bombastik pisze:Moim skromnym zdaniem, niektorzy z tego forum, jak juz mieszkaja kilka lat w U.K, to jakos odzegnuja sie od swoich korzeni. Ogladanie polskiej telewizji, czytanie polskich gazet, kupowanie w polskich sklepach jest absolutnie w zlym guscie i nie przystoi porzadnemu imigrantowi![]()
A najgorsze to mieszkanie i praca z rodakami, to juz w ogole dyskredytuje na calej linii
![]()
Jak myslicie skad wzial sie popularny dowcip, gdzie syn przyjezdza na wies po powrocie w Anglii, poproszony przez ojca o wywalenie gnoju ze stajni, pyta-What???
Lod krowy i lod konia![]()
I przepraszam ze kupuje polska kielbase, polski chleb i polskie piwo, widocznie nie jestem jeszcze porzadnym imigrantem![]()
Pozdrawiam.
blondynek pisze:
nie w tym rzecz ale w zamykaniu sie w polskim getcie na wlasne zyczenie a tym samym/poprzez to ograniczanie wlasnego swiata, mozliwosci i doswiadczen
blondynek pisze:bombastic wydales ocene troche na wyrost chyba o 'zangielszczeniu' niektorych 'starych forumowiczow'
wbrew pozorom, okres 'zangielszczenia/zniemczenia' itd najczesciej dopada jednostki z krotkim okresem 'stazu' za granica; to taka choroba ktora wiekszosc przechodzi z tego co zauwazylam, i wiekszosc z niej wyrasta
usercostam pisze:Nie mam nic przeciwko, że ktoś sobie posiada polską telewizję, ale jaki poziom ona reprezentuje, to naprawdę kiepsko świadczy o osobach ją posiadających.
Jeszcze nie spotkałem się z tym, aby dom przy którym widnieje "cyfrowy polsat" czy coś podobnego był normalny.
To taka wizytówka polskiej buraczanej patologii...
Ale dla każdego coś miłego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 16 gości