O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 21:08

Ermm "nie bronie emigrantki" - ze co?

A co mu Emigrantka zrobila?

:shock:

blacklabpictures
Gastarbeiter

Postautor: blacklabpictures » 22 sty 2013 21:09

gamedev pisze:@blacklabpictures

Pamiętając, że w adresie miałeś blacklabpictures właśnie to wpisałem w google, pozycja dopiero 8 wyskoczyła. Wcześniej jakieś konta photobucket.

Wybierając nazwę Black Lab Pictures wziąłem sobie to od mojej labradorki, potem poszło wymyślenie logo. Nie pomyślałem, że fraza "black lab pictures" będzie tak silnie wypozycjonowana na zdjęcia czarnych labradorów, co powinno być dla mnie oczywiste ;) Teraz trochę żałuję ale cóż, człowiek się uczy całe życie.

gamedev pisze:Po pierwsze, to spokojnie, ja cię nie atakuję w żaden sposób. Nie jest to absolutnie moją intencją. Pytasz co ma do rzeczy moje zapytanie o pomaganie rodakom. Zapytanie to jest po prostu konsekwencją treści twojego wątku, w którym piejesz z zachwytu na temat Anglików pomagających ci bezinteresownie, natomiast wyrażasz pretensje, że rodacy nic a nic ci nie pomogli. Stąd też moje pytanie. Nie miało ono żadnego złośliwego podtekstu. Dodam tylko, że pomóc można nie tylko w Anglii ;) Tyle że z jakiegoś ta roszczeniowa postawa wielu budzi się dopiero tutaj. A może po prostu w Polsce komu by do głowy przyszło kogoś zupełnie obcego przenocować czy pomagać ot tak za friko? Nie mnie oceniać. Z kolei w twojej sprawie, sam nie mam ani znajomych, którzy posiadają psy, ani nikogo kto byłby zainteresowany twoją pracą, więc ja również pomóc choćby przez szepnięcie słówka raczej nie mam jak.

Ja tu pomocy od nikogo nie oczekiwałem, napisałem co napisałem bo mnie Anglicy tym kompletnie zaskoczyli. W życiu bym się tego nie spodziewał ani na coś takiego liczył. Z początku zachowywałem się jak dzikus: jak oni tak sami od siebie ? Pewnie coś za tym stoi. Ale dzień za dniem i ta życzliwość rośnie jak kula śniegowa. W przeciwieństwie do atmosfery na forum.

gamedev pisze:Natomiast jak wspomniałem, portfolio na twojej stronie moim laickim okiem wygląda całkiem fajnie i zapewne, gdybym miał komu, to te słówko bym szepnął.

Dzięki.

gamedev pisze:Formularz na stronie wydaje się działać, aczkolwiek nie robi tego o czym pisałeś - nie wysyła kopii emaila do nadawcy. Ale ztym naprawdę może być różnie ( szczególnie, że zauważyłem że używasz hostingu z home.pl, a z nimi mam już "doświadczenie" i nigdy więcej ;) ).

Dziwne, bo testowałem i na adresy z home.pl odsyła, na gmaile też. Shakowano mi stronę 2-go i 3-go stycznia, jest możliwość że ten skrypt jest uszkodzony i nie wysyła potwierdzenia ?

gamedev pisze:Po prostu nie atakuj ludzi na wyrost. W IT nic nie działa na 100% i trzeba i na to czasami poprawkę wziąć. Nie bronię tu @emigranki, ale po prostu używam zdrowego rozsądku nie wierząc, że dorosła osoba bawiłaby się w takie dziecinne podchody. Jaki w tym sens?

Nie wiem, nie wnikam. Jedynie emigrantka miała problem z niewysłanym mailem. Dziwi mnie to że w ogóle wysłała tam wiadomość skoro jak mówisz moją stronę ciężko znaleźć w ogóle. 99% ludzi używa do takich rzeczy opcji PM na forum.

gamedev pisze:Cytując "klasyka", "why so serious?" ;)

;)

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 22 sty 2013 21:23

@Emi, dziwnie zabrzmiało z tym bronieniem. Miałem na myśli, że w tej "wojnie emailowej przez stronę internetową" nie staję po żadnej ze stron :D Tzn. staję - po stronie zdrowego rozsądku. Dlatego tak samo wierzę, że ty wysłałaś maila, jak i temu, że @blacklabpictures sprawdził i go tam nie było - ot jak to mówią, złośliwość rzeczy martwych ;) Jak już, to wyjaśniam tajemniczą sprawę twoich wiadomości wysłanych przez jego stronę - "CSI: London IT" :D Enhance... Enhance more... :P

@blacklabpictures - pomyśl, że tylko @emigrantka miała w sumie okazję ci powiedzieć, że coś nie zadziałało. O większości przypadków, kiedy nic nie otrzymałeś niestety nigdy się nie dowiesz. Tak to działa. Osoby, które wyślą w ten sposób wiadomość po nieotrzymaniu żadnej odpowiedzi po prostu to zignorują, to nie są dla nich sprawy życia i śmierci, żeby nad tym się rozwodzić dłużej. Wiesz, moja notka zostawiana przez taki formularz, że dzwonek do drzwi nie działa, gdy zamiawiam pizzę z Dominosa tylko czasami trafia tam gdzie powinna. Już się wyczuliłem na głuche naciskanie przycisku przy drzwiach.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 21:25

blacklabpictures pisze: Jedynie emigrantka miała problem z niewysłanym mailem.

Skad wiesz ze tylko ja? Nie wiesz tego. Moze ci wiecej maili nie dochodzi i nie wiesz o tym.

Jak napisano wyzej - kopia nie jest wysylana.

blacklabpictures pisze:Dziwi mnie to że w ogóle wysłała tam wiadomość skoro jak mówisz moją stronę ciężko znaleźć w ogóle.

W podpisie masz, proste.

blacklabpictures pisze: 99% ludzi używa do takich rzeczy opcji PM na forum.

99% ludzi na forum ma konta zarejestrowane na maile ktorych nie uzywaja bo za duzo spamu przychodzilo wiec znowu sie mylisz.

Masz strone, jest linka - dlatego maile wyslalam przez formularz na stronie.

Ale jak pisalam wczesniej - ciesze4 sie ze nie doszly.

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 22 sty 2013 21:26

@blondynek - ja się bawiłem w szukanie. Bo ślepy jestem, a czcionka malutka i jakaś wyblakła w sygnaturce :D

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 21:29

gamedev pisze:@Emi, dziwnie zabrzmiało z tym bronieniem. Miałem na myśli, że w tej "wojnie emailowej przez stronę internetową" nie staję po żadnej ze stron :D Tzn. staję - po stronie zdrowego rozsądku. Dlatego tak samo wierzę, że ty wysłałaś maila, jak i temu, że @blacklabpictures sprawdził i go tam nie było - ot jak to mówią, złośliwość rzeczy martwych ;) .

Serce - tylko ja mu wierze ze nie doszlo ale on nie wierzy ze ja wyslalam. Diabel tkwi w szczegolach widzisz.

Ja nie twierdze ze klamie ze nie doszlo - on twierdzi ze ja klamie ze wyslalam.

Taka subtelna roznica podejscia.

On na mnie bluzga - mnie to lata juz teraz.

A faktycznei chcialam (i moglam) pomoc. Kto mnie chociaz troche zna to wie ze na punkcie zwierzakow mam kuku na mozgu i z tej racji wiec co gdzie kiedy i jak.

No coz....

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 sty 2013 22:58

znajome dog walkers maja formularze kontaktowe na stronie oczywiscie

jak sie do nich przez formularz napisze - automatycznie wysyla wiadomosc ze email dotarl i ze skontaktuja sie w ciagu 24 godzin z odpowiedzia

nie kopia czyjejs wlasnej wiadomosci tylko automatyczna odpowiedz - klienci zadowoleni, zadna nei ma miejsca na extra psy a ludzi maja w kolejkach bo dbaja o klientow pod kazdym wzgledem

to samo z groomerkami

tu na punkcie zwierzakow nie tylko ja mam kuku ale wiekszosc ludzi ktorzy zwierzaki maja, na zwierzaki wydaja wiecej niz inni na dzieci, ceny to pikus, podejscie do klienta to wszystko

Wróć do „Hyde Park”