Witam. Mam kilka pytań związanych z dostaniem house benefit. Czy może ktoś się orientuje jakie nowe zmiany mają być wprowadzone od kwietnia?
I czy npo jest ciężko dostać ten zasiłek ?
Tylko mąż pracuje <1300 miesiecznie> i mamy 2 małych dzieci.
na tej stronce jest napisane tak : Jeżeli mieszkasz z partnerem zasiłek będzie odpowiednio mniejszy, ponieważ oczekuje się, że druga osoba płaci swoją część czynszu " - a jezeli ja nie pracuje ? tylko maz moj ?
Pewnie będą chcieli jakiegoś zaświadczenia że nie masz żadnych dochodów. W formie którą się składa na housing benefit wszystko się wpisuje ile masz dochodów ile dochodów ma twój partner czy pracujesz czy tylko twój partner czy pobieracie jakieś zasiłki itp. pytań jest naprawdę dużo wypytują dosłownie o wszystko nawet ile macie pieniędzy na kontach bankowych to też biorą pod uwagę.
nie wspominajac o roku tamtych wypocin, to to najlepsze:
Podstawowym warunkiem otrzymania zasiłku Housing Benefit jest płacenie czynszu za mieszkanie. Housing Benefitmogą otrzymać osoby, ktore: placa czynsz i :
to jeszcze raz starać się mogę tak jezeli mamy 2 pokojowe mieszkanie , 2 dzieci a mąż zarabia 1300 miesiecznie i pobieramy zasilki na dzieci i working tax