O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
MarcFloyd
Rezydent

...na kaczych lapach

Postautor: MarcFloyd » 07 mar 2008 12:25

Prezydent Lech Kaczyński odznaczył uczestników Marca '68 oraz osoby zasłużone na rzecz przemian demokratycznych w Polsce. Na uroczystość nie został zaproszony Adam Michnik, mimo że 40 lat temu protesty studenckie wybuchły właśnie po wyrzuceniu Michnika z uczelni.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4995749.html

pozostawie bez komentarza, za to z nadzieja ze za trzy lata Kartofel przejdzie do przeszlosci.

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 07 mar 2008 12:34

marc zamiast wiosna sie cieszyc to na kaczki polujesz...
nie masz lepszych zajec? :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 mar 2008 12:38

Ech, ja z zasady nie czytam polskiej prasy ani zadnych newsow z Polski (tak jest zdrowiej :D )

Ten wpadl mi w rece przez przypadek, bo znalazl sie na blogu ktory czytuje:

http://obywatelivrp.blox.pl/html

Wkurzyla mnie ta marna miniaturka Adolfa, ot i tyle :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 mar 2008 14:07

e tam MarcFloyd, wybrales bloga ktory w 100% odpowiada Twoim pogladom, wiec nawet nie masz tam sie z kim poklocic, ale na szczescie jest jeszcze londynek :)
nie przepadam za kaczynskimi ale jechanie po nazwisku w ramach krytyki, kaczki, kaczogrod, kaczokracja, czego pelno w internecie, to jak dla mnie poziom przedszkola. wystarczy narysowac zolta kropke, nasrac na nia, podpisac kaczka i juz sie ma doskonaly zart ;)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 mar 2008 16:35

Przesadzasz. Skojarzenia nazwisk politykow z czyms co moze byc zabawne to normalna praktyka satyrykow.

Ale w tym przypadku chodzi o cos zupelnie innego - o uzurpowanie sobie przez tego kurdupla prawa do decydowania w PRZESZLOSCI.

ODINN

Postautor: ODINN » 07 mar 2008 16:46

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 mar 2008 17:04

Przesadzasz. Skojarzenia nazwisk politykow z czyms co moze byc zabawne to normalna praktyka satyrykow.

Nie no, nie powiem bylo zabawne ... przez pierwszy miesiac, teraz to juz jest zuzyte jak ukrainka przy autostradzie, przez wszyskich "satyrykow", bo satyryk to juz sie tego nie tknie, juz lepiej by opowiadal kawaly 'przychodzi baba do lekarza' to bardziej wyszukane.

Ale w tym przypadku chodzi o cos zupelnie innego - o uzurpowanie sobie przez tego kurdupla prawa do decydowania w PRZESZLOSCI.

Z tym akurat sie zgadzam, oprocz tego ze kurdupel to tez malo wyszukana satyra. Bo jaka jest roznica miedzy nazwaniem homoseksualisty pedalem, afrykanczyka czarnuchem a niskiego kurduplem panie politycznie poprawny ? :D

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 mar 2008 18:52

Bo jaka jest roznica miedzy nazwaniem homoseksualisty pedalem, afrykanczyka czarnuchem a niskiego kurduplem panie politycznie poprawny ?

No coz, nie bede wymyslal pokretnych usprawiedliwien. Powiem tylko tyle: polityk jest osoba publiczna i jako taka korzysta ze znacznie zmiejszonej ochrony swojej prywatnosci i swojej osoby przed krytyka czy wrecz obelgami.

user1310596
Gastarbeiter

Postautor: user1310596 » 08 mar 2008 01:19

Marek Flojda to stary żydzior, wybaczcie mu, od lat truje to forum antypolskim jadem.

Z antysemickim pozdrowieniem

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 mar 2008 12:10

user1d10ta pisze:Marek Flojda to stary żydzior, wybaczcie mu, od lat truje to forum antypolskim jadem.

Z antysemickim pozdrowieniem

A moze bys mnie tak cmoknal w tyleczek, misiu?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 10 mar 2008 12:47

No coz, nie bede wymyslal pokretnych usprawiedliwien. Powiem tylko tyle: polityk jest osoba publiczna i jako taka korzysta ze znacznie zmiejszonej ochrony swojej prywatnosci i swojej osoby przed krytyka czy wrecz obelgami.

problem w tym ze przeciwnicy kaczynskich uzywaja glownie obelg, zwlaszcza jak sie dzieci neostrady dorwa na onet. smuci mnie to ze spoleczenstwo mozna tak latwo zmanipulowac, wystarczy powiedziec w glownych mediach ze kaczynscy sa fe (niewazne czy sa czy nie sa) i juz wszyscy krzycza razem, nawet sie nie zastanawiajac czemu. tak sie robi polityke, nie za pomoca prawdy i faktow tylko kto ma glosniejsza tube.

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 10 mar 2008 17:08

problem w tym ze przeciwnicy kaczynskich uzywaja glownie obelg, zwlaszcza jak sie dzieci neostrady dorwa na onet

Artur, kazdy ortodoks bedzie uzywa obelg w stosunku ludzi o odmiennych poglądach i to jes niezależne od tego, z ktorej strony sceny politycznej pochodzi (patrz przyklad user1310596)

ja kaczorow nie lubie, a jakos nikogo nie obrazam

wystarczy powiedziec w glownych mediach ze kaczynscy sa fe (niewazne czy sa czy nie sa) i juz wszyscy krzycza razem

wiecej wiary w spoleczenstwo prosze! z tego co mowisz wynika, ze uwazasz 38 milionow osob za idiotow. myslisz, ze nie ma wsrod nich ludzi, ktorzy mysla samodzielnie?

a tak w ogole, to PiS w koncu nieglupio zrobil, ze kaczuszke zaadoptowal. nie wiem kto tam na taki pomysl wpadl, ale teraz przynajmniej maja nieco kontroli nad wizerunkiem zwierzaka. ta jest nawet calkiem sympatyczna. cale szczescie, ze dzieci nie moga isc do urn :D

Obrazek

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 10 mar 2008 22:17

Nie wiem czy Marc Floyd to Żyd czy nie ale nie to jest istotne tylko fakt,że rzeczywiście jak wielu już zauważyło pluje tu na portalu antypolskim jadem i dlatego powinienem zostać przeznaczony do odstrzału.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 mar 2008 23:24

Gonzo pisze:Nie wiem czy Marc Floyd to Żyd czy nie ale nie to jest istotne tylko fakt,że rzeczywiście jak wielu już zauważyło pluje tu na portalu antypolskim jadem i dlatego powinienem zostać przeznaczony do odstrzału.

Oczywiscie Gonzuniu. Przeciez z faktu iz nie lubie faszystow, nazistow i innego sku.synstwa jasno wynika ze jestem antypolski :lol: :lol: :lol:

Lekarz pozwolil ci juz pisac?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 11 mar 2008 09:24

fotosia: z ta kaczuszka to byl majstersztyk socjotechniki, ale w koncu ida za tym tak duze pieniadze ze w koncu znalazl sie ktos profesjonalny, kto wpadl na taki pomysl, rizpekt za to niezaleznie od pogladow politycznych.

wiecej wiary w spoleczenstwo prosze! z tego co mowisz wynika, ze uwazasz 38 milionow osob za idiotow. myslisz, ze nie ma wsrod nich ludzi, ktorzy mysla samodzielnie?

uwazam za idiotow tylko tych ktorzy nigdy polityka sie nie iteresowali a gdy zapanowala antykacza histeria to okazali sie jej znawcami, czemu niestety daja upust glownie na internecie

Wróć do „Hyde Park”