O wszystkim na tematy prawne
daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 17 sty 2013 21:55

Szybko sie uczysz szkoda ze nie z wlasnej iniciatywy :lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 17 sty 2013 22:24

daro43 pisze:Szybko sie uczysz szkoda ze nie z wlasnej iniciatywy :lol:

Ty za to w zyciu juz sie niczego nie nauczysz :lol:

kasiolek631
Gastarbeiter

Postautor: kasiolek631 » 17 sty 2013 22:49

Witam ponownie.
Przeczytałam odpowiedzidzi na moją wiadomość i nie jestem zachwycona ponieważ tak naprawdę nikt nie pomógł w rozwiązaniu tego problemu.Tak jak pisałam moja kuzynka nie miała z nikim kontaktu ponieważ ta osoba jej to uniemożliwiła zamykając ją w domu.Po drugie dziewczyna nie znała języka więc to on ją zabierał do urzędów ,zgadzam się,że musiała przedstawić dokumenty ale ona myślała,że to o pracę bo tak byla poinformowana .Działalność którą otworzyła dzięki niemu miała mu posłużyć do umożliwienia pobierania zasiłków na dziecko i working tax-u.Dziewczyna nigdy nie odprowadzała podatku ponieważ nigdy nie pracowała bo była tu tylko 3 miesiące i uciekła bo miała dziecko i nie miała jak i do kogo sie zwrócić.I jak ma sie zglosic do HMCR skoro to sie wydarzylo 3 lata temu i ona od tego czasu jest w Polsce.
Po takich czynach naszych polskich rodaków nie dziwię się ,że nazywają nas złodziejami,pijakami i oszustami.Napisałam do was bo spodziewałam się jakiejś porady lub pomocy w tej sprawie być może nawet kogoś kto był podobnie potraktowany i sądziłam,że to forum jest po to by pomagać innym i ostrzegać a nie drzeć koty miedzy sobą.Jednakże dziękuję.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 17 sty 2013 23:10

kasiolek631 pisze: nie miała z nikim kontaktu ponieważ ta osoba jej to uniemożliwiła zamykając ją w domu..

Wczesniej pisalas ze "uciekla" ze swoimi dokumentami - to jak ja ktos "zamykal w domu"?

Bez przesady...

dariusz707070
Emigrant

Postautor: dariusz707070 » 18 sty 2013 11:16

Nic teraz nie rozumiem rejestracja miala posluzyc do pobierania benefitu na dziecko( On) czyli pobiera do tej pory chyba? Mysle ze facet ta Pania sprowadzil, zalatwil wszystko.Pani sie nie ulozylo , uciekla od niego.I tak pewnie w realu bylo.Bo kto na zdrowy rozum jedzie do faceta nie znajac go.Wiezi kobiete trzy miesiace, ale dokumentow nie zabiera?Pachnie to troche matrymonialnym watkiem.A benefit na dziecko musial gdzies wplywac.Chodzilo o benefity osoba zwabiona tu do angli musiala wiedziec po co jedzie, zalozymy self nie wykarzesz zadnego przychodu a panstwo zaplaci benefity i nie wierze ze o niczym nie wiedziala.Teraz?poszukaj dobrego adwokata/pelnomocnika lub ksiegowego ,ktory to odkreci bo bez jezyka znowu sama nic nie zrobi.Dla mnie to bylo zrobione wszystko z pelna swiadomoscia.

Wróć do „Prawo”