O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Tomek80
Gastarbeiter

Chopin - Modlin

Postautor: Tomek80 » 20 cze 2013 20:52

Tydzien temu kupilem bilety lini ryanair Warszawa Chopin - Londyn Stansted. Tymczasem dwa dni temu dowiedzialem sie ze od miesiaca lipca ma byc otworzone lotnisko w Modlinie. Mam zarezerwowany juz parking dla auta w poblizu Okecia.
To dla ludzi ktorzy wiedza o co chodzi, maja ten sam problem i moga pomoc.
Nie dla madrali w stylu poszukaj w Google.

Tomek80
Gastarbeiter

Postautor: Tomek80 » 20 cze 2013 22:02

[quote="blondynek"]a jakie jest pytanie?? :lol:

Modlin zamknieto na pare miesiecy (zreszta krotko po otwarciu chyba) ze wzgledu na problemy tarmakiem bodajze. Wszystkie loty z Modlina (czyli tanie linie) przejelo Okecie

widocznie juz naprawili skoro otwieraja z powrotem

po prostu musisz skasowac rezerwacje parkingu przy okeciu i dojechac do Modlina

pytania w twoim poscie nie widze i nie rozumiem czemu piszesz 'nie dla madrali w stylu poszukaj w google' :?:

http://www.modlinairport.pl/

Nie bede podwazal Twojej pozycji na tym forum Blondynek bo widze ze jetes bardzo aktywny i napewno pomocny.
Ale to co napisales wiem od momentu kiedy zamknieto lotnisko w Modlinie.
A moje pytanie ktorego nie zauwazyles miedzy wierszami brzmi: "Kupilem bilet Okecie-Stansted i Stansted-Okecie" Czy Ryanair przekieruje mnie na Modlin po otwarciu Portu? A jest mi to bardzo nie na reke. W takim przypadku wybralbym lotnisko w Lodzi.
Wiec czekalem na opinie podroznych z tym samym problemem i wciaz czekam.

Sith
Emigrant

Postautor: Sith » 21 cze 2013 08:07

Tomek, jeśli zmienią port docelowy dostaniesz o tym informację od Ryanaira odpowiednio wcześniej - podobnie jak było z lotami, które przekierowano na Chopina (poza tymi, które miały wylecieć w dniu, w którym uznano Modlin za kupę rozpadającego się crapu). Chociaż wątpię, żeby tak się stało - Modlin stał się dla przewoźników ostatnio trochę... ryzykowny + zmiana portu docelowego oznaczałaby, że Ryanair musiałby, niezależnie od wykupionego czy nie ubezpieczenia podróżnego dać klientom możliwość rezygnacji z usługi.

Wróć do „Hyde Park”