monsia pisze:witam,chce przyleciec pod konniec pazdziernika do londynu, czy jak zamieszkam w hostelu, bede mogla zalatwic sobie NIN albo otworzyc konto w bank?w miedzy czasie bede szukala pokoju jedno osobowego,, ale czy jak wynajme pokoj to czy dostane umowe wynajmu?zalezy mi na potwierdzeniu adresu
usercostam pisze:monsia pisze:witam,chce przyleciec pod konniec pazdziernika do londynu, czy jak zamieszkam w hostelu, bede mogla zalatwic sobie NIN albo otworzyc konto w bank?w miedzy czasie bede szukala pokoju jedno osobowego,, ale czy jak wynajme pokoj to czy dostane umowe wynajmu?zalezy mi na potwierdzeniu adresu
Banki zwykle nie przyjmują prywatnej umowy najmu jako potwierdzenia adresu. Podobno w Barclays można mieć konto bez potwierdzenia.
marekleyton pisze:usercostam pisze:monsia pisze:witam,chce przyleciec pod konniec pazdziernika do londynu, czy jak zamieszkam w hostelu, bede mogla zalatwic sobie NIN albo otworzyc konto w bank?w miedzy czasie bede szukala pokoju jedno osobowego,, ale czy jak wynajme pokoj to czy dostane umowe wynajmu?zalezy mi na potwierdzeniu adresu
Banki zwykle nie przyjmują prywatnej umowy najmu jako potwierdzenia adresu. Podobno w Barclays można mieć konto bez potwierdzenia.
jesli legalnie podnajmiesz pokoj , wlasciciel domu moze zglosic cie do councilu jako legalnego mieszkanca, wtedy otrzyma pismo aktualizujace osoby ktore sa platnikami council taxu / w praktyce to i tak wlasciciel domu placi tax, ale obowiazek solidarnej zaplaty spoczywa na kazdym z zgloszonych mieszkancow/ i to oficjalne pismo z twoimi danymi moze byc twoim potwierdzeniem adresu do kazdej instytucji w UK
co do hostelu ...zapomnij
usercostam pisze:marekleyton pisze:usercostam pisze:monsia pisze:witam,chce przyleciec pod konniec pazdziernika do londynu, czy jak zamieszkam w hostelu, bede mogla zalatwic sobie NIN albo otworzyc konto w bank?w miedzy czasie bede szukala pokoju jedno osobowego,, ale czy jak wynajme pokoj to czy dostane umowe wynajmu?zalezy mi na potwierdzeniu adresu
jesli legalnie podnajmiesz pokoj , wlasciciel domu moze zglosic cie do councilu jako legalnego mieszkanca, wtedy otrzyma pismo aktualizujace osoby ktore sa platnikami council taxu / w praktyce to i tak wlasciciel domu placi tax, ale obowiazek solidarnej zaplaty spoczywa na kazdym z zgloszonych mieszkancow/ i to oficjalne pismo z twoimi danymi moze byc twoim potwierdzeniem adresu do kazdej instytucji w UK
Nie ma takiego obowiązku, aby podawać kogoś do council jeśli płaci się normalną stawkę. Pozatym żaden landlord tego nie zrobi na tej samej zasadzie jak nie zrobi tego hotel.
marekleyton pisze:usercostam pisze:marekleyton pisze:usercostam pisze:monsia pisze:witam,chce przyleciec pod konniec pazdziernika do londynu, czy jak zamieszkam w hostelu, bede mogla zalatwic sobie NIN albo otworzyc konto w bank?w miedzy czasie bede szukala pokoju jedno osobowego,, ale czy jak wynajme pokoj to czy dostane umowe wynajmu?zalezy mi na potwierdzeniu adresu
Nie ma takiego obowiązku, aby podawać kogoś do council jeśli płaci się normalną stawkę. Pozatym żaden landlord tego nie zrobi na tej samej zasadzie jak nie zrobi tego hotel.
user ty serio chyba popuszczasz....
czytaj ze zrozumieniem...albo popros nich ktos ci przeczyta i wytlumaczy
NAPISALEM WYRAZNIE ;
wlasciciel domu moze zglosic cie do councilu jako legalnego mieszkanca,
nic nie mowilem o jakimkolwiek obowiazku
poza tym nie wiem jakich ty znasz landlordow..ja znam takich ktorzy oficjalnie zglaszaja mieszkancow do councilu, po prostu nie musza sie ukrywac ..
sam zreszta kiedys jak podnajmowalem pokoj lokatorom to tak to zalatwialem dla nich
Mam już kilka domów i nigdy czegoś takiego nie robiłem, bo to tylko kłopoty.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 9 gości