az sie rozpisal z pytaniami
Pytanie: czy Twoja wiara to efekt Twoich poszukiwań i chęci lepszego poznania siebie a przez to i otaczającego świata?
wiara nie ma nic wspolnego z poznaniem siebie tylko poznaniem Boga, to wiara ze jest Ktos wiekszy i madrzejszy, i Ktos kto z pewnoscia (wg mnie) zna odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania, ktorych my tak usilnie probujemy sie doszukac, a poniewaz jest tak duzo skrajnych opinii na kazdy ziemski temat to obawiam sie ze prawda lezy po srodku
czy Twoja religijność to efekt wiary, czy odwrotnie i "wierzysz" bo jesteś religijna/y
no coz....nie jestem religijna,wierze ze Bog jest ze mna, nie wstydze sie Go i staram sie zyc wg Jego prawidel, czesto gesto z miernym efektem no ale kto powiedzial ze czlowiek wierzacy to perfekcjonista
Religie wtracaja za duzo swoich nauk ktore zdecydowanie odbiegaja od glownego nurtu danego wyznania
Katolicy maja swoj "swiety" Katechizm, muzulmanie szariat a Zydzi Tore...kazda grupa religijna probuje naginac Biblie czy Koran do swoich przekonan........wiec wole byc odpowiedzialna tylko za swoje naginanie i swoje decyzje
co o tematu aborcji.....no coz........ja nie jestem za zygotami i przekonaniami ze plod do 4 miesiaca to tylko galaretka....
Moja siostra jest teraz w ciazy, zaczela 2 miesiac, czyli wciaz galaretka....
a juz slyszala i widziala bicie serduszka....
Ja nie jestem ateistka wiec wierze ze nie ja daje zycie i nie ja mam prawo je odebrac. seksik jak najbardziej jest dla przyjemnosci...rowniez. Nie chce miec dzieci to sie zabezpieczam ale jestem swiadoma konsekwencji. Dzieciak sie nie pchal na swiat, to ja jestem za to odpowiedzialna...wiec powinnam byc odpowiedzialna i dorosla do konca. Ale to tylko moje przekonanie
A dusza.........? wg wiary Bog tchnal zycie w czlowieka ale i w zwierzeta rowniez....skad wiesz ze pies nie ma duszy?
Musisz userze zrozumiec jedna rzecz, ze czlowiek probuje znalezc logiczne wyjasnienie wszystkiego a jak czegos nie rozumie to w to nie wierzy....
a nie dasz rady zobaczyc wiatru.........