emigrantka pisze:A tak zupelnie powaznie - nie stac cie na glupie 250 funtow miesiecznie dla wlasnego dziecka?
Czy szkoda ci glupich 250 miesiecznie dla wlasnego dziecka?
MarcFloyd pisze:emigrantka pisze:A tak zupelnie powaznie - nie stac cie na glupie 250 funtow miesiecznie dla wlasnego dziecka?
Czy szkoda ci glupich 250 miesiecznie dla wlasnego dziecka?
A moze nie tyle szkoda mu £250 dla dziecka ale po prostu szkoda mu je dac mamusi tego dziecka?
Z danych Ministerstwa Sprawiedliwości wynika, iż w sprawach o rozwód w 2009 r. ogółem zapadło 39 004 orzeczenia, w tym wykonywanie władzy rodzicielskiej nad małoletnim dzieckiem powierzono matce w 20 516, ojcu zaś w 1503 rozstrzygnięciach. Natomiast w 2010 r. w tej kategorii spraw ogółem zapadło 36 298 rozstrzygnięć, w tym wykonywanie władzy rodzicielskiej powierzono matce w 20 780, ojcu zaś w 1525 orzeczeniach. W sprawach o separację w 2009 r. zapadło ogółem orzeczeń 1969, w tym wykonywanie władzy rodzicielskiej powierzono matce w 1040, ojcu zaś w 41 sprawach. W 2010 r. zapadło w tej kategorii spraw 1617 orzeczeń, w tym matce powierzono wykonywanie władzy rodzicielskiej w 934, ojcu zaś w 37 sprawach.
MarcFloyd pisze:To nie sa wymowki facetow. Osobiscie widzialem sytuacje gdazie z alimentow zyla mamusia a nie dziecko.
.
emigrantka pisze:MarcFloyd pisze:To nie sa wymowki facetow. Osobiscie widzialem sytuacje gdazie z alimentow zyla mamusia a nie dziecko.
.
I? Skoro opiekuje sie dzieckiem to JEJ sie alimenty jak najbardziej naleza.
Robisz sobie kpiny? Alimenty maja na celu zaspokojenie potrzeb DZIECKA. Nie matki.
emigrantka pisze:W UK podtstawowa stawka jest 15% dochodu. Te 15% jest dzielone na liczbe dni w miesiacu i potem mnozone przez liczbe dni kiedy dziecko przebywa z matka
Dziecko jest w Polsce wiec 100% czasu z matka.
Nawet od glupiego 1500 miesiecznie 15% to 225, w czym problem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 7 gości