Postautor: kasiolek631 » 17 sty 2013 22:49
Witam ponownie.
Przeczytałam odpowiedzidzi na moją wiadomość i nie jestem zachwycona ponieważ tak naprawdę nikt nie pomógł w rozwiązaniu tego problemu.Tak jak pisałam moja kuzynka nie miała z nikim kontaktu ponieważ ta osoba jej to uniemożliwiła zamykając ją w domu.Po drugie dziewczyna nie znała języka więc to on ją zabierał do urzędów ,zgadzam się,że musiała przedstawić dokumenty ale ona myślała,że to o pracę bo tak byla poinformowana .Działalność którą otworzyła dzięki niemu miała mu posłużyć do umożliwienia pobierania zasiłków na dziecko i working tax-u.Dziewczyna nigdy nie odprowadzała podatku ponieważ nigdy nie pracowała bo była tu tylko 3 miesiące i uciekła bo miała dziecko i nie miała jak i do kogo sie zwrócić.I jak ma sie zglosic do HMCR skoro to sie wydarzylo 3 lata temu i ona od tego czasu jest w Polsce.
Po takich czynach naszych polskich rodaków nie dziwię się ,że nazywają nas złodziejami,pijakami i oszustami.Napisałam do was bo spodziewałam się jakiejś porady lub pomocy w tej sprawie być może nawet kogoś kto był podobnie potraktowany i sądziłam,że to forum jest po to by pomagać innym i ostrzegać a nie drzeć koty miedzy sobą.Jednakże dziękuję.