Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Dorcius
Gastarbeiter

PRACA jako MECHANIK

Postautor: Dorcius » 19 lut 2013 10:02

Witam,
mam pytanie jakie macie doświadczenia z pracy jako mechanik w Anglii.
Mam dyplom technik pojazdów samochodowych. Czy chcąc pracować w Anglii muszę zdobywać jakieś angielskie kwalifikacje??

I podstawowe pytanie jak pracodawcy podchodzą do mechaników z Polski? Wiem z internetu, że ofert jest trochę, ale wszędzie najlepiej, żeby było się samodzielnym mechanikiem. Mam doświadczenie i obecnie pracuję jako mechanik, ale na początek potrzebowałbym popracować jako pomocnik mechanika, głównie, żeby podłapać słownictwo?

Z góry dzięki za wszelkie rady, odpowiedzi!!!

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 19 lut 2013 10:30

Bez fachowego slownictwa co najwyzej Mozesz myc te samochody.Myslisz ze na migi sie dogadasz?A czemu wczesniej nie pomyslales o slownictwie z ciemnogrodu jestes?Jezyk to podstawa watpie ze ktos bedzie Cie uczyl wszystkiego od poczatku.

Dorcius
Gastarbeiter

Postautor: Dorcius » 19 lut 2013 10:39

Gościu jak jesteś chamem to zachowaj te uwagi dla siebie.
nie napisałem, że nie znam języka tylko chodzi mi o specjalistyczne słownictwo, które znam ale praktyka to też inna sprawa i płynnie nie będę zaraz śmigał.
widać od razu jacy są dla siebie rodacy, nie znasz człowieka i od razu po kimś jedziesz...

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 19 lut 2013 10:50

Pisze Ci prawde buraku nie kazdy chce pracowac z ludzmi bez fachowego slownictwa tu chodzi nie o rower tylko o samochod, bardzo odpowiedzialna prace.To tak jak dac skalpel chirurgowi a pielegniarka na migi mu pokazuje co ma wyciac.Ja bym Cie nie przyjol jak Ty po angielsku nie wiesz co to alternator czy inny zlozony mechanizm.Po pierwsze naucz sie tych zwrotow po angielsku i badz profesjonalny od poczatku.I wyzywaj od chamow sobie dalej .Przyjedz to sam zobaczysz co najwyzej u ciapatego bedziesz robil za grosze na poczatek.Nikt Ci super roboty od razu nie da.Walcz sam, wygadany jestes to sam dasz rade.

Dorcius
Gastarbeiter

Postautor: Dorcius » 19 lut 2013 11:12

szkoda gadki...

proszę o odpowiedzi na mój pierwszy post.

co do języka, którego wg tego Pana nie znam to chcę powiedzieć, że angielski mam opanowany bardziej niż "komunikatywny".

pozdrawiam Pana Daro43 bo tak się martwi, że musiałbym się na migi porozumiewać w Anglii. fakt, że napisałem, że chcę podłapać słownictwo, i można było pomyśleć, że go nie znam, ale to nie powód, żeby zaraz twierdzić, że jestem z ciemnogordu...

może w Polsce było by lepiej gdyby się ludzie szanowiali

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 19 lut 2013 11:50

Dorcius, jest tu cała masa polskich warsztatów, a pracujące w nim Zenki, Mariany inne Cześki często umieją tylko "hello" i "fenk ju" bo są tam od naprawiania a nie od konwersacji i negocjacji z klientem.

Jeśli masz fach w ręku, podstawy języka i chęć do dalszej nauki - to dasz radę.

PS. Mam e-book "Słownik skrótów i pojęć dotyczący diagnostyki samochodowej" (ang-pl), chcesz?

Dorcius
Gastarbeiter

Postautor: Dorcius » 19 lut 2013 16:41

Dzięki bardzo chętnie skorzystam i jak możesz prześlij mi na maila:
maciek.zuraw@gmail.com.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Wróć do „Praca”