Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
jstrezynska
Gastarbeiter

stare czy nowe budownictwo?

Postautor: jstrezynska » 04 lut 2013 12:03

Witam,
Od września tego roku przenoszę się do Londynu i mam pytanie o dostępne mieszkania. Ponieważ będę mieszkać sama, szukam studia w zwykłym budynku mieszkalnym, ale problem polega na tym, że mam bardzo lekki sen, potrafi mnie obudzić byle hałas robiony przez sąsiadów i bardzo nie lubię słyszeć czyjegoś trzaskania drzwiami czy telewizora o szóstej rano lub w środku nocy. Dlatego mam pytanie, jakich mieszkań powinnam szukać, w starym czy nowym budownictwie, żeby mieć większą gwarancję, że ściany będą dość grube a nie zrobione z tynku?
Pozdrawiam :)

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 19:55

Tu cegla na cegle stoi ,barakow nie ma.Proponuje od razu stopery zakupic do uszu.Helikoptery policyjne bardzo w nocy przeszkadzaja ,wycie i kwikanie lisow w nocy.A i tu nie ma ciszy nocnej jak w Polsce.A i osobny dom moze nie wystarczyc ,domy sa obok siebie a ludzie czesto sie bawia ,maja ogrodki jeden kolo drugiego.Wiec robiac grilla bardzo niestety chalasuja.Przewaznie napici anglicy i polacy.Proponuje znalezc mieszkanie poza londynem na wsi ,to bedzie najbezpieczniejsze dla Pani uszu.

Wróć do „Mieszkanie”