O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
dimples
Gastarbeiter

;buhahaha

Postautor: dimples » 26 lut 2008 11:29

:wink:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008 00:28 przez dimples, łącznie zmieniany 2 razy.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 26 lut 2008 12:08

jest taki typ kobiet które zle sie czuja w zwiazku z normalnym, w miare troskliwym facetem, lubia dostac od czasu do czasu psychicznie lub fizycznie ostro po du.pie, wtedy dopiero czuja ze zyja i im wiekszy dostaja wp.ierdol tym paradoksalnie bardziej im zalezy, taki syndrom kata i ofiary, potrzeba adrenaliny, co najlepsze podswiadomie zawsze wybieraja takich skur.wieli.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 lut 2008 12:11

To raczej typowa Polka lecaca na kase ;) Zobaczcie ile razy tam pada slowo 'finanse' hehehe

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lut 2008 12:40

Uhm. Nie wiem czy akurat chodzilo jej o pieniadze, ale za to zapowiedz tego blogu w pierszym poscie (zwiazki z Azjatami) rozbawila mnie do lez. Zupelnie jakby Polacy, Niemcy, Anglicy, Amerykanie itd itp nie zdradzali, nie oszukiwali i nie bili zon.

Ps.

ale cos w tym co napisales moze byc:

powiedzial "Mozesz sprawdzic.Nie mam zadnych pieniedzy i juz". I powiedzialam mu o payslipach ile zarabia to mi powiedzial ze jestem tak glupia ze nawet nie potrafie ich odczytac. Pieniadze zostaly ulokowane na jego kontach
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008 12:42 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 26 lut 2008 12:42

poczatek jest zapowiedzia tego co bedzie potem, patologiczna rodzina itd, laski z takich rodzin czesto maja jakis chory pociag do takich wlasnie facetow.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lut 2008 12:45

Ale wiesz co, ja mam wrazenie ze to jest jakas abberacja:

Bylam zostawiona sama sobie a on wychodzil rano i wracal po 12 w nocy. Czysty swiezy wypachniony najedzony i zadowolony. Ja –jak szmatka wcisnieta w kat, glodna ponizona i sponiewierana w kazdym znaczeniu. (...). Tak mnie upodlil. Bo przeciez to ja czegos od niego chce, to ja zdycham z glodu a nie on

Rozumiem ze zostawila prace bo tak sobie zyzcyl. ALe jesli nie dawal jej pieniedzy na utrzymanie to co, nie mogla wyjsc z domu? Poszukac pracy? Skontaktowac sie ze znajomymi i poprosic o pomoc?

I dalej:

.Po roku w ktorym dostal ode mnie tak wartosciowa rzecz, prawdziwa szczera milosc i zaufanie-nie bylam dla niego warta nawet funta na jedzenie i czy na prad.....

Uhm. Pozostawie to bez komentarza

Taka byla prawdziwa twarz F.Ktoregos tam dnia doladowal ten prad. Uznal to za tak wielki dar dla mnie, ze znow zaczal sie do mnie dobierac. Slyszalam od niego obrzydliwe slowa ze "jego ch...j po trzebuje tej cipki".

Rozumiem ze zazwyczaj sie do niej nie dobieral, tzn. nie uprawiali seksu??? Musial jej doladowac prad bo inaczej nie chciala sie z nim kochac??? To to byl w ogole jakis zwiazek?

Kolejnego dnia niedlugo przed moim wyjazdem przyznal sie ze wszystkie te plany ktore razem niby snulismy byly fikcja.Oklamal mnie z tym, ze po slubie zaplaci mi za kurs instruktora nauki jazdy 3000 funtow, z kupnem samochodu i w ogole ze wszystkim. Bo on nie ma pieniedzy. Nawet na zaplacenie mi reszty za ten nieszczesny kurs angielskiego ktory juz dawno skonczylam, a szkola slala mi upomnienia
Zapomnial jednak przyznac, ze celowo i z premedytacja przekonal mnie ze nie musze pracowac przez kilka miesiecy, ze da mi bezpieczenstwo finasowe do momentu az moj jezyk stanie sie dobry i znajde normalna prace

Ma zaplacic za czynsz, zaplacic za prad, zaplacic za nauke angielskiego, zaplacic za kurs... rozumiem ze po to byl potrzebny. A jak sie okazalo ze to mitoman bez kasy to rozczarowanie nia wstrzsnelo.
No dobrze, o ile jeszcze rozumiem jej motywy (ale ich raczej nie pochwalam :evil: ) to kompletnie nie rozumiem czemu wczesniej nie szukala pracy? ALbo czemu rezygnowala z tej ktora miala?

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 26 lut 2008 15:51

a moge Was podenerwowac? :evil:

jak na bloga to to jest moim zdaniem napisane ladnym i zywym jezykiem, bardziej charakterystycznym dla kogos ktor probuje sil w pisaniu prozy, a nie kogos kto daje sie robic w balona i jedzie do Londka z 200 funtami w kieszeni...

nie mowie ze historia jest 100% zmyslona. moze opowiedziana przez kogos a potem poddana narracji. a moze czesciowo prawdziwa. a moze dziewczyna ma talent i do literatury i do glupich decyzji zyciowych?

ale mnie jakos ciezko wchodzi traktowanie tej historii jako autentycznego pamietnika :))

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lut 2008 18:45

Fotosia, ja nie twierdze ze jest zmyslona tylko ze bohaterka postepuje delikatnie mowiac niezbyt logicznie.
Facet okazal sie mitomanem bez pieniedzy. Zdarza sie, nie on pierwszy, nie ostatni. Zdecydowanie potepiam.
Z bloga wynika jednak ze nasza bohaterka najbardziej wstrzasnal jednak nie brak milosci z jego stronyn ale na poczatku to ze sypia z innymi a na koncu to ze nie daje jej pieniedzy.
Mam zreszta nieodparte wrazenie ze ten pierwszy czynnik az tak bardzo jej nie przeszkadzal do momentu kiedy nie pojawil sie czynnik drugi.
:evil:
Moze zle ja oceniam, nie wiem.

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 26 lut 2008 20:21

Floyd, ja nie odnosilam sie do Twojej wypowiedzi, tylko tak zupelnie offtopic sobie dywaguje, ze to zrodlo tego tekstu jest nieznane... To moze byc rownie dobrze fikcja, a tak ochoczo sie zabraliscie do dyskusji, jakby byl film dokumentalny :lol:

A chocby ksenofobiczny komentarz osoby, co wkleila ten link, swiadczy o tym, ze ktos ma w tym wszystkim nieczysty interes. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze pelna dobrych intencji duszyczka wkleila tutaj link do bloga, chcac uchronic Polki przed niebezpieczenstwem ze strony groznych i nieuczciwych 'Azjatow'.

Albo ktos chce sobie najzwyczajniej w swiecie podbic licznik odwiedzin, wiec reklamuje sie sensacyjnymi tekstami, albo ma wypaczone pojecie o tym, jak zbawic nasze niewinne bialoglowe z Polski :twisted:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lut 2008 07:58

Dochodze do wniosku iz zmiana tresci postu po tym jak ktos sie juz ponizej dopisal powinna byc uniemozliwiona.

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 27 lut 2008 09:50

zawracanie glowy z tym blogiem :roll:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 27 lut 2008 09:55

i tak jakis cenzor wywalil i temat i link :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lut 2008 12:11

Nie cenzor tylko autor posta. Zdaje sie calosc jest falszywka.

Brawa dla Fotosi :)

konto_usuniete
Emigrant

Postautor: konto_usuniete » 27 lut 2008 17:36

to co, moze mnie ktos zatrudni jako detektywa? tak bym chetnie wstala od biurka ;)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 28 lut 2008 11:10

autor wykazal sie niezywkla wiedza informatyna i przebiegloscia, zalozyl temat z linkiem do bloga z pozniej zmienil temat i usunal link korzystajac z ogolnodostepnych opcji forum, coz za haker ! :)

Wróć do „Hyde Park”