O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
kamtailor
Gastarbeiter

wasze opinie please

Postautor: kamtailor » 30 lip 2012 11:15

witam was londynczycy z tej strony irlandczycy :D
Mieszkam w IE 5 lat i mysle o przeprowadzce w okolice londka tzn kingston upon thames i te okolice. mam duzo watpliwosci czy bedzie to dobre posuniecie i chcialbym zebyscie wyrazili swoje opinie jak tam sie toczy zycie..
czy jest tak szybkie ze nie masz czasu na osobiste sprawy/rodzinne?
czy jedna pesja nie idzie tylko na oplacienie domu (ceny od 1200 funtow)..
jaka stawka godzinna jest juz zadowalajaca?
czy ta czesc londynu jest dobrym miejscem na osiedlenie sie jesli chodzi o prace i bezpieczenstwo/przestepczosc etc.. ?
bd wdzieczny za wasze opinie :)) pod koniec sierpnia wybieramy sie tam z zona i coreczka na weekend a potem na tydzien na poczatku pazdziernika. :)

lubo111
Gastarbeiter

Kingston

Postautor: lubo111 » 30 lip 2012 11:52

Kingston jest fajna dzielnica mieszkalem tam 3 lata spokojna bezpieczna zielona, paraca to zalezy jak trafisz, zarabia sie roznie trudno powiedziec, co do mieszkan za 1200 plus bills moze znajdziesz 3 bedroom jak nie to 2 napewno, okolice sa ogolnie mile, shooping duzy, ciapkow malo, daj zanc co i jak i kiedy mozna sie spotkac i pogadac. Sami z zona i dzidzia szukamy tam domu.
Moj mail polishworkmen@gmail.com

kamtailor
Gastarbeiter

Re: Kingston

Postautor: kamtailor » 30 lip 2012 12:03

lubo111 pisze:Kingston jest fajna dzielnica mieszkalem tam 3 lata spokojna bezpieczna zielona, paraca to zalezy jak trafisz, zarabia sie roznie trudno powiedziec, co do mieszkan za 1200 plus bills moze znajdziesz 3 bedroom jak nie to 2 napewno, okolice sa ogolnie mile, shooping duzy, ciapkow malo, daj zanc co i jak i kiedy mozna sie spotkac i pogadac. Sami z zona i dzidzia szukamy tam domu.
Moj mail polishworkmen@gmail.com

fajnie,dzieki za te wskazowki:)) kingston pokazuja na mapie jako osobne miasto.. wiec jak to jest: dzielnica czy miasto?:) mam rowniez wrazenie ze jedna osoba utrzymujaca dom to za malo,potrzebne sa dwie... (?) ogolnie nie szukam wielkich rzeczy.. u nas w irlandii jest bardzo spokojnie wrecz czasem nudno, w surbiton mamy tescia wiec chcemy w te okolice zjechac.. praca widze jest ale nie wiem czy akurat w tych rejonach bo te nazwy z ogloszen mnie rozwalaja :) tylko kopiuje i wklejam w google map :)

Wróć do „Hyde Park”