Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
yecath
Gastarbeiter

Rehabilitacja - North London

Postautor: yecath » 22 kwie 2013 08:13

Mój mąż (Polak) jest fizjoterapeutą z doświadczeniem (pracował w szpitalu na oddziale fizjoterapii, neurologii oraz na Intensywnej Terapii) a następnie prowadził przez 6 lat własną działalność gospodarczą w Polsce (rehabilitacja środowiskowa). Specjalizuje się w wybudzaniu ze śpiączek, SM (MS), rehabilitacji poudarowej, po wypadkach.

Jest bardzo rzetelny, zaangażowany i kocha pracę rehabilitanta

Od maja będziemy mieszkać w Londynie (North London) - może ktoś z Was słyszał o klinikach, szpitalach, firmach, które potrzebują rehabilitanta? Lub też może ktoś z Was zna kogoś, kto osobiście potrzebuje rehabilitacji?

W razie czego - zapraszam do kontaktu przez PW.

Pozdrawiam,
Kasia

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 kwie 2013 09:57

Jezyk?

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 kwie 2013 11:44

No to w poscie tego nie bylo (o jezyku).

Pracy w zawodzie bez tutejszych uprawnien tu nie dostanie w zadnym szpitalu czy klinice. To jest bardzo odpowiedzialna praca - tutejsze uprawnienia i oczywiscie jezyk.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 22 kwie 2013 12:33

StaraBaba pisze:No to w poscie tego nie bylo (o jezyku).

Pracy w zawodzie bez tutejszych uprawnien tu nie dostanie w zadnym szpitalu czy klinice. To jest bardzo odpowiedzialna praca - tutejsze uprawnienia i oczywiscie jezyk.

Do mycia kibli nie są potrzebne uprawnienia

yecath
Gastarbeiter

Postautor: yecath » 22 kwie 2013 20:56

StaraBaba (eh, dziwnie mi się tak do kogoś zwracać :) ), a orientujesz się może, jakie konkretnie uprawnienia są wymagane? Co nieco już szperałam w necie, m.in. do rejestracji w HPC potrzebny jest zdany egzamin z jęz. angielskiego IELTS albo TOEFL...

Usercostam, żadna praca nie hańbi :)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 kwie 2013 22:42

Mialam kolezanke, fizjo z Polski. Pracowala w szpitalu tutaj jako assistant. szpital zaplacil jej za studia tutaj.

Nie mam z nia niestety juz kontaktu. Pamietam tylko ze jej polskich kwalifikacji tutaj nie uznali, musiala robic tutejsze.

Zajrzyjcie tutaj:

www.jobs.nhs.uk

Tu sa oglaszane wszystkie prace w panstwowej sluzbie zdrowia (NHS), poszukajcie jakie wymagania itd.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 kwie 2013 22:43

yecath
Gastarbeiter

Postautor: yecath » 23 kwie 2013 11:47

Dzięki!

StaraBaba, czy orientujesz się może, co oznacza 'Band 6' w ogłoszeniach? Obecnie pracuję w firmie eksportowej, mam obok siebie kolegę Szkota, który też nie ma zielonego pojęcia, co może to oznaczać. A w ogłoszeniach dla fizjoterapeutów bardzo często się to pojawia.

Szkoda, że już nie masz kontaktu z koleżanką- właśnie taki kontakt przydałby się nam najbardziej.

Trzeba będzie zacząć od egzaminu IELTS albo TOEFL... I dalej powalczyć troszkę ;)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 kwie 2013 13:43

W NHS wyplaty sa oznaczane wg tzw wlasnie Bands - kazda Bands ma tez rozne progi "od-do"

To masz tegoroczne 2013/2014:

http://www.nhscareers.nhs.uk/working-in ... pay-rates/

Jezeli jakas prace oglaszaja na Band 6 to w 90% mozesz byc pewna ze jak kogos przyjmna to dostanie najnizszy prog w Band 6, co roku automatycznie idzie o jeden prog wyzej.

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”