Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
anetaipiotrek
Gastarbeiter

Szukam pracy!

Postautor: anetaipiotrek » 16 lis 2012 22:57

Witam! Mam prośbę ! Szukam pracy jako pomocnik budowlany! Potrafię plastrowac malować ! Moze ma ktoś namiary na jakąś firmę rzetelna budowlana (wykończeniówka) ! Z góry dziękuje.

goraluk
Rezydent

Re: Szukam pracy!

Postautor: goraluk » 17 lis 2012 10:02

anetaipiotrek pisze:Witam! Mam prośbę ! Szukam pracy jako pomocnik budowlany! Potrafię plastrowac malować ! Moze ma ktoś namiary na jakąś firmę rzetelna budowlana (wykończeniówka) ! Z góry dziękuje.

Musisz mieć CSCS card by pracować na budowie. To po Polsku BHP.
Na necie znajdziesz sporo miejsc gdzie można zrobić CSCS włącznie z tym, że teraz i online robią. Koszt ok. 30-40 funtów, nie pamiętam dokładnie.
Bez CSCS nie zostaniesz nawet na budowę wpuszczony. Owszem w firmach typu Maryjan i krzaki to nie będą pytać. Ale to raczej nie rzetelne firmy:)
Pomocnik może dostać do 7 na godzinę, rzadko więcej ale nie niemożliwe.

daro43
Rezydent

odp

Postautor: daro43 » 17 lis 2012 10:34

Czyli z tego co piszesz desperacko szukasz pracy, nie pisz tak ze jestes fachowcem maluje plastruje, ( krawaty wiaze i usuwam ciąze) po pierwsze jak umiesz plastrowac to zarobisz o wiele więcej niż pomocnik, pomocnik ma nie wiecej niż 60£ dniówką, plastrarz do 100£ niektorzy pracują za metr plastra jak sa dobrzy, jesli bedziesz jako pomocnik i jeszcze pokaz szefowi ze plastrujesz czy malujesz to Cie wykorzystają za psie pieniadze odwalisz im kawał roboty , zdecyduj sie kim chcesz byc bo na razie odnosze wrazenie ze jestes taki Adam Słodowy i zaden szef nie potraktuje Ciebie powaznie mowiac ja wszystko umię , nie wiem z jakiej budowy goraluka wywalili bo Cie straszy bhp , na budowie masz wewnetrzne szkolenie i nie jest Ci potrzebna karta od razu,,,,pisze o legalnej budowie tez pracowałem i takie szkolenie przechodzilem goraluk nie pisz prosze bzdur musisz itd. nic nie musi.

daro43
Rezydent

odp

Postautor: daro43 » 17 lis 2012 11:59

BHP Healt and safety test, podstawowa karta bez kwalifikacji to Site Operative. Każda specjalność to inna karta( wymaga certyfikatu ze taką specjalność posiadasz ) na karcie będzie zdjęcie i nazwisko wazna jest od 3 do 5 lat, jeśli znasz angielski to zapisy są nr.08706004020 lub www.cskills.org.egzaminy są bezpłatne dla studentów osób z NQV(2 i 3 poziom) oraz City&Guilds i Citb.Nie zdasz płacisz następny egzamin.na karte czekasz kilka tygodni ale możesz otrzymać świstek o jego ukończeniu.Pozostay koszt to Test BHP - około 17£ podrecznik to 12£ ksiazka z testami 8 £ Polskie biura biorą 30£ egzamin plus karta 50£ cena taka sama dla wszystkich kart powodzenia ja kończylem po angielsku mniejszy koszt a? pytan jest 45 mozesz zrobic 5 błedów do dzieła :wink: [/u]

anetaipiotrek
Gastarbeiter

Re: Szukam pracy!

Postautor: anetaipiotrek » 17 lis 2012 15:55

goraluk pisze:
anetaipiotrek pisze:Witam! Mam prośbę ! Szukam pracy jako pomocnik budowlany! Potrafię plastrowac malować ! Moze ma ktoś namiary na jakąś firmę rzetelna budowlana (wykończeniówka) ! Z góry dziękuje.

Musisz mieć CSCS card by pracować na budowie. To po Polsku BHP.
Na necie znajdziesz sporo miejsc gdzie można zrobić CSCS włącznie z tym, że teraz i online robią. Koszt ok. 30-40 funtów, nie pamiętam dokładnie.
Bez CSCS nie zostaniesz nawet na budowę wpuszczony. Owszem w firmach typu Maryjan i krzaki to nie będą pytać. Ale to raczej nie rzetelne firmy:)
Pomocnik może dostać do 7 na godzinę, rzadko więcej ale nie niemożliwe.

DZIEKI:)

anetaipiotrek
Gastarbeiter

Re: odp

Postautor: anetaipiotrek » 17 lis 2012 15:58

daro43 pisze:Czyli z tego co piszesz desperacko szukasz pracy, nie pisz tak ze jestes fachowcem maluje plastruje, ( krawaty wiaze i usuwam ciąze) po pierwsze jak umiesz plastrowac to zarobisz o wiele więcej niż pomocnik, pomocnik ma nie wiecej niż 60£ dniówką, plastrarz do 100£ niektorzy pracują za metr plastra jak sa dobrzy, jesli bedziesz jako pomocnik i jeszcze pokaz szefowi ze plastrujesz czy malujesz to Cie wykorzystają za psie pieniadze odwalisz im kawał roboty , zdecyduj sie kim chcesz byc bo na razie odnosze wrazenie ze jestes taki Adam Słodowy i zaden szef nie potraktuje Ciebie powaznie mowiac ja wszystko umię , nie wiem z jakiej budowy goraluka wywalili bo Cie straszy bhp , na budowie masz wewnetrzne szkolenie i nie jest Ci potrzebna karta od razu,,,,pisze o legalnej budowie tez pracowałem i takie szkolenie przechodzilem goraluk nie pisz prosze bzdur musisz itd. nic nie musi.

Wiesz ja szukam jako pomocnik ponieważ nauczyłem się już plastrowac , malować ale nie na perfekt . Po prostu nie uważam się za fachowca w tej dziedzinie jeszcze:) dlatego chciałbym się dalej uczyć!

daro43
Rezydent

odp

Postautor: daro43 » 17 lis 2012 16:32

To jak ginekolog chce być dobrym okulistą ucz się ucz.

Wróć do „Praca”