aina24 pisze:Xen pisze:Aj Polaczki, dokładnie jak ktoś wyżej pisał poruszyłem wątek znajomego , który notabene właśnie przyleciał do UK na lotnisku kontrola przeszłam normalnie , teraz z nim wybiorę się do sądu wyjaśnić sprawę z przed lat i zapłaci to.
Jedno jest pewno był na niego i jest nakaz aresztowania bo przychodziły listy jak go nie było na adres i była policja w domu zatrzymać go kilka razy w ciągu 4 lat.
Na lotnisku nic nie było bo jego dowód osobisty wsadzili w maszynę i coś spr.
Zakładane tematy na tym forum są różne , dlatego , że do czegoś mi to jest potrzebne ale już wam nie będę się tłumaczył po co mi takie informacje na które zadaje pytania.
goraluk pisze:Znów wyciągasz pochopne wnioski bez znajomości całości sprawy.
Napisali, że był jakiś kontakt policji, czy listy. Nie wiemy jakie to były listy ani też jaki to był kontakt policyjny. Czego to dotyczyło?
Ja tylko tyle w tym temacie mogę powiedzieć, że za 300 funtów nikt nikogo w UK nie aresztuje.
NoToCo pisze:goraluk pisze:Znów wyciągasz pochopne wnioski bez znajomości całości sprawy.
Napisali, że był jakiś kontakt policji, czy listy. Nie wiemy jakie to były listy ani też jaki to był kontakt policyjny. Czego to dotyczyło?
Ja tylko tyle w tym temacie mogę powiedzieć, że za 300 funtów nikt nikogo w UK nie aresztuje.
Przecież sami napisali, że wystawiony został nakaz aresztowania, więc na kawkę raczej do domu nie wpadli.
Skoro więc wystawiono nakaz aresztowania (co jest normalną procedurą przy nie płaceniu grzywien sądowych) to owszem, za 300 funtów ktoś może kogoś w UK aresztować.
NoToCo pisze:goraluk, zwróć się do mnie dopiero jak będziesz miał jakieś argumenty poparte faktami, bo tekst "czytaj ze zrozumieniem" jako jedyny argument w dyskusji wywołuje u mnie jedynie uśmiech politowania.
NoToCo pisze:To chyba Ty nie jarzysz. Przecież pisze jasno i wyraźnie po polsku, że wystawiono nakaz aresztowania, a po co innego się wystawia nakaz aresztowania jak nie po to, żeby doprowadzić kogoś przed sąd?
Przecież to nie policja decyduje o wystawieniu takiego nakazu, tylko sąd
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 5 gości