julitak pisze:myslalam, ze te rezydentury tak jak i homeoffice sa zniesione. ja urodzilam dziecko 6 miesiecy temu, poszlam na poczte wzielam wniosek o angielski paszport, wypelnilam, wyslalam a paszport przyszedl po 2 tygodniach, mysle, ze angielski paszport ci wystarczy. Musialam dac 2 zdjecia dziecka, moj i meza paszport i p60 z 5 lat.- albo jakis dokument wykazujacy, ze rodzic pracuje tutaj min 5 lat.
odinn pisze:julitak pisze:myslalam, ze te rezydentury tak jak i homeoffice sa zniesione. ja urodzilam dziecko 6 miesiecy temu, poszlam na poczte wzielam wniosek o angielski paszport, wypelnilam, wyslalam a paszport przyszedl po 2 tygodniach, mysle, ze angielski paszport ci wystarczy. Musialam dac 2 zdjecia dziecka, moj i meza paszport i p60 z 5 lat.- albo jakis dokument wykazujacy, ze rodzic pracuje tutaj min 5 lat.
gregh33 pisze:Na paszport brytyjski własnie czekamy (już będzie 3 tygodnie)natomiast takie dokumenty zawsze się przydadzą zwłaszcza, że nic nie kosztują:)
julitak pisze:odinn pisze:julitak pisze:myslalam, ze te rezydentury tak jak i homeoffice sa zniesione. ja urodzilam dziecko 6 miesiecy temu, poszlam na poczte wzielam wniosek o angielski paszport, wypelnilam, wyslalam a paszport przyszedl po 2 tygodniach, mysle, ze angielski paszport ci wystarczy. Musialam dac 2 zdjecia dziecka, moj i meza paszport i p60 z 5 lat.- albo jakis dokument wykazujacy, ze rodzic pracuje tutaj min 5 lat.
wypelnilas wniosek o paszport angielski dla dziecka... ?
masz juz uk obywatelstwo, czy np maz anglik?
nie pamietam jak to dziala, a mlodemu bede musial zmienic niedlugo...
nie mam obywatelstwa, maz nie jest anglikiem, wystarczy, ze dziecko sie tutaj urodzi a jedno z rodzicow przepracowalo min 5 lat, my wyslalismy p60 z 5 poprzednich lat i nasze paszporty. wypelnilismy wniosek o angielski paszport taki z poczty.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 8 gości