Nie ma nic gorszego jak pracować na etat na ustalone godzinny - to najgorsze co może być. Prędzej czy później może to zrozumiesz.
Mogę powiedzieć ci tylko tyle, że każdy pracownik etatowy, zatrudniony na godziny jest okradany przez pracodawcę. Bo każdy etatowy pracownik powinien mieć płacone nie przez 8 czy 9 godzin, ale przez 24 godziny i przez 7 dni w tygodniu
Cały zachodni system oparty o pieniądz fraktalny czy kreatywny polega na tym, że im mniej pracujesz tym masz więcej. To nie jest wykorzystywanie systemu a jego użycie. To, że ktoś ciężko pracuje bo ma napakowane do głowy, że tak trzeba to jego sprawa i jego wybór, ale czy przez to jest mądrzejszy? Raczej będzie szybciej schorowany i długo nie pożyje. Ja mam życie tylko jedno i wiesz, ja wolę je przeżyć a nie zaharować się bo tak ktoś powiedział, że to szlachetne.
Widzisz, dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest na benefitach czy pracuje ciężko, no może poza tym, że ten co pisze iż go życie zmusiło jest dla mnie nieudacznikiem.
Nie osądzam ludzi tylko ci napisałem, że praca uczciwą na godziny nigdy się nie dorobisz.
NoToCo pisze:A ja tego samego życzę hipokrytom!
NoToCo pisze:Ktoś kto gardzi ludźmi pracującymi, życzy wszystkiego najlepszego ludziom pracującym i nie widzi w tym hipokryzji.
Jak zwykle kiedy robi Ci się głupio zaczynasz zabawy rodem z piaskownicy, ale co kto lubi.
goraluk pisze:usercostam pisze:
To jest święto degeneratów i zbrodniarzy. Jak ktoś kocha Stalina, to mam nadzieje, że się dzisiaj wódką zapije na śmierć.
A co ma Stalin do święta pracy?
Święto pracy zostało utworzone w USA 1890 roku, jakieś dobre 20 lat zanim Związek Radziecki powstał.
usercostam pisze:goraluk pisze:usercostam pisze:
To jest święto degeneratów i zbrodniarzy. Jak ktoś kocha Stalina, to mam nadzieje, że się dzisiaj wódką zapije na śmierć.
A co ma Stalin do święta pracy?
Święto pracy zostało utworzone w USA 1890 roku, jakieś dobre 20 lat zanim Związek Radziecki powstał.
Od tego syfu się zaczęło, bo ludziom się w dupie zaczęło przewracać i zamiast pracować kombinowali jak tu okraść kogo się da.
Stalin to jest z dzieci tej idei.
dolata pisze:Komunistom pasowalo propagandowo a wiec wypaczyli to swieto, wykorzystali dla swoich celow. Nie zmienia to faktu,ze jest to Swieto ludzi Pracy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 15 gości