blondynek pisze:znow mi sie noz w kieszeni otwiera a najbardziej na to ze - wg goraluk - council 'musi dac'
Bo musi! Takie JEST PRAWO!
Counicl to nie organizacja charytatywna a urząd państwowy który musi podążać za prawem i procedurami. Nie może urzędnik sobie stwierdzić - nie to ie nie pomożemy, jeśli osoba szukająca pomocy spełnia warunki urzędnik nie może nic innego zrobić jak udzielić pomocy.
council nic nie musi; nie musi skierowac do hostelu ani nic
Musi! Od tego jest! Poczytaj trochę więcej czym zajmuje się counicil i jakie ma obowiązki.
swego czasu bralam udzial w eksmisjach; ostatnia jakiej bylam swiadkiem to squat ponad 30 osob (Polacy, Brazylijczycy, Niemcy - mieszanka typowa) pare lat wstecz
i para Polakow z malym dzieckiem, kilkumisiecznym, miedzy innymi;
i myslisz ze cos dostali? nic nie dostali - nawet miejsca w hostelu nie dostali
Brałaś udział w eksmisjach czy byłaś eksmitowana - podaj szczegóły?
Bo ja wielokrotnie byłem z rożnymi osobami w couniculy i każda z nich mieszka dziś w counicl flat lub house.
Zwłaszcza osoby z dziećmi, więc nie piernicz głupot, bo albo ktoś jest popularną "ciotą" co to nic załatwić nie umie albo pie... bzdury!
Osoby z dziećmi są zawsze traktowane priorytetowo, po samum tym, widzę że masz zero wiadomości lub wiadomości rodem z linków. Jak pewny user na forum o nicku blondynek...
Coś się nasłuchasz od nie wiadomo kogo i już bierzesz to za pewnik.
wiec juz przestan pieprzyc ze 'council da' bo sie nalezy; council ich pokierowal gdzie moga isc sie przespac ale nic im nie 'dal'
No jasne jak pójdziesz do couniclu i powiesz, że chcesz mieszkanie to co ci odpowiedzą? To trzeba mieć minimum wiedzy jak to zrobić, od tego piszę cały czas jest CAB który w tym pomaga, a to, że dla ciebie CAB jest zły to jedynie świadczy o bardzo niskiej wiedzy na ten temat.
CAB jest w stanie za danego delikwenta sprawy załatwiać w couniclu. Zgodnie ze wszelkimi procedurami, ty tego nie zrobisz bo masz jedynie wiedzę opartą o linki i jakieś zasłyszane informacje od kogoś tam.
Później ktoś tai przeczyta twoje wywody o CAB zrobi jak napiszesz i dalej powtarza te same bzdury i nie rozumie dlaczego ten dostał a on nie.
jak napisala NTC - voluntary vs involuntary
Dokładnie na takich opiniach się opierasz.
ty na wszystko masz recepte [piii...] - CAB, zasilki i council housing
rozumiem ze to z wlasnego doswiadczenia te madrosci czerpiesz nadal
Oczywiście, że z własnego, napisałem kiedyś, że piszę o tym co osobiście wiem lub z pewnego źródła.
Pracowałem wolontariacko w CAB i wiem czy się zajmują i jak pracują.
CAB jeśli chodzi o zasiłki i pomoc socjalną jest najlepszym miejscem gdzie można uzyskać informacje. Z pewnością nie od ciebie i twoich zasłyszanych od NOToCo historii...
CAB jak już napisałem może za ciebie prowadzić sprawę w couniclu jeśli nie wiesz jak a nie wiesz skoro piszesz takie bzdety.
Tak wiem, każdy polak jest mądrzejszy od innych nawet od ludzi którzy zajmują się daną sprawą latami ty będziesz mądrzejsza bo NoToCo napisał.
Wiele razy ci pisałem, że nie znasz couniclu i jego roli.
co do crisi loans - tez jak pisze NTC...crisis loans to zupelnie cos innego niz obecne 'budgeting loans'
To dokładnie to samo z małymi różnicami, jak widzę CL został zawieszony w kwietniu tego roku, i wszelkie sprawy które prowadził CL przeszły na BL.
Różnice są bardzo małe zwłaszcza dla osoby która takową pożyczkę bierze.