Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
PB79
Gastarbeiter

Housing benefit wymagania

Postautor: PB79 » 31 maja 2012 19:27

Witam,

Jestem w UK od kwietnia, miałem 2 prace tymczasowe, od początku czerwca zaczynam kolejną już na stałe (mam nadzieję). Od początku czerwca będę wynajmował również całe mieszkanie, dojadą do mnie dzieci z żoną i mam w związku z tym pytanie o housing benefit:

1) Złożyłem wniosek o chb w kwietniu, nie mam jeszcze przyznanego, we wniosku o chb jest pole nr chb. Co tam wpisać, czy to nie oznacza,iż muszę mieć przyznany już chb. Ale z drugiej strony czytałem, iż długo się czeka często na chb.
2) CTC - czy mogę to złożyć równocześnie z hb ?
3) We wniosku o chb jest wymaganie aby dostarczyć 5 ostatnich payslipów tygodniowych lub 2 miesięczne. Ja mam 4 z prac poprzednich (dwóch). Czy mogę tylko tyle ile mam złożyć, czy muszę czekać za 5 ale miesięcznym. Czy też muszę poczekać, aż popracuję 2 miesiące w jednej pracy i dopiero potem złożyć - słyszałem również, iż jest możliwość poproszenia pracodawcy o wystawienie zaświadczenia o zatrudnieniu i zarobkach.

Z góry dziękuje za Wasze odpowiedzi

lubo111
Gastarbeiter

Postautor: lubo111 » 22 sie 2012 14:09

payslipy jesli bedziesz zatrudnionu jesli jestes self to dadza ci taka kartke do wypelnienia wszystkeigo, mysmy tak mieli ale oni wymagaja przynamniej 2 lat NIN zeby dostac housing jak tego niemasz to niewiem czy dostaniesz

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 sie 2012 14:35

i wszystkie posty sprzed paru miesiecy bedziesz wywlekac zeby sie swoja (nie)wiedza popisac?

:roll:

Wróć do „Mieszkanie”