Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
gosiawsk
Gastarbeiter

Lotnisko Luton

Postautor: gosiawsk » 06 lut 2013 17:21

Witam jestem pierwszy raz na forum . Mam pytanie czy podpowie mi ktoś jak z Luton dojechać do Manor Park?? Będzie mi miło gdyż będę poraz pierwsy na wyspach

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 06 lut 2013 17:29

A masz juz bilet?|

Jak nie to kup bilet na Stansted - stamtad masz autokar do Stratford i ze Stratford normalny autobus do Manor Park.

Z Luton to kawal drogi.

gosiawsk
Gastarbeiter

Postautor: gosiawsk » 06 lut 2013 17:35

no tak tylko ze do stansed leci tylko ryanair z Gdańska a bagaż 15 kg to dla mojej mamy za mało :) dlatego myślałam nad Luton

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 06 lut 2013 17:42

Acha.... w mojej rodzince tobolki wysyla sie paczka i leci z podrecznym ;)

Jak tobolkow duzo to sie lepiej oplaca niz placic nadbagaz czy tluc sie przez pol miasta....

gosiawsk
Gastarbeiter

Postautor: gosiawsk » 06 lut 2013 17:48

No tak :) wiesz to nasz pierwszy wyjazd na wyspy a z manor park daleko jest do centralnego londynu? i cy nie wiesz czy teraz trudniej czy łatwiej z pracą?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 06 lut 2013 21:10

Tak tylko w Manor Park nie ma stacji metra - sa pociagi..

Z Liverpool Street pociag do Manor Park.

Metro - najblizsza stacja metra do Manor Park to East Ham czyli Hindusowo Centralne.

Do East Ham dojedziesz zielona linia (District Line) ze stacji Victoria - do stacji Victoria z Luton dojedziesz autokarem.

Za jakie grzechy bedziecie mieszkac w Manor Park - tak z ciekawosci pytam?

Kilka przystankkow ode mnie ale masakra totalna, i manor Park i East Ham - Bangladesz/Pakistan/Indie z mala domieszka Polakow i zerem Anglikow.

Z Manor Park do Liverpool Street jest 4 przystanki pociagiem. Pociagi mniej wiecej co 10 minut, 3 krople deszczu czy 3 platki sniegu i pociagi kasowane.

Z Manor Park autobus do Stratford jakies 20 minut - stamtad masz kilka lini metra/pociagi/kolejke docklands/mase autobusow/overground i niedlugo Eurojakmutam do Paryza...

Ze stacji w prawo - syf kila mogila i bialego nie znajdziesz.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013 21:13 przez Emigrantka, łącznie zmieniany 1 raz.

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 06 lut 2013 21:12

Ja tez wlasnie mialam polecic strone http://www.tfl.gov.uk/, tam mozna zobaczyc jak najszybciej sie przemiescic z miejsca do miejsca, czesto z niej korzystam. Ode mnie z Luton tez mam kawal drogi (pd Londyn), ale lubie latac wizzairem wlasnie przez to, ze nie musze sie martwic o wielkosc bagazu.
Do Manor Park mozna tak dojechac: pociagiem z Luton do King's Cross St.Pancras, stamtad metrem do London Liverpool Street Rail Station, a stamtad pociagiem do Manor Park.

julitak
Gastarbeiter

Postautor: julitak » 06 lut 2013 22:27

Emigrantka jaka ty prostaczka jestes!!! Co Ci do tego, ze ona na Manor Park jedzie!!! rasistka z Ciebie, ze szok!!!! zero angoli, syf kila i mogila?!!!! dziewczyna tylko o droge pytala!!!!

julitak
Gastarbeiter

Re: Lotnisko Luton

Postautor: julitak » 06 lut 2013 22:35

gosiawsk pisze:Witam jestem pierwszy raz na forum . Mam pytanie czy podpowie mi ktoś jak z Luton dojechać do Manor Park?? Będzie mi miło gdyż będę poraz pierwsy na wyspach

zobacz te ogloszenia:
http://londynek.net/business/view-ads?_ ... mit=Szukaj

moze znajdziesz jakis tani transport, bilety wcale nie sa tutaj tanie jezeli chodzi o metro i autobusy, czasem lepiej wziasc taxowke, powodzenia zycze.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 07 lut 2013 11:16

julitak pisze:Emigrantka jaka ty prostaczka jestes!!! Co Ci do tego, ze ona na Manor Park jedzie!!! rasistka z Ciebie, ze szok!!!! zero angoli, syf kila i mogila?!!!! dziewczyna tylko o droge pytala!!!!

Ermmmm ze co?

:shock:

Tak pytala o droge tam z lotniska wiec podejrzewam ze slusznie zakladam ze ma tam zamiar mieszkac.

Skoro jeszcze nie przyleciala - moze jest szansa poszukac mieszkanie gdzie indziej.

Bylas kiedys w okolicach manor Park? Brod, smrod i ubstwo - tak, masakra.

gosiawsk
Gastarbeiter

Postautor: gosiawsk » 07 lut 2013 11:30

to może znacie kogoś kto ma tanio do wynajęcia pokój dwu osobowy?? żeby wszystko było wliczone w cenę?? :?:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 07 lut 2013 11:41

poszukaj na www.spareroom.co.uk

lub stare dobre gumtree

Wróć do „Sprawy codzienne”