NoToCo pisze:Z tego co ja wiem, rodzinom pracującym / zarabiającym jedyny "socjal" jaki się należy to Child Benefit (20.30 na pierwsze dziecko i 13.40 na każde kolejne, tygodniowo).
Co do zarobków i utrzymania to raczej będzie ok, ale nie mam dzieci, więc nie wiem ile kosztują
edit: Na forum jest masę tematów dotyczących kosztów życia w Londynie- poszukaj, poczytaj, będziesz miał rozeznanie.
NoToCo pisze:1. Wiesz ile będziesz zarabiał
2. Masz mieszkanie, więc pewnie wiesz ile będzie wynosił czynsz
3. Każdy supermarket ma swoją stronę internetową, więc możesz łatwo sprawdzić ile będą Was kosztowały tygodniowe zakupy
4. Skoro masz pracę i mieszkanie, to możesz łatwo sprawdzić w internecie ile będą Cię kosztowały dojazdy.
5. Skoro masz pracę, znalazłeś mieszkanie będąc jeszcze w Polsce, piszesz nie robiąc błędów ortograficznych zakładam, że potrafisz też liczyć...
więc nie wiem jakiej odpowiedzi szukasz na forum.
yecath pisze:Na jedzenie+drobne wydatki wydajemy 100 funtow tygodniowo.
(nie palimy papierosow, nie pijemy alkoholu, pijemy wode a nie slodzone soki czy napoje gazowane, no i nie jemy slodyczy, za to kupujemy duzo owocow i warzyw, od czasu do czasu pieczemy samy ciasto albo ciasteczka).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 7 gości