O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 20:52

Ja jestem szczesliwy wew zwiazku, moja zona jest polka. Znam wiele polek zwiazanach z innymi narodowosciami (glownie znam je sprzed pobytu w UK) i powiem wam... mam to gdzies... oczywiscie prawda jak zawsze jest po srodku, albo podobal sie facet albo mial fajnego siusiaka :P albo mial kase (kurde nigdy nie spotkalem sie z taka co podziwiala za glebie intelektu ale moze bariera jezykowa/kulturowa).
Jeszcze jedno zauwazylem (moze nieslusznie i bron mnie Panie Boze wszechmodzacy zeby bylo to odebrane jako atak) ale te niewiasty, ktore staraja sie usprawiedliwic taka znajomosc zawsze krzycza najglosniej w obronie takiego stanu. Nie zawsze ale przewaznie.

UserXXXX super ze masz kasiore zajefajnie :) wiec jak sie spodobasz jakiejs lasce poprostu zapraszaj ja do domu/hotelu bez zbednych ceregieli, zawsze mozna sie wymienic uprzejmosciami i przedstawic po :) (za rozwiazanie problemu policze Cie pozniej). Poza tym moze nie chodzi o ciuchy bo na ciuchy i perfumy stac kazdego, ale moze jakis maly zameczek na ibizie lub cos niepozornego, nie rzucajacego sie w oczy na urodzinowy prezent... moze Lamborgini... :)

Kazdy ma jakies preferencje wiec jezeli ktos nie chce spotykac sie z kims innej narodowosci ma do tego prawo, ja na przyklad nie lubie kapusniaku. Nie lubie tez tlustych kobiet bo po tluszczu mi sie odbija.

Ludzie jak wyjezdzaja owszem sie zmieniaja, sam widze, ze sie zmienilem, a moze glownie dla tego, iz doswiadczylem rzeczy niedoswiadczalnych w naszym kraju, a ze czlowiek to istota, ktora (z malymi wyjatkami) potrafi sie dostosowac do otoczenia, takze potem po powrocie przez pewien czas kazdy jest "inny".

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 20:57

brain, mnie sie wydaje,ze zmieniamy sie niezaleznie od tego gdzie jestesmy, w koncu czlowie nie stoi w miejscu, rozwija sie, uczy, poznaje nowe rzeczy. Fakt, ze tutaj masz wieksze mozliwosci, no i zycie jest generalnie 'szybsze', niz w Polsce, wiec to pewnie dlatego my rowniez szybciej sie zmieniamy.
Czasami na lepsze :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 cze 2008 21:05

Bez przesady, na zameczek mnie nie stac :)

Hotel to fajna opcja - no ale to bez ceregieli mozna miec z prostytutka - na jedno wychodzi, tylko bezpieczniej.

Ja tutaj rozgraniczam - po prostu - gdzie te normalne fajne dziewczyny jakie jeszcze kilka lat temu mozna bylo poznac w Polsce ? :)

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 02 cze 2008 21:09

Nie byłam w zwiazku z nikim oprócz Polaków :lol: wiem nigdy nie mów nigdy,jednak nie w moim to jest stylu,zresztą zadko nawet mi sie ktos spodoba tak wizualnie zeby zwrócić na niego uwage.raczej dziekuje za takie zwiazki,chocby przez bariere jezykowa. :lol: .Co do zmiany w nas - to w Polsce jest opinia że uderzja "nam " pieniadze do głowy.Choć wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak tu jest,przeciez pieniadze nie leza nam na ulicy! a ludzie chyba w ten sposób to odbieraja. Ankamak - czy ty masz jakieś doswiadczenie w zwiazku z obcokrajowcem? tak pytam bo jakos tak wywnioskowałam.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 21:11

W sumie Ci sie nie dziewie, user1814656, przyjaciolki moge na placach jednej reki policzyc. Pewnie dlatego, ze gadki o ciuchach, kosmetykach i sianie, ktore moj facet zarabia i co mi za nie kupuje dosyc szybko mnie nudza. Duzo dziewczyn ktore znam to takie 'bluszcze', wiecie o co chodzi, niemam pojecia, skad to sie bierze?

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 21:18

czarnas - a ja sie tylko pytam, z ciekawosci :D Doswiadczenie raczej mam, bo bylam w podobnej sytuacji co user1814656 'w druga strone' - zadnych fajnych Polakow dookola - sami alkoholicy, dresy i inne takie. No to sie rozejrzalam lepiej i sie okazalo, ze fajni faceci sa, i tak sie akurat zlozylo, ze z Polski nie byli.
No i teraz jestem bardzo szczesliwa mezatka - moj maz jest Brazylijczykiem. I jak juz kiedys pisalam - ze swieca takiego drugiego szukac.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 21:31

No to gratulacje.

A tak w sumie kiedys sie na tym zastanawialem, dziewczyny czesto nie maja szczescia do facetow... same jak to napisane bylo dresy, nieldacznicy itp... a moze po 10 takim samym znalezionym w dyskotece trzeba sie przerzucic na biblioteke ? nie wiem tak luzno podpowiadam (tym poszukujacym).
No inna sprawa, ze odsetek fajnych w bibliotece jest mniejszy niz w dyskotece jednak nie mozna byc hipokryta i mowic, ze chodzi o wnetrze, jakby tak bylo chetniej bysmy sie uczyli niz balowali aby docelowo miec szanse na najlepsza partnerke/partnera. :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 cze 2008 21:39

Ja jestem alkoholikiem.
Lubie sobie na wieczor wypic ze drinka - cztery... milo sie nawet tak samotnie spedza czas.
Nie jest to jakies dla mnie - alkoholizm - przeszkadzajace w zyciu czy cos.
Przywyklem do angielskiego stylu zycia, ze po pracy sie idzie do pubu - ale czesto nie ma z kim. Wiec wieczorami robie sobie drinka i laze po necie.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 21:46

Poznac fajnego faceta mozna wszedzie: w parku, na zakupach, silowni, w bibliotece tez :) TYlko trzeba miec oczy otwarte i wrzucic na luz, nie szukac ksiecia/ksiezniczki z bajki, bo oni sa wlasnie w bajkach. Mnie zawsze podobali sie wysocy, zielonoocy, szczupli bruneci, a za kogo sie wydalam? za rudego piegusa o brazowych oczach, z pokaznym piwnym bebzunem.

A gdzie szukac? pod kamieniami, tam sie najfajniejsze zaby chowaja ;)

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 22:14

Aniu nie pytalem o szczegoly :) napisalem, ze gratuluje.
W sumie fajnie przeczytac cos pozytywnego tylko wiesz jak z kazda pozytywna informacja nie wiele mozna napisac oprocz "gratuluje" zeby nie zostac zle odebranym :)

W sumie tez pije drinka, zoneczka mi przygotowala... my to mamy fart co?

pozdrawiam

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 22:23

My piffko saczymy ;) brain, szczegoly byly a konto tego, co niektorzy mysla, ze da im szczescie - taka wymarzona niby-osoba, ktora nie istnieje. Dlatego zawsze mowie do znajomych singli: otworz oczy, rozejrzyj sie, to sie zdziwisz, ile fajnych ludzi jest dookola. I nie tylko chodzi o partnerow, ale rowniez przyjaciol, nie musza byc przeciez wszyscy tacy sami, im rozniejsi, tym weselej. No nie?

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 22:26

No dokladnie :) tak jak u mnie w rodzinie, piekna i bestia :)
Piekna dlugonoga zgrabna blondynka z cudownymi blond loczkami i ja :) sie mi drink skonczyl... redbull tez, so czas na ciderka ;)

pozdrawiam
ps. spraw wszechmogacy zeby byly tu, te no, prywatne wiadomosci to z paroma osobami bym sie wymienil kontaktem, na przyklad celem przyjazni polsko-brazylijskiej
ps2. zapytaj meza co znaczy jak sie zrobi wloski gest prima-sort (taki wiesz jak koles od wegety na reklamie)

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 22:30

przepraszam, nie kojarze tej reklamy - takie cos: palec wskazujacy i kciuk razem, reszta placow wyprostowana? (taka glupia rzecz a tyle sie trzeba napisac)

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 22:36

tak dokladnie to :)

pozdrawiam
ps. nie bij i nie krzycz jak Ci odpowie

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 02 cze 2008 22:43

jak sie podniesie reke w gore - a la vegeta - to zanczy OK, albo pycha!, a jak reka w dol to 'vai tomar no cu', czyli po staropolsku 'odpier papier'

brain, ja pieknie przeklinam po portugalsku :D

Wróć do „Hyde Park”