Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
Xen
Gastarbeiter

Czy podczas kontroli ... na lotnisku mnie zatrzymają ?

Postautor: Xen » 20 kwie 2013 19:56

Lece do UK 4 lata temu nie zapłaciłem grzywny jaką nałożył na mnie sąd .
Teraz mam pytanie do osób które się orientują .
Czy mogę zostać zatrzymany na lotnisku lub w Porcie .
Jak to załatwić ewentualnie na miejscu .
Nie mam sygnatury akt ani nic takiego . więc jak mam zapłacić nawet numeru konta dziś nie znam.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 21 kwie 2013 07:53

Grzywny sądowe są tzw. "priority debts" i one nigdy się nie przedawniają. Nawet jeśli Ci się uda i Cię nie zatrzymają to nie znaczy, że sprawy nie ma.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 21 kwie 2013 10:03

NoToCo pisze:Grzywny sądowe są tzw. "priority debts" i one nigdy się nie przedawniają. Nawet jeśli Ci się uda i Cię nie zatrzymają to nie znaczy, że sprawy nie ma.

NoToCo za 300 funtów nikt nikogo nie zatrzyma, to nie Polska...
Poza tym skąd będą wiedzieć, że on to on? Mało jest osób o tym samym nazwisku i imieniu?
W rejestrach nie ma jego DNA.
Więc nie pisz "Nawet jak ci się uda" bo nic mu się udawać nie musi, po prostu normalnie przyleci i bez problemu przejdzie kontrole.
Zatrzymać jako podejrzanego o popełnienie przestępstwa można tylko w szczególnych przypadkach, niezapłacenie grzywny 300 funtów nie jest przestępstwem a wykroczeniem.
Mylą się wam pojęcia przestępstw z wykroczeniami czy umowami cywilnymi.

Nikt go na granicy za niezapłaconą grzywnę nie zatrzyma.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 21 kwie 2013 19:20

Poza tym skąd będą wiedzieć, że on to on? Mało jest osób o tym samym nazwisku i imieniu?

Yyy... Podpowiedzią może być data urodzenia, która o ile się nie mylę znajduje się w paszporcie :roll:

W przypadku grzywien sądowych kwota nie ma znaczenia, bo czy jest to 50 funtów, czy 1000 jest to taki sam dług, który nigdy nie ulegnie przedawnieniu.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 21 kwie 2013 20:12

nie wiem do czego odnosza sie wasze odpowiedzi bo facet juz odpisal w innym poscie:

[b]Xen
Gastarbeiter

mieszkam od jakiegoś czasu w Slough nikogo tu nie znam tylko praca dom dom praca , czasami chętnie spotkałbym się na kawę ,drinka,wyszedł nawet na spacer ale zero znajomych dobija mnie to już ..... mam 29 lat.
jakby ktoś był zainteresowany na nową znajomość czysto koleżeńską było by extra .
Pozdrawiam i czekam na posty[/b]

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 21 kwie 2013 20:30

NoToCo pisze:

Yyy... Podpowiedzią może być data urodzenia, która o ile się nie mylę znajduje się w paszporcie :roll:

Też nie identyfikuje jednoznacznie danej osoby. Zwłaszcza, że nikt pewny nie jest jaką podawał wcześniej.
Jak ci napisałem nie zapłacenie grzywny nie jest przestępstwem kryminalnym i za te 300 funtów nikt go nie zatrzyma na granicy. To nie Polska;)

W przypadku grzywien sądowych kwota nie ma znaczenia, bo czy jest to 50 funtów, czy 1000 jest to taki sam dług, który nigdy nie ulegnie przedawnieniu.

Ale to nie o przedawnieniu jest a o możliwości zatrzymania na granicy. Jedno z drugim ma się nijak.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 21 kwie 2013 20:33

aina24 pisze:nie wiem do czego odnosza sie wasze odpowiedzi bo facet juz odpisal w innym poscie:

Może pytać w imieniu kolegi lub innej osoby.
Ja tak często na niejednym forum robię;) Bo zanim się człowiek zagmatwa w wyjaśnienie komu gdzie i jak, lepiej napisać, że to mnie dotyczy. Wówczas, jest znacznie szybciej i prościej.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 21 kwie 2013 20:35

aina24 pisze:nie wiem do czego odnosza sie wasze odpowiedzi

Do pierwszego posta w tym temacie, założonym wczoraj,

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 21 kwie 2013 21:00

wczoraj to napisal to:

Temat: Szukam Koleżanki !!!! Ważne
Wysłany: 20 Kwi 2013 12:48

Xen
Gastarbeiter

mieszkam od jakiegoś czasu w Slough nikogo tu nie znam tylko praca dom dom praca , czasami chętnie spotkałbym się na kawę ,drinka,wyszedł nawet na spacer ale zero znajomych dobija mnie to już ..... mam 29 lat.
jakby ktoś był zainteresowany na nową znajomość czysto koleżeńską było by extra .
Pozdrawiam i czekam na posty

http://forum.londynek.net/viewtopic.php ... highlight=

no ale chyba sie przeprowadzal :lol:

Temat: Poszukuje współlokatorki do pokoju.
Wysłany: 12 Kwi 2013 09:59

Xen
Gastarbeiter

Witam.
Poszukuje współlokatorki do pokoju 2 osobowego .
razem taniej i sympatyczniej.
nie szukam kochanki !
tylko kogoś kto też szuka pokoju w okolicach Windsor,Slough,Colnbrook,Heatrow ,
lub kogoś kto szuka flatu do wynajęcia ,
Mam 29 lat .

http://forum.londynek.net/viewtopic.php ... highlight=

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 21 kwie 2013 21:01

mieszkam od jakiegoś czasu w Slough nikogo tu nie znam tylko praca dom dom praca

.. az zglupl...

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 21 kwie 2013 21:42

StaraBaba pisze:
mieszkam od jakiegoś czasu w Slough nikogo tu nie znam tylko praca dom dom praca

.. az zglupl...

do sklepu nie chodzi?

Xen
Gastarbeiter

Postautor: Xen » 22 kwie 2013 08:50

Aj Polaczki, dokładnie jak ktoś wyżej pisał poruszyłem wątek znajomego , który notabene właśnie przyleciał do UK na lotnisku kontrola przeszłam normalnie , teraz z nim wybiorę się do sądu wyjaśnić sprawę z przed lat i zapłaci to.
Jedno jest pewno był na niego i jest nakaz aresztowania bo przychodziły listy jak go nie było na adres i była policja w domu zatrzymać go kilka razy w ciągu 4 lat.
Na lotnisku nic nie było bo jego dowód osobisty wsadzili w maszynę i coś spr.
Zakładane tematy na tym forum są różne , dlatego , że do czegoś mi to jest potrzebne ale już wam nie będę się tłumaczył po co mi takie informacje na które zadaje pytania.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 22 kwie 2013 11:09

Xen pisze:Aj Polaczki, dokładnie jak ktoś wyżej pisał poruszyłem wątek znajomego , który notabene właśnie przyleciał do UK na lotnisku kontrola przeszłam normalnie , teraz z nim wybiorę się do sądu wyjaśnić sprawę z przed lat i zapłaci to.
Jedno jest pewno był na niego i jest nakaz aresztowania bo przychodziły listy jak go nie było na adres i była policja w domu zatrzymać go kilka razy w ciągu 4 lat.
Na lotnisku nic nie było bo jego dowód osobisty wsadzili w maszynę i coś spr.
Zakładane tematy na tym forum są różne , dlatego , że do czegoś mi to jest potrzebne ale już wam nie będę się tłumaczył po co mi takie informacje na które zadaje pytania.

jesli sam/a nie umiesz byc szczery/a to dlaczego szczerej odpowiedzi oczekujesz od innych? albo, ze pod tym samym nickiem raz jestes kobieta raz facetem, czy nie lebiej byc poprostu szczerym i kiedy piszesz w swoim imieniu to piszesz w pierwszej osobie, a jesli dla kogos to piszesz, ze to dla kogos? mi to szkoda by bylo nawet energi by klamac.. z reszta nawet nie przyszlo by mi to do glowy..
nie pomyslalas, ze z ta szczeroscia itp zawsze to dziala w dwie strony?

Wróć do „Sprawy codzienne”