fantastami, dokladnie takimi samymi jak on
user940736 pisze:i nie wiem czemu mi wykasowales kawalek o homosiach - gdzie tam jest nawolywanie do nienawisci? brakuje Ci argumentow, wiec lecisz z nozyczkami
Marek Jan Chodakiewicz
Autor jest publicystą, doktorantem historii na uniwersytecie
z calym szacunkiem, ale w twarz mi tego nie powidziales, wiec sobie nie przypisuj zaslug. a w realu jakos nie mam problemow z "pogladami", bo dla ludzi myslacych sa calkowice zrozumialegherbid pisze:Szczególnie widać to po przypadku Mervina. Eeee... znaczy Gonza![]()
user940736 ile osób powiedziało Ci w twarz, że jesteś nacjonalistycznym, ksenofobicznym i zacofanym idiotą?
Możesz dopisać mnie do listy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 29 gości