adam36 pisze:Moze po prostu wysylasz w zlym formacie cv?Radze Ci wysylac w formacie DOC FILE lub TEXT.Pozdr!
gamedev pisze:@goraluk - niekoniecznie. Czasami agent wymaga formatu, który da się edytować. Kandydaci na ogół zamieszczają dane kontaktowe. Agent przed forwardowaniem do potencjalnego pracodawcy zwykle usuwa te dane, aby firma nie mogła skontaktować się z kandydatem inaczej niż przez agencję. Mi się zdarzyło kilka razy zostać poproszonym o doca, a sam właśnie też preferuję PDF z racji takiej że wszędzie zostanie otwarty bez problemu i będzie wyglądał tak samo.
blondynek pisze:goraluk pisze:Najlepszy format do wszelkiego rodzaju dokumentów to *.pdf
to co @gamedev podkreslil plus:
szczegolnie w populistycznych serwisach online gdzie informacje sa generowane z word document
bravooo goraluk!
blondynek pisze:goraluk pisze:
Jeśli ktokolwiek edytuje twój dokument i na to się zgadzasz to gratuluję.
Agent może poprosić cię o kopie zmodyfikowaną, ale pozwolić obcej osobie edytować własny dokument?
Nie...
bzdura
normalni headhunters czesto modyfikuja anulujac dane bo wazne jest to co zrobiles a nie to kim jestes jesli wysylaja kandydatow na shortlist
recruiter moze zrobic swoj pdf ale zaden recruiter nie bedzie sie domagal pdf od kandydata
a jak napisalam - wiele serwisow online -np Guardian Jobs - populuje dane kandydata na podstawie word document
w innym przypadku ow 'kandydat' musialby wklepywac dane przez pol dnia
[/quoye]
Zauważ, że nie każdy jest taki sam jak ty i może w twoim przypadku ktoś musi cały czas coś poprawiać i zmieniać. Jak byś miała trochę więcej w głowie to może jedno CV wystarczyło by bez żadnych poprawek... no ale co wymagać od ciebie. Pewnie CV piszesz na podstawie schematu z linków...
To się nie dziwię, że musisz cały dzień poprawiać lub ktoś za ciebie musi to robić.ale ja wiem ze ty jestes inny i w innym swiecie sie obracasz gdzie umycie 4 garnkow w ciagu 4 godzin uwazasz za sukces zawodowy i dlatego nie chcesz ingerencji 'obcych'
gamedev pisze:@goraluk - niekoniecznie. Czasami agent wymaga formatu, który da się edytować. Kandydaci na ogół zamieszczają dane kontaktowe. Agent przed forwardowaniem do potencjalnego pracodawcy zwykle usuwa te dane, aby firma nie mogła skontaktować się z kandydatem inaczej niż przez agencję. Mi się zdarzyło kilka razy zostać poproszonym o doca, a sam właśnie też preferuję PDF z racji takiej że wszędzie zostanie otwarty bez problemu i będzie wyglądał tak samo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 10 gości