banita pisze:nie napisalem zeby "emigrowac" z mojego powodu i/lub nakazu, poprostu dziwna jest taka postawa i tyle. przeczytaj dokladnie co napisalem bo naprawde wybiorczo sortujesz teksty - przeciwnik narkotykow nie bedzie mieszkal w holandii jesli ma do wyboru caly swiat to po co przeciwnik aborcji i calego innego zepsucia mieszka w anglii? wiesz mnie sumienie nie gryzie bo nie ma po czym
usercostam pisze:Rozbija mnie Twoja pogodna i radosna pewnosc siebie i ignorancja. Jak Januszek z Dyla Sowizdrzala.
Analogia to odnoszenie sie do rzeczy porownywalnych, analogicznych. Nie czlowieka i kury.
Celem uprawiania seksu jest prokreacja a to, ze to obchodzimy to inna sprawa i dopoki nikt nie robi nikomu krzywdy wszystko jest OK. Mysle, ze wytlumaczylem to logicznie, lecz Pan bystry nie zrozumial
Mysle, ze nastepnym razem jak bede co do Ciebie pisal, napisze prosto, jak ksiazeczke dla dzieci.
Moze "awansowali" cie na petty cash officer?
Trzecia rzecz: Twoje chamskie wyzywanie ludzi od nazistow i faszystow nie jest w porzadku.
Prawdopodobnie nie wiesz co piszesz, podpinajac kazda inna od Twojej opinie pod faszyzm i nazizm
To jest karalne i nazywa sie osczerstwo.
Wszystko oceniasz "obiektywnie"przez pryzmat niecheci do innosci. To jest Twoja tolerancja
MarcFloyd pisze:usercostam pisze:Rozbija mnie Twoja pogodna i radosna pewnosc siebie i ignorancja. Jak Januszek z Dyla Sowizdrzala.
A teraz zajrzyj do slowniczka panie skromny i sparwdz definicje slowa "ignorancja" a takze jak ono sie ma do brania wlasnych opinii za fakty naukowe.Analogia to odnoszenie sie do rzeczy porownywalnych, analogicznych. Nie czlowieka i kury.
O, widze ze dalej nie rozumiesz?![]()
![]()
![]()
Ja porownywalem cykl rozwojowy. To wlasnie byla analogia, ale widze ze nie dotarla.
Uwaga, napisze jeszcze prosciej:
Jajkokura
Zygotaczlowiek
Z jajka powstanie kura, ale jajko kura nie jest
Z zygoty powstanie czlowiek, ale zygota czlowiekiem nie jest
Czy tym razem DOTARLO, panie, jak sam sie nazwales, bystry?![]()
![]()
Celem uprawiania seksu jest prokreacja a to, ze to obchodzimy to inna sprawa i dopoki nikt nie robi nikomu krzywdy wszystko jest OK. Mysle, ze wytlumaczylem to logicznie, lecz Pan bystry nie zrozumial
Napisales iz celem 99% spotkan mezczyz z kobietami jest prokreacja. Wlasnie po raz kolejny wykrecasz kota ogonem, nie przyznajac sie do walnietej bzduryMysle, ze nastepnym razem jak bede co do Ciebie pisal, napisze prosto, jak ksiazeczke dla dzieci.
Wystrczy iz zaczniesz stosowac w swoich postach zasady logiki.
Dyskutowalem z jednym takim jak ty, tez na temat aborcji. Uzywajac zreszta tej samej analogii.
Otoz ten facet (gorliwy katolik) oswiadczyl mi ze on w piatek nie je jajek! Bo uwaza iz jajko to zycie kury i on w piatek ich nie je.
Dla mnie jest to postawa niezrozumiala (jak zazwyczaj bywa z dziwacznymi wierzeniami religijnymi), ale LOGICZNA. A w twoich postach logiki zwyczajnie brak.Moze "awansowali" cie na petty cash officer?
Coz, nie wiem czym jest "petty cash officer", (nie spotkalem sie z takowym stanowiskiem), ale za to podziwiam glebie twoich argumentow.Trzecia rzecz: Twoje chamskie wyzywanie ludzi od nazistow i faszystow nie jest w porzadku.
Nik ci nie kaze tego czytac.Prawdopodobnie nie wiesz co piszesz, podpinajac kazda inna od Twojej opinie pod faszyzm i nazizm
Mysle ze wielbiciela mlodziezy weszpolskiej wyrazajacego sie per "zydowskie psy" nie nazwalbys naziolkiem, nieprawdaz?![]()
![]()
Tylko jak, panie "bystry"?
To jest karalne i nazywa sie osczerstwo.
Ojej, naprawde? Alez mnie przeraziles, ptysiu![]()
![]()
![]()
Wiesz, rozmowa z toba robi sie coraz zabawniejsza, misiaczku.Wszystko oceniasz "obiektywnie"przez pryzmat niecheci do innosci. To jest Twoja tolerancja
Coz, jak juz pisalem wczesniej, nie toleruje wrogow tolerancji, a wiec osob ktore wykazuja sie postawami rasistowskimi, homofobicznymi czy usiluja narzucac innym swoje przesady religijne. Nie toleruje takich postaw i nigdy tego nie ukrywalem. Nobody is perfect.
usercostam pisze:Dla mnie życie poczete
MarcFloyd pisze:usercostam pisze:Dla mnie życie poczete
Nie wiem czym jest "zycie poczete". Jesli chcesz dyskutowac to uzywaj terminow naukowych a nie katolikiej nowomowy.
To sie nazywa zygota a nie "zycie poczete".
I dlatego ze dla CIEBIE, zgodnie z TWOIMI przesadami religijnymi tak jest to nie znaczy ze jest tak naprawde.
I nie znaczy to ze inni musza zwracac uwage na twoje poglady religijne a tym bardziej byc do ich przestrzegania zmuszani droga przymusu prawnego.
księgowy pisze:usercostam pisze:Dla mnie życie poczete
Nie wiem czym jest "zycie poczete". Jesli chcesz dyskutowac to uzywaj terminow naukowych a nie katolikiej nowomowy.
To sie nazywa zygota a nie "zycie poczete".
I dlatego ze dla CIEBIE, zgodnie z TWOIMI przesadami religijnymi tak jest to nie znaczy ze jest tak naprawde.
I nie znaczy to ze inni musza zwracac uwage na twoje poglady religijne a tym bardziej byc do ich przestrzegania zmuszani droga przymusu prawnego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 27 gości