EiTKrol pisze:A tak sie sklada, ze ja tez jestem fotografem. Bylem przez trzy lata swiadkiem tego jak WOSP dziala - PODZIEKUJE za owsiki i jego klike.
Gdzie i kiedy ? Pokaż jakieś zdjęcia, cokolwiek bo jakoś Ci nie wierzę

EiTKrol pisze:Po pierwsze mowisz, ze "on" jest taki wielki bo jego "Orkiestra" zbiera olbrzymie ilosci pieniedzy dla "potrzebujacych"? To powiedz mi czlowieku madry ile owsiki zbieraja?
Tyle ile wynoszą koszty własne fundacji, nie jestem na bieżąco z prawem ale Owsiak publikuje regularnie sprawozdania i jest kontrolowany przez urzędy. Nie jak niektóe kościelne instytucje myślące że mają monopol na charytatywność.
EiTKrol pisze:W 2012 troche ponad 40 milionow zlotych robiac przy tym ten caly festyn, Z TYCH pieniedzy oplacane sa wynagrodzenia dla piosenkarzy itp itd (o tym tez za chwile).
Bzdury pie... jak potrzaskany

Przeczytaj sobie jakiekolwiek sprawozdanie to zoabczysz że to sponsorzy płacą za niektóre rzeczy. A niektórzy artyści grają nawet za darmo. Zresztą jak WSZYSCY na Woodstocku, jedynie zagraniczne gwiazdy dostają kasę od piwnego sponsora. Tu też polecam lekturę raportów a nie posiłkowaniem się kłamstwami z pseudo niezalezna.pl czy innych tego typu paradziennikarskich tworów.
EiTKrol pisze:Wiesz ile ta zla, katolicka organizacja zacofanego ciemnogrodu, ktora nazywa sie "Caritas" zebrala w zeszlym roku bez robienia wokol siebie szumu jak "przekupka na targu"? PONAD 550 milionow zlotych czy widzisz "tolerancyjny" Panie/Pani roznice? Pewnie nie, ale to mnie nie dziwi...
Haha, człowieku...informacje trzeba jeszcze ROZUMIEĆ

Zwracam tylko uwagę, że dokumenty nie są porównywalne - dokument WOŚP zawiera formalne sprawozdanie finansowe
- zawiera Rachunek Zysków i Strat oraz Bilans - zgodne z ustawą o rachunkowości.
- zawiera również dość szczegółowe informacje o kosztach zatrudnienia, energiii, koszty administracyjne, ile jakiego sprzętu zakupiono itp.
W dokumencie Caritasu mamy tylko ogóle rozliczenie - ile poszło na jakie projekty. Co od razu dostarcza możliwości conajmniej korupcjogennego rozliczania srodków. Oczywiście katolom nikt się do dupy nie dobierze.
O kosztach związanych z zatrudnieniem, energią, administracją itp itd - ani słowa. Nie jestem pewien, czy w 'rzeczywistości kościelnej' takie wyszczególnienie w ogóle jest możliwe. I choć tego nie widać 'na pierwszy rzut oka' to warto zauważyć, że kwotowo zdecydowanie dominują pozycje 'Przychody diecezjalnych Caritas'
oraz 'Koszty finansowe diecezjalnych Caritas' - to kwota rzędu 270 mln zł.
Nie ma ani słowa o strukturze tych przychodów i, przede wszyskim- strukturze wydatków.
Wszystkie te pozycje tabeli z wyszczególnionymi programami pomocowymi w Polsce i na świecie są zupełnie obok, z innych pieniędzy - i jest to znacznie mniej, niż wskazane wyżej 'diecezjalne'.
Raport Caritas za 2009 rok (finanse strona 64-65)
http://www.caritas.pl/zalacznik.php?id=188Dla porównania:
http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdfEiTKrol pisze:Druga kwestia - dlaczego z pieniedzy zbieranych na WOSP sponsorowany jest tez "Przystanek Woodstock"? Prawdopodobnie najwieksze w Polsce coroczne zbiegowisko narkomanii, "wolnej milosci" (czyt. k*restwa) itp? Dlaczego WOSP robi z ludzi debili mowiac, ze zbiera pieniadze na cele charytatywne? Oplacanie piosenkarzy itp jest celem charytatywnym?
Nie masz kolejny raz o czym piszesz. Nie byłeś, nie widziałeś, się nie wypowiadaj bo znowu powtarzasz propagandę katoprawicy

EiTKrol pisze:Dlaczego faktury zwiazane czesto z niby dzialalnoscia CHARYTATYWNA WOSP sa nie raz wystawiane na prywatne firmy srodowiska owsikowego?
Jedyne faktury wystawiane są przez Złoty Melon, agencję medialną obsługującą i WOŚP i Przystanek Woodstock z jednej prostej przyczyny: festiwal nie mieści sie w ramach fundacji i niektóre koszty trzeba tam wpisać jako przychód/rozchód. Złoty Melon zarabia i wystawia faktury na:
- akredytacje prasowe;
- nocglegi mediów;
- support techniczny;
i kilka innych spraw, któe są 0,00001% obrotu porównywalnego z fundacją WOŚP.
EiTKrol pisze:Dlaczego w tak wielu przypadkach "wolontariusze" zachowuja sie wulgarnie, sa pijani, agresywni w stosunku do innych osob? Powinni byc chyba weryfikowani pod kazdym wzgledem...
Dlaczego w tak wielu przypadkach "księża" zachowują się wulgarnie, są pijani, agresywni i bzykają małe niewinne dzieciątka ? Argument z dupy, nieprawdaż ? Ja przez 32 lata swojego życia NIGDY nie spotkałem chamskiego wolontariusza WOŚP. A mimo że biąrę w tym udział częściej niż bywam w kościele, chamskich klerykałów widziałem nader często.
EiTKrol pisze:O tyle, o ile z goralukiem nie zawsze sie musze zgadzac, to tym razem jednak przyznaje mu 100% racje. Wole wspomoc Caritas, niz placic WOSP, bo tak jest "trendy"...
Hell yeah! Nie znam się to się wypowiem

Poczytaj raporty, potem dalej wspomagaj Caritas