Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 17 sty 2013 14:23

35 godz (średnio) tygodniowo za national minimum wage to 216 funtów tygodniowo. Za tyle można spokojnie wynająć pokój i kupić jedzenie - i pacować gdzie się chce.

Nie widzę w ofercie autorki wątku nic kuszącego.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 17 sty 2013 15:01

NoToCo pisze:35 godz (średnio) tygodniowo za national minimum wage to 216 funtów tygodniowo. Za tyle można spokojnie wynająć pokój i kupić jedzenie - i pacować gdzie się chce.

Nie widzę w ofercie autorki wątku nic kuszącego.

No wlasnie...

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 sty 2013 15:57

Tak przeczytalem wszystko ,jaki cukier,swoj do swojego?nic tu nie pisalem,Blondi skoncz sie bawic idz moze posprzataj podziargaj na drutach idz na spacer,obejrzyj fajny film zrob cos dobrego do jedzenia albo jedz do parku rozrywki,do ZOO tez mozesz , w koncu zobaczysz moze swoje odbicie.I przestan podjudzac i pajacowac.

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 17 sty 2013 21:34

tak czytam i czytam...eh...szkoda slow...napisalam tutaj post pomoc za pomoc...prawda?a nie anons ze dam prace...w kazdym razie piszcie,krytykujcie,nazywajcie mnie wyzyskiwaczka albo co gorsza niewolnictwem...tyle tylko waszego co wyzyjecie sie tutaj tak piszac...rozne ludzie maja problemy i moze poprostu ktos jest samotny jak palec i szuka rodziny,przyjaznej duszy...to do takich osob jest kierowany ten moj apel... :wink:

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 sty 2013 21:51

Moj kolega. Ci napisal dobrze wez nie zwracaj sie do ludzi bez serca ja tez Cie rozumiem tu zawsze szukaja sensacji czytalem wszystko, rob co masz zrobic i nie opisuj niczego bo Cie zlinczuja.Zycze powodzenia.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 17 sty 2013 22:16

Kobieto - w jakim swiecie Ty zyjesz, powaznie pytam?

Przyjazna dusza? 35 godzin tygodniow z dzieckiem, taka odpowiedzialnosc?

Z przyjazna dusza to sie na kawe spotyka

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 18 sty 2013 00:18

emigrantka pisze:Kobieto - w jakim swiecie Ty zyjesz, powaznie pytam?

Przyjazna dusza? 35 godzin tygodniow z dzieckiem, taka odpowiedzialnosc?

Z przyjazna dusza to sie na kawe spotyka
no ja jestem wlasnie kobieta ale zastanawiam sie kim a moze raczej czym ty jestes???myslisz ze jestem jakas gowniara???swoje juz w zyciu przezylam...18-nastke swojego najstarszego syna rowniez tak wiec wykarze sie tym iz mam o jeden zwoj mozgu wiecej niz ty i koncze pisanie tutaj...poslucham sie ludzi co maja serce i dusze takimi jak dariusz707070 i daro43...pozdrawiam wszystkich ludzi zyczliwych i rozumiejacych zycie... :wink:

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 18 sty 2013 01:28

blondynek pisze:
alicjaap pisze:poslucham sie ludzi co maja serce i dusze

dobrymi checiami pieklo wybrukowane
prawda w oczy kole
i pewnie setka innych przyslow na taka postawe by sie znalazla

emigrantka i NTC podaly realia, tobie natomiast prawda nie sprzyja

osobiscie tez uwazam ze bez odpalenia 'kieszonkowego' 35 godzin za 'wikt i opierunek' to stanowczo za duzo
materializm co wszystko na kase sie przelicza...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 18 sty 2013 07:23

alicjaap pisze: materializm co wszystko na kase sie przelicza...

i zasilki doi, wypasione "gadgets" kupuje a na opieke dla dziecka kasy nie ma

:lol:

dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 18 sty 2013 11:05

Zastanawiam sie czemu powyzej Panie atakuja tak zazarcie ta Pania.Przeciez zadna z was nikt nie prosi o nic.Wy akurat nie musicie sie na nic zgadzac.A robicie wszystko by innych zniechecic, pisza Panstwo to z wlasnego doswiadczenia? Bardzo w to watpie.To tej kobiety sprawa, a tu jakis sad kolezenski sie zrobil.Bardzo nieladne zachowanie spoleczne.

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 18 sty 2013 11:24

emigrantka pisze:
alicjaap pisze: materializm co wszystko na kase sie przelicza...

i zasilki doi, wypasione "gadgets" kupuje a na opieke dla dziecka kasy nie ma

:lol:
hahaha...odezwala sie dziewica orleanska...przeczytaj sobie moje poprzednie posty skierowane do ciebie...dariusz707070 dobrze napisal...a z toba juz koncze bo jak ktos pustak to nic nie dotrze chocby mlotem walil... :roll: :roll: :roll:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 18 sty 2013 11:29

twoje (czy daro) "osty skierowane do mnie" lataja mi jak kilo kitu na agrafce.

Odnosze sie do twojego pierwszego posta w tym watku.

Pomoc za pomoc? Nie, czysty wyzysk.

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 18 sty 2013 11:31

blondynek pisze:nie materializm...realia

jak znajdziesz - to bedzie osoba zdesperowana; jak sie osoba owa troche ustawi, rozezna i odbije to szybciutko cie zostawi...a ty znowu bedziesz szukala
moze i masz racje ze beda sie odzywac osoby zdesperowane.a co do realii to tez sie zgodze ze wiekszosc ludzi jest tak wyliczeni ze tylko na kase przeliczaja ale ja pomimo wszystkiego wierze ze sa ludzie na swiecie co naprawde sa samotni...np.taka starsza pani co dostalam juz odzew jest tutaj sama i nie ma wnuczat i bardzo chetnie chce pelnic role przyszywanej babci bo pragnie wnuczat a niestety nie ma...tak jak napisalam gdzies tam wczesniej...kasa to nie wszystko...

Wróć do „Sprawy codzienne”