O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 29 gru 2013 04:23

w UK prawnicy sa za darmo !!!

co utrudniasz niedobra Emigrantko !!!

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 gru 2013 04:26

ale zeby dostac prawnika za darmo to trzeba miec prawo jazdy na TIR-y

blackmargo
Emigrant

Postautor: blackmargo » 29 gru 2013 04:30

w takim wypadku tylko pomoc organizacji dobroczynnych albo darmowy bilet powrotny z ambasady PL

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 29 gru 2013 04:32

ide spac bo jutro aplikuje po

Lazy & Useless Income Support

kurde tylko w niedziele przyjmuja aplikacje ...tkane z tatarakowej trzciny

Matti33
Gastarbeiter

Prośba o POMOC ... ... ...

Postautor: Matti33 » 29 gru 2013 04:33

emigrantko ... Bardzo "miła" jesteś ... "Gracias" . Dobrze,że Ciebie stać na pokój z gumtree ...

blackmargo
Emigrant

Postautor: blackmargo » 29 gru 2013 04:36

na temat pokoi i pracy w UK
http://www.londyn.msz.gov.pl/pl/informa ... ikow_pracy
informacje ogolnodostepne w jezyku polskim

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 gru 2013 04:47

Gdybys skoncentrowal sie z lekka to moze bys zauwazyl ze probowalam pomoc.

Mnie pokoj z Gumtree nie jest potrzebny poniewaz nie planuje wyladowac w Londynie czy innym Luton jako bezdomna.

Nie odpierniczalam takiej partyzantki z przyjazdem tutaj jak ty probujesz.

Rece po prostu opadaja.

Podsumowujac:

1) Nie znasz jezyka
2) Nie masz sie gdzie zaczepic
3) Nie masz pieniedzy na poczatek
4) Nie masz nagranej pracy
5) Nie masz bladego pojecia o realiach
6) Masz powazne problemy ze zdrowiem

Jakiej rady poza: siedz w Polsce bo tu sie wykonczysz oczekujesz?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 gru 2013 04:50

Matti33 pisze: "Gracias" .

De nada. No te preocupes.

La vida es brutal and full of zasadzkas.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 gru 2013 04:53

Obrazek

ania36
Gastarbeiter

Postautor: ania36 » 29 gru 2013 06:57

Przeciez on te wszystkie odpowiedzi dostal na innym forum a ze byly dla niego nie wygodne to temat usunal i tu otworzyl nowy- ten sam! Tutaj i tak spokornial bo na tamtym forum mial do wszystkich pretensje, ze mu nikt nie chce pomoc a przeciez on taki biedny i chory jest! Cwaniak i tyle.

Matti33
Gastarbeiter

Postautor: Matti33 » 29 gru 2013 07:38

ania36

Temat zamieściłem na obydwu forach,jednocześnie ... Na tamtym NIE piszę już,bo NIE będę dyskutował z ludźmi NIE znającymi Mojej sytuacji oraz NIE wnoszącymi nic do Otwartego Przeze Mnie Tematu . Szkoda czasu na Mało konkretne oraz nic nie dające Dyskusje . A Ja czasu NIE mam, więc ?.
I NIE zamknąłem Tematu na Moja Wyspa.co.uk - NIE kłam.

"cwaniak" ???. Śmieszna jesteś. No,ale myśl Tak dalej . NIE będę cię wyprowadzał z błędu, bo kimże niby jesteś ?. Kolejnym hipokrytą. NIE musisz Mi wierzyć . Na takich jak TY,NIE zależy Mi . Myśl sobie o Mnie, co tylko tam zapragniesz . Prawda i TAK Zawsze Się Obroni . NIC więcej NIE mam ci do Powiedzenia ...
A Pozostałym Życzę Udanej Niedzieli . .

ania36
Gastarbeiter

Re: Prośba o POMOC ... ... ...

Postautor: ania36 » 29 gru 2013 08:06

Matti33 pisze:ania36

Temat zamieściłem na obydwu forach,jednocześnie ... Na tamtym NIE piszę już,bo NIE będę dyskutował z ludźmi NIE znającymi Mojej sytuacji oraz NIE wnoszącymi nic do Otwartego Przeze Mnie Tematu . Szkoda czasu na Mało konkretne oraz nic nie dające Dyskusje . A Ja czasu NIE mam, więc ?.
I NIE zamknąłem Tematu na Moja Wyspa.co.uk - NIE kłam.

"cwaniak" ???. Śmieszna jesteś. No,ale myśl Tak dalej . NIE będę cię wyprowadzał z błędu, bo kimże niby jesteś ?. Kolejnym hipokrytą. NIE musisz Mi wierzyć . Na takich jak TY,NIE zależy Mi . Myśl sobie o Mnie, co tylko tam zapragniesz . Prawda i TAK Zawsze Się Obroni . NIC więcej NIE mam ci do Powiedzenia ...
A Pozostałym Życzę Udanej Niedzieli . .

A na jakich ci zalezy? Takich co napisza przyjedz, poprowadza za raczke? Uwierz mi , ze zaden normalnie myslacy i znajacy realia czlowiek ci nie pomoze bo twoj mierny plan przyjazdu i niby leczenia zdany jest na porazke . Na tamtym forum napisalu ci ze nie ma zadnej roznicy w sposibie leczenia w pl i uk a z tego co pisales to nie widze szans porozumienia sie z gp a co dopiero ze specjalistami b

ania36
Gastarbeiter

Postautor: ania36 » 29 gru 2013 08:20

Ucielo mi tekst bo pisze z telefonu. Jak mozna byc takim -powiem wprost- idiota, zeby jechac do obcego kraju bez znajomosci jezyka, bez zabezpieczenia finansowego, bez zalatwienia pokoju do spania?!?!?! Tam pisales ze miewasz ataki i jestes tak chory ze nawet nieidpowiednia pasta do zebow jest zagrozeniem dla twojego zycia i myslisz ze ktos wezmie schorowanego faceta sobie na barki, a moze ty wcale nie jestes chory tylko na litosc chcesz ludzi wziasc?
Kolega cie wystawil i wypial tylek na ciebie wiec musial miec jakies powody. Na tamtym forum naskakiwales na osoby , ktore radzily ci pozostanie w polsce a uwierz- mialy racje!

Matti33
Gastarbeiter

Postautor: Matti33 » 29 gru 2013 09:04

Ataki, To miewam CODZIENNIE ... "Litość" ? NIE jest Mi potrzebna .
Jest TAK,jak Pisałem . "Kolega" ??? KŁAMCA raczej . Nazmyślał o UK a potem kontakt Uciął ( Ze wstydu? NIE wiem ... ) ...
"Idiota" ? Gdybyś Umierała cierpiąc codziennie,NIE mogąc zjeść praktycznie Niczego z Zastrzykiem ( Penn Jednorazowy ... ) ADRENALINY pod ręką, Gdy reakcja Anafilaktyczna ( Wstrząs ) nastąpi , To zapewne Też byłabyś ZDESPEROWANA ...
Ale, co ty możesz Wiedzieć ?. NIE wegetujesz w Ten sposób Co Ja . Potrafisz tylko naskakiwać chamsko na Człowieka, Nie znając Go, Nic o Nim NIE wiedząc ...
Czytaj Ze Zrozumieniem . . Spokój,Życzliwość a NIE chamstwo i Agresja ...
Dogadać Się Ze Specjalistą ?. Mam Papiery,Wszystkie Wyniki Badań od Polskich specjalistów i NIE Tylko Polskich, Profesorów,z Klinik na Angielski Przetłumaczony - Przysięgle ...
Zeskanować i Przesłać ??? Abyś się udławiła nimi i Tym Swoim brakiem Zrozumienia Drugiej Osoby oraz Nieżyczliwością ??? .

Szukam Pomocy,chociażby Porady u Normalnych Życzliwych Ludzi . Założyłem Temat z Prośbą . Jak NIE Chcesz Mi Pomóc, To po co Tutaj piszesz i BEZPODSTAWNIE na Mnie naskakujesz ? .
Więcej ci NIE odpiszę, bo To Mija Się z Celem . Ci,Którzy Mi Pomogą, Poznają Mnie Osobiście Będą WIEDZIEĆ i WIDZIEĆ,że NIE kłamię .
A ty Dalej LECZ swoje KOMPLEKSY Atakami na Osoby,Których nawet na Oczy Nie widziałaś, Nie porozmawiałaś z Nimi, Nie wiesz Jakimi Osobami Są ... Jakież to Polskie - PRAWDA ??.
Czego ty Mi zazdrościsz ? Choroby ? Chcesz ? Weź ją Ode Mnie do SIEBIE . Proszę bardzo .
Bóg zapłać, dobry katoliku , Bez odbioru !

ania36
Gastarbeiter

Re: Prośba o POMOC ... ... ...

Postautor: ania36 » 29 gru 2013 09:26

Matti33 pisze:Ataki, To miewam CODZIENNIE ... "Litość" ? NIE jest Mi potrzebna .
Jest TAK,jak Pisałem . "Kolega" ??? KŁAMCA raczej . Nazmyślał o UK a potem kontakt Uciął ( Ze wstydu? NIE wiem ... ) ...
"Idiota" ? Gdybyś Umierała cierpiąc codziennie,NIE mogąc zjeść praktycznie Niczego z Zastrzykiem ( Penn Jednorazowy ... ) ADRENALINY pod ręką, Gdy reakcja Anafilaktyczna ( Wstrząs ) nastąpi , To zapewne Też byłabyś ZDESPEROWANA ...
Ale, co ty możesz Wiedzieć ?. NIE wegetujesz w Ten sposób Co Ja . Potrafisz tylko naskakiwać chamsko na Człowieka, Nie znając Go, Nic o Nim NIE wiedząc ...
Czytaj Ze Zrozumieniem . . Spokój,Życzliwość a NIE chamstwo i Agresja ...
Dogadać Się Ze Specjalistą ?. Mam Papiery,Wszystkie Wyniki Badań od Polskich specjalistów i NIE Tylko Polskich, Profesorów,z Klinik na Angielski Przetłumaczony - Przysięgle ...
Zeskanować i Przesłać ??? Abyś się udławiła nimi i Tym Swoim brakiem Zrozumienia Drugiej Osoby oraz Nieżyczliwością ??? .

Szukam Pomocy,chociażby Porady u Normalnych Życzliwych Ludzi . Założyłem Temat z Prośbą . Jak NIE Chcesz Mi Pomóc, To po co Tutaj piszesz i BEZPODSTAWNIE na Mnie naskakujesz ? .
Więcej ci NIE odpiszę, bo To Mija Się z Celem . Ci,Którzy Mi Pomogą, Poznają Mnie Osobiście Będą WIEDZIEĆ i WIDZIEĆ,że NIE kłamię .
A ty Dalej LECZ swoje KOMPLEKSY Atakami na Osoby,Których nawet na Oczy Nie widziałaś, Nie porozmawiałaś z Nimi, Nie wiesz Jakimi Osobami Są ... Jakież to Polskie - PRAWDA ??.
Czego ty Mi zazdrościsz ? Choroby ? Chcesz ? Weź ją Ode Mnie do SIEBIE . Proszę bardzo .
Bóg zapłać, dobry katoliku , Bez odbioru !

Ty myslisz, ze przyjedziesz do uk i tu twoje wielkie cierpienie ci przejdzie? Pisali ci na mw , ze leczenie tu i w pl jest takie samo wiec nie wymyslaj a bariera jaka jest twoja znikoma znajomosc jezyka angielskiego z pewnoscia ci nie pomoze a wrecz przeciwnie. Piszesz, ze szukasz porady- ludzie juz ci poradzili- lepiej zostan w pl- to chyba najlepsza rada!!!
Co do twoich dokumentow to tutaj mozesz co najwyzej sobie nimi podetrzec tylek- nawet tlumaczone nie maja tu zadnego znaczenia!!! ZROZUMIALES???
Ja niczego ci nie zazdroszcze- wspolczuje glupoty tylko i naiwnego podejscia do zycia! Poza tym po co mieszasz do tego religie- na wspolczucie liczysz?! to sie mozesz przeliczyc! Kto o zdrowych zmyslach bedzie chcial wziasc sobie na barki niby wegetujacego bardzo chorego czlowieka, ktory ma poczucie, ze kazdy ma obowiazek mu pomoc a jezeli ktos odradza to jest be.
Przylatuj, zobaczymy jak sie dostaniesz z lotniska- a to nie 5 km- do miasta. Najlepsza rada to kup juz bilet powrotny.
Myslisz, ze instytucje charytatywne ci pomoga- hahahaha. Powiem ci tak- tez troszke tu przeszlam i wiem, ze odsylaja cie od jednego do drugiego i suma sumarum nikt ci nie moze pomoc. Mojej znajomej, po dwoch latach pobytu tutaj - nie pracowala tylko z dziecmi w domu siedziala a maz kat pracowal powiedzieli, ze jedyne jak moga jej pomoc to bilet powrotny do pl!

Wróć do „Hyde Park”